Поло 16в не върви добре

Техническа и сервизна информация за Polo, Lupo, Up и Fox
Потребителски аватар
s16
Автомобил:
Двигател:

Re: Поло 16в не върви добре

Мнениеот s16 » Пон 09 юли 2012 12:30

колеги днес отидох на сервиз за премахване на катализатора,но ми казаха ,че е изваден....Момчето ми каза да отида на диагностика и да се провери там от къде е проблема или поне да ме насочи на някъде....също така ми свети chek-a...един път я закачиха на ваг-ком и ми казаха,че чека свети заради имобилайзера-възмойно ли е?? луда работа :screwy

p3p1to
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот p3p1to » Пон 09 юли 2012 15:25

абе колега аз ли съм киорав или маистора ти е киорав ! тои изобщо свали ли го за да види дали има нещо вътре ? :) защотои на мен та първо ми казаха че е изтърбушен но като проби с бургията се оказа че си е пълен ;) а и още нещо невиждам каде е рязан катализатора ! ходи пак при тоя пич и направо си му каже че искащ да си ти сложи резонатор на неговото место ;)

Потребителски аватар
s16
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот s16 » Пон 09 юли 2012 15:34

Незнам колега..слезе под колата и каза:"нямам интерес" дойде при мен и ми вика-няма катализатор,махнат е и толкова..значи утре пак ще ходя да видим какво ще стане,а и на мен ми се струва,че не е кърпено гарнето..

p3p1to
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот p3p1to » Пон 09 юли 2012 15:45

абе колега като ти каже нямам интерес направо си му кажи колегатата ти отсреща ще има ;) имаш и катализатор и си го махни направо ;) но не им даваи пари а направо си искаи ;) или ако кажат че няма да ти дадът пари направо си им кажи че искаш само да ти сложат резонатор ( ти като си го платиш нп после разпитаи каде можеш да го дадеш този катализатор ) това си е мърлява работа

Потребителски аватар
s16
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот s16 » Пон 09 юли 2012 15:51

:lol: :bowdown корав си колега хахахах ....утре отивам на едно друго място да видим каква ще я свърша и там :D ,че днес като бръмчах из Варна видях едно друго място за ауспуси и катализатори ..Благодаря ти много-утре ще пиша

Потребителски аватар
s16
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот s16 » Вто 10 юли 2012 9:31

днес колеги ходих при друг майстор,слезе под колата и почука катализаатора и каза че е заминал през ауспуха ,защото гърнето не е рязано.така че катализатор нямам наистина защото като почука на него все едно бие камбана.ще търся друг проблем ..

p3p1to
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот p3p1to » Съб 14 юли 2012 20:50

ко направи с колицата ? :)

dedicha
Автомобил: Toledo2 Leon3 VW Golf 4
Двигател: 101HP 115HP TSI 115HP FSI

Мнениеот dedicha » Съб 14 юли 2012 22:03

Аз имах подобен проблем, според мен нищо не ти пречи да смениш свещи и кабели, много вероятно да е оттам проблема. Иначе диагностиката ти е задължнителна според мене. И аз имам AFH, но колкото и да ме е срам не съм я пробвал никога над 6 оборота, дърта количка е и ме е страх. Иначе днес я поизпържих на бая стръмен наклон на 2ра и не разбрах кога е стигнала 80, доста добре набират тия колички във високите обороти. Иначе моята папка масълце, а и покапва от гарнитурката, та и аз май скоро ще я водя на майстор(ПАК) :Mr Green Fun

Потребителски аватар
Blizzarder-VW
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Blizzarder-VW » Нед 15 юли 2012 18:13

Колега добре ти говорят за кабели, само да знаш, че са над 120 лева тия кабели :D Иначе на мен точно от заминал кабел не искаше да ми качва на 3500 оборота. Мн "майстори" не откриха проблема. Бяха обвинени дозина неща. Накрая прежалих 120 лева и смених кабелите и колата заспа. Даже свали разхода малко. Като цяло това поло е скъпа инвестиция, но вървежа му е удивителен. При това от 4 години вече съм на ГИ и върви на пушка, не бара маслото... абе чук. Само да се чупеше по-малко :D

Потребителски аватар
martom
Автомобил: Polo
Двигател: 1.4AEX

Мнениеот martom » Нед 15 юли 2012 21:15

Аз скоро сменях кабели и цената им беше точно 106лв.на БЕРУ.С остъпката ги взех за 64.

Потребителски аватар
s16
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот s16 » Нед 15 юли 2012 22:36

С колата нищо не съм правил..зареждам я и си я карам..Не знам и аз какво да правя ,че то аман от майстори :D :D :lol: от време на време(вече по-често) започва да прекъсва,даже в последно време я забелязвам,че като я запаля сутрин не работи равномерно,а се мъчи да прекъсва..За кабелите и свещите-не са сменяни 4 години и е възможно от там да идва проблема(все пак и те си имат живот).За кабелите може ли с оглед да се разбере дали са за смяна или просто се прежалват едни пари и се надява човек на успех :D

Потребителски аватар
4i4o-dido
Автомобил: POLO 1.6 6N
Двигател: AEA 1995
Контакти:

Мнениеот 4i4o-dido » Пон 16 юли 2012 6:10

s16 написа:С колата нищо не съм правил..зареждам я и си я карам..Не знам и аз какво да правя ,че то аман от майстори :D :D :lol: от време на време(вече по-често) започва да прекъсва,даже в последно време я забелязвам,че като я запаля сутрин не работи равномерно,а се мъчи да прекъсва..За кабелите и свещите-не са сменяни 4 години и е възможно от там да идва проблема(все пак и те си имат живот).За кабелите може ли с оглед да се разбере дали са за смяна или просто се прежалват едни пари и се надява човек на успех :D

Най-простата проверка на кабелите-взимаш уред за мерене на съпротивление и мериш.При разклащане и леко прегъване на кабелите не трябва да има промяна в стойностие.Играе ли-смяна.Продават и на бройка а добър вариант са и ТЕСЛА .

Потребителски аватар
zografski
Автомобил: Golf IV V6 4Motion
Двигател: AUE 2001

Мнениеот zografski » Пон 16 юли 2012 10:55

Ако не се оправи замери налягането на бензиновата помпа! На мен ми правеше този номер преди време и след замерване на налягането се оказа, че съм за нова бенз. помпа, а симптомите бяха подобни на твойте, придърпване, пукане, бавно ускорение и усещане за тромавост едвам едвам се прибрах от морето тогава...

Alexandar_yordanov
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Alexandar_yordanov » Пон 16 юли 2012 11:33

кабели

Потребителски аватар
s16
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот s16 » Пон 16 юли 2012 11:46

Е то аз една вечер не знам как се прибрах до нас с колата..един баир,който с 30 на трета без грам газ съм го катерил преди не можах на 1-ва да го взема,но на другия ден веднага за смяна на помпа и колата тръгна,но си вървеше пак слабо както и сега.Просто не иска да се развърти както трябва.

Върни се в “Polo, Lupo, Up & Fox”