Пасат Б5.5, 2.0 ТДИ.
Симптомите са два различни, за това ще ги опиша поотделно, макар че причината може и да е една и съща:
1. От няколко месеца при десен завой, при затворени прозорци отдясно в предницата се чува едно кър-кър. При отворен прозорец отдясно се чува и едно метално дрънчене отвън. Някой ме беше успокоил, че е каре и, че не е спешен ремонтът, та понеже все не остава време да търся нов сервиз, си карам така, но вторият проблем, който ще опиша, ме накара да обърна внимание и на тоя, още повече, че може причината да е една и съща. В допълнение, още докато ходех при предишния сервиз, през март я погледнаха и казаха, че нямало нищо, но подозирам, че може да не са гледали карето.. По същото време я гледаха и в друг сервиз, тъй като в моя тогава нямаха време, и пак не можаха да ми кажат от къде тропа - казаха само евентуално накладки и дискове да сменям скоро, но нищо за тропането.
2. При потегляне, докато съм на първа, ако направя завой веднага след потеглянето, има едно леко пристъргване в предницата. Това го наблюдавам от една-две седмици и като че ли се проявява само на студена кола и на първа - поне тогава се усеща най-добре.. Понякога се усеща леко и на втора, но като загрее колата не мога да го чуя, също не мога да го чуя и на по-високи предавки.. Разбира се, възможно е да не го чувам в движение, щото е по-шумно по кръстовищата, където съм на ниски предавки. Като че ли се проявява по-често или дори предимно при ляв завой.. Чудя се дали просто първият, описан по-горе проблем не се е задълбочил, или да е почупил и нещо друго..

Моля и за някакви насоки за читав сервиз в София, желателно в Младост и околията!