Грешка и светеща лампа на airbag Б5
- gazar4eto_87
- Автомобил:
- Двигател:
Грешка и светеща лампа на airbag Б5
Значи колеги проблема е следния от известно време ми се светна лампата на airbag закачихме на диагностика и излезе грешка- 01221-Crash sensor Side airbag.Driver side(G179)25-10-Unknown Switch Condition-Intermittent.Това е точно каквото дава като грешка,чистим я и след 30 сек. отново се появява.Ако някой се е сблъсквал с този проблем моля да ми каже как мога да отстраня тази грешка или поне да направя така че лампата на таблото да угасне,че е много дразнещо.Мерси предварително.Колата е пасат 98г.
-
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Грешка и светеща лампа на airbag
Доколкото имам познания по английски,това маи трябва да е нещо от сорта на скъсана спирала на еърбега на волана или нещо подобно.Може да има и някакъв проблем в самия еърбег,а колкото до грешката докато не се оправи ще я набива непрекъснато,дори и след триене.
- vlladii
- Автомобил:
- Двигател:
Колега мисля , че този сензор се намираше под шофьорската седалка отдолу под мокета.Най често се поврежда при наводняване на колата.
- onazi
- Автомобил: Golf IV
- Двигател: 1.9 TDI
И аз имам същия проблем и той се появи след пране на салона, след триене пак светна лампата както написа колегата
- vlladii
- Автомобил:
- Двигател:
Колеги проверете си добре буксите под седалките, най често и те дават проблем който се лекува единствено с рязане на кабелите от буксите и директно връзване без буксите.
- siko2
- Автомобил: VW Passat B5 1997
- Двигател: ADR
Re: Грешка и светеща лампа на airbag Б5
Аз имам същият проблем. При мен лампата светна зимата и като вдигнах мокета под седалката имаше 3 пръста лед!Като се постопли времето подсуших всичко, но явно сензора си е отишъл след намокрянето и майсторите ме посъветваха да търся друг такъв от морга, но задължително трябвало да бъде еднакъв до буква иначе не тръгвал.
Иначе за лампата и мене ме дразнеше ама свикнах...
Иначе за лампата и мене ме дразнеше ама свикнах...

- sportul
- Автомобил: Passat B5 Peugeot 407 RHR BVM6
- Двигател: RHR Delphi DCM
Re: Грешка и светеща лампа на airbag Б5
side airbag е в седалката