Пpоблем-тресене при спиране с Голф4 тди

Печките са на мода. Дори и дизела да е по-скъп феновете му са много...
tuitko
Автомобил:
Двигател:

Пpоблем-тресене при спиране с Голф4 тди

Мнениеот tuitko » Вто 17 юли 2012 20:06

Здравейте колеги!Писах първо в техническия раздел ,но е по правилно да пиша и тук в раздел ДИЗЕЛОВИ АГРЕГАТИ,до колкото разбирам от вас,за което се извинявам от ново но от скоро боравя с форума и се старая да спазвам правилата до колкото е възможно!Та моя проблем е следния-имам Голф4 1.9 ТДИ 110 АХФ-ПРИ СПИРАНЕ С ПО ВИСОКА СКОРОСТ ми тресе но не наляво и на дясно а като чели повече го чувствам като биене напред-като се има в предвид,че съм сменил дискове и накладки(не кои знае какви но са TRV),също така по предницата всичко казват че е ОК.минал съм и стенд,гумите са чисто нови,джантите също са идеално прави,баланс също нов,още и тампоните на амортисьорите са нови...Изчетох доста по темите с тресенето като най-вече мненията клонят към маховиците,но при мен вибрациите са само при отбиване на скоростта и то когато е по висока,та не знам къде да насоча вниманието си,защото майсторски мнения много,но нали знаете че те казват ние сменяме и ако не е едно то значи смени и следващото и те така докато сменим цялата кола и то няма как да не го уцелим къде е проблема...Та надявам се за Вашите мнения и съвети за да избегна поне по малко ходене по мъките и съответно от там и дори спестяване на средства...БЛЯГОДАРЯ ВИ ПРЕДВАРИТЕЛНО!!!

Потребителски аватар
Jonkata_v
Автомобил: VW GOLF MK4 Variant+MK4 HatchBac
Двигател: 1.9TDI-90 AGR + 1.9TDI-90 AGR

Re: Пpоблем-тресене при спиране с Голф4 тди

Мнениеот Jonkata_v » Вто 17 юли 2012 20:40

Потребителски аватар
pepi_iliev
Автомобил: Seat Ibiza 1.9 TDI 2000
Двигател: AGR

Мнениеот pepi_iliev » Сря 18 юли 2012 8:29

Сега 100 човека ще започнат да ти казват, че са криви дискове. :lol: Възможно е като вариант, но може и от тампон на двигател да е. На мен на Голфа ми се случи такова нещо. Като карам с над 80км/ч и тръгна да спирам, се чуваше едно лупане, тресене и педала ми "риташе". Оказа се преден тампон на двигателя.

Потребителски аватар
Stivi
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Stivi » Чет 19 юли 2012 13:59

Засилваш със тази скорост с която почва да тресе освобождаваш от скорост и натискаш спирачката,ако си тресе значи 99% проблема е в дискове/накладки :idea: Това че скоро са сменени не значи че не може да е от тях :012: Това за маховика го забрави-там проблема е при спиране от малка скорост до 0 !

Върни се в “Дизелови агрегати”