:arrow Фолксваген Фолклорен Събор Узана 22-23.08.2025: Важна информация!

Летни гуми - кои според вас са най-добрите

Автомобилни теми, които не са свързани с Volkswagen

Летни гуми - кои според вас са най-добрите

Barum
4
1%
BF Goodrich
2
1%
Bridgestone
16
5%
Continental
84
25%
Debica
2
1%
Dunlop
17
5%
Falken
2
1%
Firestone
4
1%
Fulda
4
1%
Gislaved
1
0%
Good Year
23
7%
Hankook
20
6%
Kleber
3
1%
Kumho
6
2%
Michelin
64
19%
Nexen
13
4%
Nokian
7
2%
Pirelli
8
2%
Sava
2
1%
Semperit
1
0%
Toyo
5
1%
Uniroyal
27
8%
Vredestein
8
2%
Yokohama
1
0%
Други
13
4%

Общо гласове: 337
mindtrip
Автомобил:
Двигател:

Re: Летни гуми - кои според вас са най-добрите

Мнениеот mindtrip » Вто 17 юли 2012 15:22

Ясно значи Униройал-а е супер според всички, а какво ще кажете за Нокиан I3? Виждам че са малко по-евтини и имат скала от 2 до 8 по която може да разбереш колко са изтъркани.. Шарката ми харесва, както и цената за това питам.. Не видях почти никакви отзиви за тях в нета дали защото са горе-долу нов модел не знам..

Потребителски аватар
Kuncavia
A.C.A.B.
Автомобил: Golf MK1 Cabrio
Двигател: 1600 cc
Контакти:

Мнениеот Kuncavia » Вто 17 юли 2012 16:25

Някаква семи-слик гума да ми препоръчате за 16-ка :dummy:

Потребителски аватар
strqsko
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот strqsko » Вто 17 юли 2012 21:21

wolff1 написа:
airjohn написа:+1 за Uniroyal Rain expert. Трети сезон без проблеми.Перфектна като цена/качество.

а колко км си навъртял със тях? едно от слабите места им казват че се изтърквали бързо а и не били със здрави бордове? :да:

wolff1,точно това са впечатленията ми от Рейнспорт2.Като поведение на пътя,никви забележки,обаче след 3 сезона(около 30 000км.)свършиха.Поне половината им километри са планинско...но това важи за всички гуми с които съм карал досега,както и начина по който ги търкалям...Това което ми направи впечатление още първия сезон е ,че започнаха да ми се появяват разкъсвания от страни в основата на протектора на предните две.Следващия сезон това се случи с другите две,като ги развъртях...взех ги нови с дот същата година... :roll:

Потребителски аватар
pas1.8mi
Автомобил: Passat B5
Двигател: 1.8T AEB 1999

Мнениеот pas1.8mi » Сря 18 юли 2012 14:50

mindtrip написа:Ясно значи Униройал-а е супер според всички, а какво ще кажете за Нокиан I3? Виждам че са малко по-евтини и имат скала от 2 до 8 по която може да разбереш колко са изтъркани.. Шарката ми харесва, както и цената за това питам.. Не видях почти никакви отзиви за тях в нета дали защото са горе-долу нов модел не знам..

Добре,че ти видях поста на време!Аз карам с I3,купени чисто нови(4 бр),карани само лято,размер 185Х65Х14".Изключително съм НЕдоволен от поведението им при бързо ускорение,спиране и мокра и леко мокра пътна настилка!Имам зимни Нокиани(перфектно поведение) и понеже тези са с асиметрична шарка и се подлъгах.Изобщо не се набутвай!Чу ли-Не се набутвай! :lol: :wink:

wolff1
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот wolff1 » Сря 18 юли 2012 16:04

strqsko написа:
wolff1 написа:
airjohn написа:+1 за Uniroyal Rain expert. Трети сезон без проблеми.Перфектна като цена/качество.

а колко км си навъртял със тях? едно от слабите места им казват че се изтърквали бързо а и не били със здрави бордове? :да:

wolff1,точно това са впечатленията ми от Рейнспорт2.Като поведение на пътя,никви забележки,обаче след 3 сезона(около 30 000км.)свършиха.Поне половината им километри са планинско...но това важи за всички гуми с които съм карал досега,както и начина по който ги търкалям...Това което ми направи впечатление още първия сезон е ,че започнаха да ми се появяват разкъсвания от страни в основата на протектора на предните две.Следващия сезон това се случи с другите две,като ги развъртях...взех ги нови с дот същата година... :roll:

ясно, значи общо взето си е така. мерси за отговора :да:

mindtrip
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот mindtrip » Сря 18 юли 2012 17:18

pas1.8mi написа:
mindtrip написа:Ясно значи Униройал-а е супер според всички, а какво ще кажете за Нокиан I3? Виждам че са малко по-евтини и имат скала от 2 до 8 по която може да разбереш колко са изтъркани.. Шарката ми харесва, както и цената за това питам.. Не видях почти никакви отзиви за тях в нета дали защото са горе-долу нов модел не знам..

Добре,че ти видях поста на време!Аз карам с I3,купени чисто нови(4 бр),карани само лято,размер 185Х65Х14".Изключително съм НЕдоволен от поведението им при бързо ускорение,спиране и мокра и леко мокра пътна настилка!Имам зимни Нокиани(перфектно поведение) и понеже тези са с асиметрична шарка и се подлъгах.Изобщо не се набутвай!Чу ли-Не се набутвай! :lol: :wink:

..хмм щом казваш така няма да си купувам, тея с които съм сега също отговарят на описанието ти и искам да ги сменям, мерси за мнението.. иначе и аз имам зимни нокиан и съм много доволен от тях, за това реших че и летните им ще са хубави, въпреки че логиката е финландците да правят добри зимни и не толкова добри летни..

Потребителски аватар
bai_ILIA
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот bai_ILIA » Сря 18 юли 2012 19:13

от 2 дни съм с втора ръка Pirelli P Zero Nero 225/45/17 на задния мост, тъй като любимият Continental свърши непредвидено заради 600NM на един мост и неизбежното в случая удоволствие от шофирането....уж трябваше да изкара и този сезон понеже е само на 1 година :lol: !!! не ми се даваха 450лв в средата на сезона и затова реших да го довърша с някви гуми и да ги оставя по завоите.на пролет от Дианата SportContact5 както си му е редът.

Както и да е - ужасна работа са. Уж са меки на пипане, с мустачки и много грайфер. Незнам какъв им е случая ама имат слабо сцепление и пищат при даване на газ, което значи че не държат. Континентала се пали ама не се чува и се придвижваш напред.

Отдавам го на факта, че са стари гуми по-скоро от колкото да са лоши. Пирели малко или много правят гуми. цялата първа и втора e нормално да остават по асфалта, но на 3-та преди ако са студени да ги завърти 3-4м и намира сцепление. ако са загрети не може да ги превърти на 3-а. Сега е зле положението щях да катеря един тротоар като ги запали със 100км/ч.и тръгна с вратите!!! това си е желан ефект, но не и направо със 100км/ч...

Много е лошо като свикнеш с хубавото - в случая SportContact серията на Continental...Моят съвет - нови гуми при възможност било то и не от най-яките марки, но без китайци!!!

А за по-бързите коли - направо си е задължително да са хубави гумите. Но както добре знаем, в БГ не е точно така...

Потребителски аватар
dlug
Автомобил: Passat B5.5 2003 1.9 TDI
Двигател: AVB

Мнениеот dlug » Пет 20 юли 2012 9:11

Аз имам ужасно лошо впечатление от пирели и никога не бих си взел такива. Според мен проблема си е в марката.

Потребителски аватар
forski
Автомобил: SUZUKI SX4 S-CROSS Boosterjet
Двигател:
Контакти:

Мнениеот forski » Пет 20 юли 2012 9:54

Май е всеобщо мнението за Пирели, доста хора се оплакват от тях :roll:

Потребителски аватар
vaiper 1
Неграмотен
Автомобил: Pasat
Двигател:

Мнениеот vaiper 1 » Пет 20 юли 2012 14:12

Предните ми са Мишелин но са меки 2 ра ръка са но сам доволен :beer

Потребителски аватар
hitman0013
Автомобил: GOLF 4
Двигател:

Мнениеот hitman0013 » Пет 20 юли 2012 17:09

forski написа:Май е всеобщо мнението за Пирели, доста хора се оплакват от тях :roll:

Абе не знам, ама пирели P6000 са пълен боклук, деформират им се ламелите на грайфера и гумите вият.

PoloBeP
Автомобил: Passat B7
Двигател:

Мнениеот PoloBeP » Пет 20 юли 2012 17:57

В класация липсва Uniroyal ?!

Потребителски аватар
mely
Автомобил: Citroen C crosser
Двигател:

Мнениеот mely » Пет 20 юли 2012 18:06

dlug написа:Аз имам ужасно лошо впечатление от пирели и никога не бих си взел такива. Според мен проблема си е в марката.

Ми аз карам 3 та година с P7 и проблеми не съм имал.
Ей таквиз Изображение
ама са взети нови...

Потребителски аватар
hooligan_sk
Модератор
Модератор
Автомобил: GLC X254 + Golf MKV GTI
Двигател: EA113

Мнениеот hooligan_sk » Пет 20 юли 2012 21:54

hitman0013 написа:
forski написа:Май е всеобщо мнението за Пирели, доста хора се оплакват от тях :roll:

Абе не знам, ама пирели P6000 са пълен боклук, деформират им се ламелите на грайфера и гумите вият.

Взехме преди време на един френд шкода с такива гуми - с тях си беше излезнала от завода. Бяха изядени на 70-80% за 30 000км, но не виеха и нямаха проблеми :beer

ПП: Не сте карали vredestein sporttrac 3 за да видите що е то виене... едно момче на бензиностанция ме спря да ме пита дали ми вият, щото той бил сменял лагери даже заради тях mhihi

wolff1
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот wolff1 » Пет 20 юли 2012 23:46

освен п6000, другите на пирели са добри.

Върни се в “Общи автомобилни дискусии”