Кора над двигателя за Поло 6N1 - как се монтира
-
stefan_doc
Кора над двигателя за Поло 6N1 - как се монтира
Бе аз ли съм тъп или какво, искам да си сложа на полото такава кора над двигателя /пластвасовата с надпис 1,4/, но никъде не виждам място за болтове. То разбирам че въпросът е глупав и непълен, ама някой ако е правил същото сигурно се е сблъсквал с подобен проблем, моля да ми каже.
Re: Кора над двигателя за Поло 6N1 - как се монтира
Колега аз съм с 1.6 и май имаше 2 или 3 винта. След 5 мин ще проверя и ще те осведомя.
-
stefan_doc
То ясно, че са три винта, ама ги няма и не виждам къде мога да ги сложа! Като пуснеш един отвес там, дето са дупките на кората и би трябвало да са винтовете, отдолу няма нито винт, нито гайка, нито дупка... 
Последна промяна от stefan_doc на Пон 16 юли 2012 14:42, променено общо 1 път.
от това което видях: единият се намират в дясната част на двигателя между делкото и двигателя, а другият е захванат на планка в дясно на въздушният филтър на около 5 см от кутията на филтъра. В момента немога да ти покажа снимката, че кабела не е в мен.
А ако си намериш въпросните позиции на винтовете мога да ти дам моята "май пише 1.6"
А ако си намериш въпросните позиции на винтовете мога да ти дам моята "май пише 1.6"
- martom
- Автомобил: Polo
- Двигател: 1.4AEX
Дайте да ги видим тези кори.Аз на едно място гледах ама бяха доста зле.Някой ако има по добра нека казва.
-
lion_heart002
- Автомобил: Rio UB Corolla E110 GS450H
- Двигател: D4FC 4ZZFE 2GR-FSE
Пластмасата се захваща на металната планка отдолу,два болта по продължение и един отгоре,близо до делкото.Самите болтове сигурно ги нямаш и ще се наложи да си пробиваш планката и да слагаш болтове и гайки,не е трудно,слагаш болта отдолу,гайката отгоре да го държи и после още една гайка да държи самата пластмаса.Планката би трябвало да я имаш.При мен си имаше всичко ама единия болт се скъса при развиване и направих така както съм описал и си стана добре.Принципно има и пластмасови тапички които крият отворите,но при мен едната липсва.
Иначе имам една такава кора ако му трябва на някой ....
-
stefan_doc
Ясно, нямам това лостче, дето е заградено на фигурата...
- unaffected
- Автомобил: VW Polo 6N
- Двигател: 1.6 AEE 1998
- zografski
- Автомобил: Golf IV V6 4Motion
- Двигател: AUE 2001
И за чиии ви е тази кора??? Само да си губите времето ако трябва да ремонтирате нещо... Да е нова кола ОК ма на нашите 12-16 год кенефи не виждам смисъл от тази работа.
-
lion_heart002
- Автомобил: Rio UB Corolla E110 GS450H
- Двигател: D4FC 4ZZFE 2GR-FSE
Те хората щом са я поставили от завода,значи изглежда по-добре с нея. Предния капак поне при мен се отваря само за сипване на вода в казанчето на чистачките и за смяна на масло няколко пъти в годината.Сигурен съм,че и при много други е така.Кората пък от своя страна се маха за 2 минути,даже няма и толкова.
-
stefan_doc
И къде според вас се слага винта?!http://stefandoc.snimka.bg/photos-from-gsm/clarion.630808.27854724
- freestyler911
- Автомобил: VW polo
- Двигател: AEX 1996
lion_heart002 написа:....
Ще береш ядове с тия разсъждения ...
Капака се отваря периодични и се гледат куп неща , как се износват и т.н.
Много по лесно и вкусно е да хванеш проблем в зародиш....

stefan_doc написа:И къде според вас се слага винта?!http://stefandoc.snimka.bg/photos-from-gsm/clarion.630808.27854724
Такааа, при условие че имаме на първата снимка три гайки (1, 2 и 3)
Следователно под кората трябва да има 3 шпилки. Ако не се виждат се предполага, че може да се наложи добавянето им ...
- Phenomenon
- Автомобил: VW Polo 6N
- Двигател: 1.4 AEX 1997
Колко парички излиза една такава кора да знам изобщо дали да търся, че и на мен ми допада повече с нея...
Върни се в “Polo, Lupo, Up & Fox”