Странни са нашите закони

Главният форум, касаещ всичко свързано с автомобилите Volkswagen
Потребителски аватар
bomini
Автомобил: Audi A4 Quattro
Двигател: AVF
Контакти:

Мнениеот bomini » Чет 06 яну 2005 18:19

Напротив, този в дясната лента е с предимство hmmmm мисля...

Потребителски аватар
°niksi°
Бай Брадър
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот °niksi° » Чет 06 яну 2005 18:38

bomini написа:Напротив, този в дясната лента е с предимство hmmmm мисля...

На магистрала мисля че левия е с предимство, а на път като Цариградско шосе лентите са равностойни и десния е с прединство.

Потребителски аватар
StreetThug16V
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот StreetThug16V » Чет 06 яну 2005 18:41

Е Никси по тая логика аз като реша от най-дясно да отида в най-ляво, всички трябва да ме изчакат!
Май нещо си в грешка тука.
Движещия се направо е с предимство, а този, който извършва маневра (престрояване) е без.

Потребителски аватар
Lorinser
Автомобил: GOLF VI
Двигател: CAYC 2012

Мнениеот Lorinser » Чет 06 яну 2005 18:56

StreetThug16V написа:Е Никси по тая логика аз като реша от най-дясно да отида в най-ляво, всички трябва да ме изчакат!
Май нещо си в грешка тука.
Движещия се направо е с предимство, а този, който извършва маневра (престрояване) е без.

точно така.. :)

Потребителски аватар
WDW
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот WDW » Пет 07 яну 2005 2:19

Red_Jetta написа:
Pichaga написа:7 дни от датата на получаване на нак. постановление чрез началника на КАТ до Софийски районен съд

пичаго, я поясни на нас невежите. :oops:
първата инстанция на която може да се подаде възражение не е ли КАТ-шефа, който ще издаде наказателното постановление. срок има ли и колко е.

за тенекето
ей братле, моля те не се отказвай. действително парите може да не са много и определено не си струва разправиите, обаче те на това разчитат. трябва това тъпо момче (полицая) да знае, че неговото мнение не е "вся и всьо". трябва да е на ясно че ти, аз и други като нас са хората които му осигуряват заплатата. а тази заплата трябва да се заслужи. ако не може има едно решение - аут.
същия урок може да се даде и на неговия началник, ако се наложи да се обжалва и неговото постановление (както казва пичагата)
извинявай за тона не е към теб :x

Абсолютно съм на същото мнение !!!!!
Имах един приятел дето казваше,ще жалим до дупка !!!

Genesis
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Genesis » Пет 07 яну 2005 22:52

Аз тъка преди години с един, шофьор на IFA се хванахме за гърлата. Кара той в лявата лента, а шосето такова, че в дясната само дупки, та за да го изпревариш от там трява да си строшиш колта.
Бързам. По едно време го изпреварвам от ляво като съм в насрещното, с/у мен летят а тоя педал не ми прави място да се мушна.
Едвам се отървах, та като го изпреварих леко му стиснах спирачки да му изкажа недовоство, а тоя като ме стигна на светофара, навива волана и бам право в мене - направо избеснях - направих ме се на калбета.
Отивам полсе в раьонното да пиша жалба - а тия куки ми викат няма смисъл - даже може и ти да си в нарушение...

Потребителски аватар
teneketo
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот teneketo » Пет 04 фев 2005 10:19

Е тия днес ме заклаха
Значи днес си взех акта - 100 лв. което мисля , че е максимума , но без да са ми взели точки. И защо толкова бе гов.....да ????
Та се амбицирах ще го обжалвам само ми кажете некакви подробности по процедурата щото нищо не ми е ясно .
А и ако не го платя какво ще стане ??? Да не ми го пратят след 2 до 10 години ама и лихва да са му турили ?????
Благодаря ви предварително

Потребителски аватар
Pichaga
Антиспамър №1
Антиспамър №1
Автомобил: Opel Zafira B
Двигател: Z19DT
Контакти:

Мнениеот Pichaga » Пет 04 фев 2005 11:48

нема да се плашиш за лихвата-почва да тече от момента на получаване на съобщението за доброволно изпълнение....
иначе жалиш в 7 дни срок от когато си получиш постановлението до софийски районен съд, чрез началника на кат и си пишеш квото смяташ че е било като си посочиш и кой искаш да ти е свидетел /човек който е бил с теб в колата/ или дори да не е бил пак си намираш някой който да потвърди твоите думи, няма такса, гледай да не изпуснеш срока
в кат има образци на жалби-точно до гишето където се получават нак. постановления, там се пуска и жалбата

Потребителски аватар
teneketo
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот teneketo » Пет 04 фев 2005 12:14

Еееееее благодарско Pichaga
Ще се борим до дупка пък и щом нема да има такси и такива работи ще се жалим . :gives: Е....х ги те тия още малко и ще ми гушнат една заплата аз с к`во да папкам после

Потребителски аватар
teneketo
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот teneketo » Пет 04 фев 2005 15:20

А и да питам още нещо
Знае ли някой по този Член 20 -ти ,ал2, приложение3 отЗДП , каква е максималната налагана санкция демек колко най-много пари могат да искат ????

Потребителски аватар
Pichaga
Антиспамър №1
Антиспамър №1
Автомобил: Opel Zafira B
Двигател: Z19DT
Контакти:

Мнениеот Pichaga » Пет 04 фев 2005 15:25

тоя член ти казва, че при движение си длъжен да избираш скоростта на движение като се съобразяваш със състоянието на пътя и превозното средство
дай друг текст, това е диспозитивна норма, а санкцията е с член чийто номер започва с 1...
трябва да го пише в нак. постановление

Потребителски аватар
VW_FEN
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот VW_FEN » Нед 06 фев 2005 22:58

Просто нямам думи... в каква шибана държава живеем!!!
Между другото, тези тираджий много си позволяват. И на мен ми се е случвало такова нещо, само дето не са ме натресли до сега. Мамка им камионска!!! Като са големи, това не значи, че не трябва да пускат мигачи, когато се престрояват!!!

Върни се в “Основен Volkswagen Форум”