Голф 2 1.8 газ колко мощност
Re: Голф 2 1.8 газ колко мощност

Нещо пак не става...развих половин оборот кранчетата...никва разлика в поведението само дето пак 12/100...деееба. некъв пич ме убеждава че трее плочка да сложа, ама нямам място и не ми се преправя...така че кажете неква марка и модел изпарител, които да купя за да знам че не е от него.
Вчера ми стана 'мъчно' за Гоуфо и днес му смених шарнири и тампони по предницата, нова капачка и палец на делкото и масло 10-40 полусинтетика...напраоо рожден ден му се получи. И от умиление даже му купих чисто нов изпарител БРЦ АТЕ90 100кВ. Смених го и освен по-стабилния празен ход...никва промяна...пак толко си върви...мамка му и прасе...от грешно зацепен вал или аванс...колко мое па да не върви???
- stefan4o
- Автомобил: VW Jetta
- Двигател: PN 1990+KR 1987
- Контакти:
andreiy написа:от грешно зацепен вал или аванс...колко мое па да не върви???
Не трябваше ли първо да започнеш от там? И 300кВт изпарител да му сложиш, ако центровката му не е като хората е все тая

нали го зацепвах на преден (шайба), на заден (маховик) белег, с отверка го ръгах на първи цилиндър, стробоскоп го стрелях, компресия мерих...не мое тоя кенеф да прави 140 преко сили 150....карал съм 1.8 ГТИ с електрическа инжекция....ми тва като го сгазиш на 1 или 2-ра ше си пръсне гумите.
Моя мотор е 112 коня...с газ и карбуратори и т.н. задушавания...90коня да е...ми тва трее да прави 180-200 без проблем....деба и кенеф.
Моя мотор е 112 коня...с газ и карбуратори и т.н. задушавания...90коня да е...ми тва трее да прави 180-200 без проблем....деба и кенеф.
- stefan4o
- Контакти:
И като го мери със стробоскоп какво ти показа? Как го мери, при какви условия? Щото то се мери с изключен вакуум регулатор. С кое делко караш? С това от инжекцията или с карбураторно? Вероятно нещо по запалителната не е по реда си, предполагам. 

днес ходих до един френд с Ауди морга...и си загледах кода на двигателе GX...т.е. 90 коня, 9:1 сгъстяване и 38мм изпускателни клапани т.е. орезан ГТИ 107 коня или предшественика на моното...ма и 90 коня да е пак не е така деба...веднага му турих един вал от DX 112 коня...зацепих точно агренажа на белези иииии нищо, па не върви хубаво...по-лесно се мота във виските и като че ли и май изгуби малко момент в ниските.
остава да стрелнем делкото дали вобще мести аванса....и после го чака турбо тоа кенеф.
остава да стрелнем делкото дали вобще мести аванса....и после го чака турбо тоа кенеф.

- stefan4o
- Контакти:
Колега, не става само по белези. Иска си светване със стробоскоп
При твоя мотор GX:
С изключен вакуумен регулатор - 5 до 7гр. при 900 об./мин
Ако правилно чета аутодата:
- при 1300 оборота 0 до 2 гр.
- при 2600 оборота 12 до 17гр.
- при 6000 оборота 23 до 27гр.

При твоя мотор GX:
С изключен вакуумен регулатор - 5 до 7гр. при 900 об./мин
Ако правилно чета аутодата:
- при 1300 оборота 0 до 2 гр.
- при 2600 оборота 12 до 17гр.
- при 6000 оборота 23 до 27гр.
ми утре ше го стрелна...ама нещо е тотално объркано в тоя мотор...бах го преди 10-12 години 1.6 дизела ми вървеше толкова.
По-скоро ме интересува дали вобще се мести...щото отгоре вобще не се вижда как е реализиран инерционния регулатор на запалването...възможно ли е да е 'запецнал'..
...иначе новия вал е с около 2мм по-голям лифт и на око овърлапа е по-голям..все пак е за 25 коня отгоре дебиш.
По-скоро ме интересува дали вобще се мести...щото отгоре вобще не се вижда как е реализиран инерционния регулатор на запалването...възможно ли е да е 'запецнал'..
...иначе новия вал е с около 2мм по-голям лифт и на око овърлапа е по-голям..все пак е за 25 коня отгоре дебиш.
'стрелях' аванс, разглобих делкото...сичко изглежда ок. аванса се мести, вакум регулатора действа.
имам усещането че след 4000об/мин мощността си отива...като според мен отпада вече гориво и аванс, щото на бензин ситуацията е същата....което означава, че проблема е генерален с пълненето и празненето.
Ше проверя за запушвания по гърнетата (едното е старо и ме съмнява) и спирам да се занимавам.
имам усещането че след 4000об/мин мощността си отива...като според мен отпада вече гориво и аванс, щото на бензин ситуацията е същата....което означава, че проблема е генерален с пълненето и празненето.
Ше проверя за запушвания по гърнетата (едното е старо и ме съмнява) и спирам да се занимавам.
-
- Автомобил:
- Двигател:
По начало ДВГ -тата на VW са си мудняри - заложено им е да не могат да се развъртат бързо, но за сметка на това са по-здрави от бързооборотните...
говорих с видни тунинг специалисти...хаха , та накратко
казаха ми че тоя вал (с който съм в момента)от DX или PB само ще влоши нещата, щото е с голям овърлап и е напраен за дълги рънъри...демек нема ефективно пълнене до 5000, пък там свършва карбуратора....и нищо.
Та казаха ми да си търся карбураторни валове от 1.8 90 коня
та некъв съвет от кво да търся вал (хидравличен)за да счупим звуковата бариера.
казаха ми че тоя вал (с който съм в момента)от DX или PB само ще влоши нещата, щото е с голям овърлап и е напраен за дълги рънъри...демек нема ефективно пълнене до 5000, пък там свършва карбуратора....и нищо.
Та казаха ми да си търся карбураторни валове от 1.8 90 коня
та некъв съвет от кво да търся вал (хидравличен)за да счупим звуковата бариера.
- stefan4o
- Контакти:
Вал от GU или твоя си GX. Можеш да сложиш такъв от RP и ABS. Това са все двигатели, които имат горе-долу сходни пикове на върт. момент и макс.мощност.
позачетох се из немските форуми и се оказа, че всъщност съм направил даунгрейд
т.е. GX и Г60 имат едни и същи валове с маркировка А и са на 'рошави' от цялата 8 V гама на VW
т.е. GX и Г60 имат едни и същи валове с маркировка А и са на 'рошави' от цялата 8 V гама на VW
Върни се в “Автогазови уредби”