губи се много пове4е време и трябва да демонтираш много 4асти по моя на4ин са 4-6 4асаtonino написа:прависе нов канал на 180 градуса без да се наварява стария
но си намери добър майстор

Разбита шпонка на колянов вал
- niks76
- VW експерт
- Автомобил:
- Двигател:
Последна промяна от niks76 на Чет 26 окт 2006 19:38, променено общо 1 път.
-
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Разбита шпонка на колянов вал
във форума на ауди има вариант със замяна на зъбно колелоот тди и фрезоване на коляновиа вал от обратната страна .дали ще стане
- martin4o_mom4e
- Автомобил: VW Golf II
- Двигател: PF 1988
Re: Разбита шпонка на колянов вал
Аз имах същия проблем с разбитото чело на вала и то благодарение на негодни майстори , но това е друг въпрос.
Както казаха колегите напрвано иди си вземи друг вал и по специялно от Пазат 3 пак ААЗ мотор , при него захващането на шайбата към вала е малко по " измислено " , поне като ще правиш нещо го направи както трябва , ще се изръсиш малко повече , но поне ще свършиш работа !
Не казвам че с наваряване и пилене няма да стане - напротив , но това е по - евтиния вариянт .
Все пак сам можеш да си направиш извода от това здрав колянов вал и преправян ( наваряван ) кой ще е по - издръжливия .
Аз съм правил и 2 - та вариянта и съм по - доволен от смяната с друг !
Както казаха колегите напрвано иди си вземи друг вал и по специялно от Пазат 3 пак ААЗ мотор , при него захващането на шайбата към вала е малко по " измислено " , поне като ще правиш нещо го направи както трябва , ще се изръсиш малко повече , но поне ще свършиш работа !
Не казвам че с наваряване и пилене няма да стане - напротив , но това е по - евтиния вариянт .
Все пак сам можеш да си направиш извода от това здрав колянов вал и преправян ( наваряван ) кой ще е по - издръжливия .
Аз съм правил и 2 - та вариянта и съм по - доволен от смяната с друг !
- fox_vt
- Автомобил: Seat Toledo
- Двигател: AHU 97
Re:
juve написа:Smile
никога не се 4упи от РАЗ
Добре де , като е така защо чувам поне няколко пъти из форума за счупена и после двигателя станал " цигара-магара тактика"? явно е "почти винаги несе счупва изведнъж...."
обикновенно се къса или развива болта и затова казват от раз иначе няма начин при изправен болт да превърти от раз.То тряя да си глух сляп сакат и т н за да не усетиш ранните и същинските симптоми на разбито колело.
Върни се в “Дизелови агрегати”