Как да си полираме джантите.
Правила на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
- niki7010
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Re: Как да си полираме джантите.
Ами ако тези имат повечко магнезии,стават те така!!!
- niki7010
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
А тия дето нямат те ей така!
Аз не мога да хвана разликата, перфектни са! Ще се пробвам когато имам време да видя до къде ще стигна. Благодаря Ви пичове!

- Wrofeel_VR6
- Автомобил: Passat 3B2 1.8T 20V
- Двигател: AEB
Един лев и пет минути
.

- calidad
- Автомобил: Golf 4
- Двигател: 2.0 AZH 4motion
- Контакти:
Мисля че като се лъснат трябва да се пръснат с безцветен лак , за да се запечатат иначе ще оксидират с времето и смисълът от полирането се губи !
- Огито Ангелов
- Автомобил: VW Golf III
- Двигател: AFT
Няма да издържи тоя лак дълго, вече пробвахме. Лющи се здраво и в крайна сметка си вътрешно отделение с лака. Има препарати за запечатване, с които да предпазваш полираното. За един нов препарат писах на предната или по-предната сраница.
- calidad
- Контакти:
Може и да е така, но ми се струва много непрактично да ги полираш и после вода прах и всякакви абразиви да ти скапят работата
Швабите какво казват по въпроса не са ли измислили някоя хитрина 

- vackooo
- Автомобил:
- Двигател: 1.8 20VT AEB
calidad написа:Може и да е така, но ми се струва много непрактично да ги полираш и после вода прах и всякакви абразиви да ти скапят работатаШвабите какво казват по въпроса не са ли измислили някоя хитрина
Измисли ли са,не барай ежедневката...а ако ти се види прекалено лесно и евтино се придържаш към правило 1(не барай ежедневката)
- iavor89
- Автомобил: Golf AFN
- Двигател:
Огито Ангелов написа:Няма да издържи тоя лак дълго, вече пробвахме. Лющи се здраво и в крайна сметка си вътрешно отделение с лака.
Преди 3 години полирахме и лакирахме едни 17-ки, карат се всекидневно 2 от джантите са тръкнати в бордюр и лака никъде не е паднал, лъскави са си както когато ги лакирахме. Моите ги лакирах и след седмица лака взе да пада. Двата комплекта джанти са лакирани с обикновен лак (средна цена). Обмислях да ги лакирам с лак с по висока лепливост, едни казват, че ще държи други не. Затова само вакса

- Bai Sando
- Автомобил: Audi A 3
- Двигател: 2000 TDI 2006г
И аз съм лакирал полиран алуминий.Лакът седи,но ефекта от полираното се губи и стоят все едно са матови.
По-добре голи от колкото с лак
По-добре голи от колкото с лак

- calidad
- Контакти:
vackooo написа:calidad написа:Може и да е така, но ми се струва много непрактично да ги полираш и после вода прах и всякакви абразиви да ти скапят работатаШвабите какво казват по въпроса не са ли измислили някоя хитрина
Измисли ли са,не барай ежедневката...а ако ти се види прекалено лесно и евтино се придържаш към правило 1(не барай ежедневката)
Това с "барането " нещо не го разбрах"

- iavor89
- Автомобил: Golf AFN
- Двигател:
calidad лак върху гладка повърхност трудно се задържа, пък и след полир пастата метала отблъсква всичко, дори и при хубаво обезмасляване.
- calidad
- Контакти:
Явор, виж аз не споря че е така, логично е колкото е по гладко да е по-трудно лепливо. Пастата нали си има там някакви химични свойства и отблъсква всичко. Но съм виждал мебели от алуминий, които са лакирани и не се лющят и са лъскави, дали се лакират с лакове на принципа на праховото боядисване, или се ползват някакви специални грундове за да стане спойката не знам, или лака химически влиза в реакция с метала нямам идея , но съм сигурен че съществува като технология. Ако има някой колега химик може да да разясни за какво става въпрос.
calidad написа:Явор, виж аз не споря че е така, логично е колкото е по гладко да е по-трудно лепливо. Пастата нали си има там някакви химични свойства и отблъсква всичко. Но съм виждал мебели от алуминий, които са лакирани и не се лющят и са лъскави, дали се лакират с лакове на принципа на праховото боядисване, или се ползват някакви специални грундове за да стане спойката не знам, или лака химически влиза в реакция с метала нямам идея , но съм сигурен че съществува като технология. Ако има някой колега химик може да да разясни за какво става въпрос.
По принцип повечето алуминиеви детайли които са полирани и лакирани след това стоят на едни фини черти за да може да се задържи лака по метала. Иначе за мебелите не е проблем да са полирани и гладки и след това да се лакират защото тях не ги караш по пътищата