Как да си полираме джантите.

Споделете опит за собственоръчно направени подобрения или ремонти на вашият Volkswagen или попитайте как да ги направите сами
Потребителски аватар
niki7010
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Re: Как да си полираме джантите.

Мнениеот niki7010 » Вто 24 юли 2012 21:46

Ами ако тези имат повечко магнезии,стават те така!!!
Прикачени файлове
DSC00164.JPG
DSC00165.JPG

Потребителски аватар
niki7010
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот niki7010 » Вто 24 юли 2012 21:48

А тия дето нямат те ей така!
Прикачени файлове
DSC00168.JPG
DSC00169.JPG
DSC00175.JPG

Потребителски аватар
anton4o
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот anton4o » Сря 25 юли 2012 6:52

Аз не мога да хвана разликата, перфектни са! Ще се пробвам когато имам време да видя до къде ще стигна. Благодаря Ви пичове! :mrgreen: :beer

Потребителски аватар
Wrofeel_VR6
Автомобил: Passat 3B2 1.8T 20V
Двигател: AEB

Мнениеот Wrofeel_VR6 » Съб 28 юли 2012 16:23

Един лев и пет минути :lol: .
Изображение

Потребителски аватар
venckata
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот venckata » Съб 28 юли 2012 19:04

9x16 aluett
ИзображениеИзображениеИзображение

Потребителски аватар
calidad
Автомобил: Golf 4
Двигател: 2.0 AZH 4motion
Контакти:

Мнениеот calidad » Съб 28 юли 2012 19:37

Мисля че като се лъснат трябва да се пръснат с безцветен лак , за да се запечатат иначе ще оксидират с времето и смисълът от полирането се губи !

Потребителски аватар
Огито Ангелов
Автомобил: VW Golf III
Двигател: AFT

Мнениеот Огито Ангелов » Съб 28 юли 2012 19:42

Няма да издържи тоя лак дълго, вече пробвахме. Лющи се здраво и в крайна сметка си вътрешно отделение с лака. Има препарати за запечатване, с които да предпазваш полираното. За един нов препарат писах на предната или по-предната сраница.

Потребителски аватар
calidad
Контакти:

Мнениеот calidad » Съб 28 юли 2012 20:03

Може и да е така, но ми се струва много непрактично да ги полираш и после вода прах и всякакви абразиви да ти скапят работата :) Швабите какво казват по въпроса не са ли измислили някоя хитрина :)

Потребителски аватар
vackooo
Автомобил:
Двигател: 1.8 20VT AEB

Мнениеот vackooo » Съб 28 юли 2012 20:20

calidad написа:Може и да е така, но ми се струва много непрактично да ги полираш и после вода прах и всякакви абразиви да ти скапят работата :) Швабите какво казват по въпроса не са ли измислили някоя хитрина :)

Измисли ли са,не барай ежедневката...а ако ти се види прекалено лесно и евтино се придържаш към правило 1(не барай ежедневката)

Потребителски аватар
iavor89
Автомобил: Golf AFN
Двигател:

Мнениеот iavor89 » Съб 28 юли 2012 21:32

Огито Ангелов написа:Няма да издържи тоя лак дълго, вече пробвахме. Лющи се здраво и в крайна сметка си вътрешно отделение с лака.

Преди 3 години полирахме и лакирахме едни 17-ки, карат се всекидневно 2 от джантите са тръкнати в бордюр и лака никъде не е паднал, лъскави са си както когато ги лакирахме. Моите ги лакирах и след седмица лака взе да пада. Двата комплекта джанти са лакирани с обикновен лак (средна цена). Обмислях да ги лакирам с лак с по висока лепливост, едни казват, че ще държи други не. Затова само вакса :P

Потребителски аватар
Bai Sando
Автомобил: Audi A 3
Двигател: 2000 TDI 2006г

Мнениеот Bai Sando » Съб 28 юли 2012 22:08

И аз съм лакирал полиран алуминий.Лакът седи,но ефекта от полираното се губи и стоят все едно са матови.
По-добре голи от колкото с лак :да:

Потребителски аватар
calidad
Контакти:

Мнениеот calidad » Съб 28 юли 2012 22:13

vackooo написа:
calidad написа:Може и да е така, но ми се струва много непрактично да ги полираш и после вода прах и всякакви абразиви да ти скапят работата :) Швабите какво казват по въпроса не са ли измислили някоя хитрина :)

Измисли ли са,не барай ежедневката...а ако ти се види прекалено лесно и евтино се придържаш към правило 1(не барай ежедневката)

Това с "барането " нещо не го разбрах" :screwy Обеден съм че има начин да се лакира алуминий без да се лющи лака ! Ако до сега се е лющило при лакиране или не се използва правилният лак или правилната технология. Това е моето скромно мнение :) Предполагам че ефекта няма да е като на чист метал, но ще е по-практично според мен.

Потребителски аватар
iavor89
Автомобил: Golf AFN
Двигател:

Мнениеот iavor89 » Съб 28 юли 2012 22:36

calidad лак върху гладка повърхност трудно се задържа, пък и след полир пастата метала отблъсква всичко, дори и при хубаво обезмасляване.

Потребителски аватар
calidad
Контакти:

Мнениеот calidad » Нед 29 юли 2012 10:03

Явор, виж аз не споря че е така, логично е колкото е по гладко да е по-трудно лепливо. Пастата нали си има там някакви химични свойства и отблъсква всичко. Но съм виждал мебели от алуминий, които са лакирани и не се лющят и са лъскави, дали се лакират с лакове на принципа на праховото боядисване, или се ползват някакви специални грундове за да стане спойката не знам, или лака химически влиза в реакция с метала нямам идея , но съм сигурен че съществува като технология. Ако има някой колега химик може да да разясни за какво става въпрос.

G60

Мнениеот G60 » Нед 29 юли 2012 12:52

calidad написа:Явор, виж аз не споря че е така, логично е колкото е по гладко да е по-трудно лепливо. Пастата нали си има там някакви химични свойства и отблъсква всичко. Но съм виждал мебели от алуминий, които са лакирани и не се лющят и са лъскави, дали се лакират с лакове на принципа на праховото боядисване, или се ползват някакви специални грундове за да стане спойката не знам, или лака химически влиза в реакция с метала нямам идея , но съм сигурен че съществува като технология. Ако има някой колега химик може да да разясни за какво става въпрос.

По принцип повечето алуминиеви детайли които са полирани и лакирани след това стоят на едни фини черти за да може да се задържи лака по метала. Иначе за мебелите не е проблем да са полирани и гладки и след това да се лакират защото тях не ги караш по пътищата :wink:

Върни се в “Направи си сам!”