Голф 3 1,8 ABS с метан гасне на бензин когао си иска

При тази цена на горивата, все повече от нас се "газифицират". Проблеми и решенията им тук
Gencho81
Автомобил:
Двигател:

Голф 3 1,8 ABS с метан гасне на бензин когао си иска

Мнениеот Gencho81 » Съб 12 май 2012 14:46

Здравейте, имам следния проблем, имам голф 3 1,8 ABS с метанова уредба на метан колата се държи много добре но щом превкюча на бензин започват проблемите. Пали когато си иска и гасне когато си иска,може да измина и 100км. и да огасне изчаквам 5-6мин. и пак пали, а може и щом я запаля да поработи 5мин. и да огасне смених и бензиновата помпа но подобрение нямаше, смених релето на помпата, целия моноинжекци :banghead: он и датчика на Хол но проблема си остава на метан няма проблем, а на бензин си е същото.
Моля ако някой има идея или подобен проблем да ми пише за разрешаването му, предварително ви благодаря. :bowdown

Потребителски аватар
sa6odinov
Автомобил:
Двигател:

Re: Голф 3 1,8 ABS с метан гасне на бензин когао си иска

Мнениеот sa6odinov » Съб 12 май 2012 19:27

бензинов филтър сменял ли си :?:

Gencho81
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Gencho81 » Сря 30 май 2012 8:43

Първото което направих при появата на проблема беше смяна на горивен филтър, далече преди да сменя помпа, моноинжекция, реле и датчик на Хол.
Вярно състоянието му беше трагично но проблема остана!
Има ли вероятност някъде да се мачкат маркъчетата за бензин?

Потребителски аватар
vladtod®
Автомобил: Passat
Двигател:

Мнениеот vladtod® » Чет 31 май 2012 8:42

Сами да се смачкат маркучите е малко вероятно, но да е паднало налягането на помпата или да се е затлачила цедката на самата помпа е по-вероятно.Сходен проблем имах и от регулатора на налягането една мембранка в моното нищо ,че си го сменял цялото което не е гаранция .

Gencho81
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Gencho81 » Вто 05 юни 2012 14:17

Относно помпата и филтъра преди нея. Бях раз качил метановите бутилки защото помпата е отдолу, сменям цялата кошница и помпа с нови. И преди да закача обратно метана реших да направя едно кръгче да се насладя на победата си, но не щеш ли след 2км. колата угасна в движение. Направо бях съсипан нова помпа нова кошница с поплавък филтър и др. бяха напразни. За това си мисля , че проблема е по скоро по тоците, някъде прекъсва за малко и край.
Проверил съм всички релета, бушони, симулатора на ланда сондата, надявайки се на кофти споика нещо видимо но уви няма резултат. Вече доста време я карам само на метан, разбира се паля я на бензин да позагрее разбира се ако не угасне и така. Но направо ми бърка в здравето ,че не мога да разчитам на колата да се движи на бензин. За това и създадох тази тема в отчаян опит за решаване на проблема.
А относно сервизи, олеле всеки има различни предположения и никой не може да гарантира ,че хипотезата му е вярна. Ако трябва да сменя всичко въпреки ,че съм тръгнал по този път по добре..................

mcm8888
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот mcm8888 » Вто 05 юни 2012 18:09

колега имах същия проблем, на метан перфектна на бензин забива муцуната и гасне. Помпа не сам гледал, защото знам че е перфектна.Бяха ми се скапали бензиновите маркучи и течеше бензин, смених ги но ефект минимален, докато не реших пак да сложа старите свещи,като мислех че новите не стават а бяха NJK и когато тръгнах да ги свалям се оказа че всички са хлабави, стегнах ги и колата заспа. така че огледай я пак може да е нещо дребно което ти убягва

Потребителски аватар
Iezekil
Автомобил: Passat B4 Variant
Двигател: ABS 94

Мнениеот Iezekil » Сря 06 юни 2012 11:56

Абе нищо не разбирам от метан,ама ти пробва ли след откачане на клемите как се държи колата САМО на бензин?Нека да направим този опит за да отпадне или се потвърди моята по-нататъшна хипотеза?

Потребителски аватар
sp_konsulov
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот sp_konsulov » Сря 06 юни 2012 15:48

Може да има буклуци в резервоара и да засмуква или нещо дребно например бушончето на помпата не контактува добре и прави връзка когато си иска

ico_kobra
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ico_kobra » Чет 07 юни 2012 20:41

Аз имах подобен проблем,но при мен колата не гаснеше.Проблемът идваше от там,че първата ламбда сонда не работеше добре,от там колата след 2500 обората започваше да гасне,сякаш не и стига гориво.След престой в автосервиз от 15 дена,сляд смяна на мас метър,ламбда сонда(и двете),свещи,температурен датчик,бензинова помпа и профилактика на всички маркучи и кабели свързани с проблема подобрения нямаше...След изчистване на грешката на ламбда сондата колата се оправя,но след превключване на метан и после пак на бензин проблема пак го има и грешката пак излиза.След всичко това открих че проблема е в компютъра.И в последствие намерих решение,ако искаш всичко да е наред след смяната от метан на бензин изчакваш 2 минути и на изгасен двигател и след това палиш на бензин и всичко е ок.При мен поне се получи и спестих 100-200 лв. от друг компютър.Пробвай така.Успех!

Потребителски аватар
Iezekil
Автомобил: Passat B4 Variant
Двигател: ABS 94

Мнениеот Iezekil » Пет 08 юни 2012 6:58

аз за това питах след откачането на компа как е,щото не разбирам на метан но ако принципа е същия като на газта,значи трупа грешки компа.Най лесната оправия е ресет реле.

azrod
Автомобил: Passat B3 Variant
Двигател: 1.8mi AAM 1993
Контакти:

Мнениеот azrod » Пет 08 юни 2012 7:50

ico_kobra написа:Аз имах подобен проблем,но при мен колата не гаснеше.Проблемът идваше от там,че първата ламбда сонда не работеше добре,от там колата след 2500 обората започваше да гасне,сякаш не и стига гориво.След престой в автосервиз от 15 дена,сляд смяна на мас метър,ламбда сонда(и двете),свещи,температурен датчик,бензинова помпа и профилактика на всички маркучи и кабели свързани с проблема подобрения нямаше...След изчистване на грешката на ламбда сондата колата се оправя,но след превключване на метан и после пак на бензин проблема пак го има и грешката пак излиза.След всичко това открих че проблема е в компютъра.И в последствие намерих решение,ако искаш всичко да е наред след смяната от метан на бензин изчакваш 2 минути и на изгасен двигател и след това палиш на бензин и всичко е ок.При мен поне се получи и спестих 100-200 лв. от друг компютър.Пробвай така.Успех!

А не е ли по-лесно да сложи от ония ресет релета дето при всяко гасене на колата спират тока на компа и по този начин го ресетват ?

Gencho81
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Gencho81 » Вто 31 юли 2012 11:03

Колеги, много ви благодаря за мненията, до сега нямах никакво време да се занимавам с колата. Имахме много работа и даже не съм я карал много но август излизам отпуск и ще проверя вашите поду зрения и ще ви пиша какво съм установил. между другото ми направи впечатление, че при зареждане на колата с бензин след като почти беше свършил колата се държеше по добре при работа на бензин даже не ми угасна 20км. Дали е възможно да имам влага в резервоара и тя да ме ебава. (просто предполагам).

Потребителски аватар
x_klk
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот x_klk » Нед 12 авг 2012 0:55

на вентото ми се случи същото с бензина след като ми свърши метана малко преди метан станцията едвам се докопах до нея на бензин буквално броени минути след изчистване на грешките няколко часа по късно го пробвах на бензин нямаше никакви проблеми. идеята ми е да сменя ламбда сондата и температурния датчик защото компа тях посочи като грешки и горивния и въздушния филтър също и ще видим кво ще се получи.

Върни се в “Автогазови уредби”