Антирадар-всичко за него?

Силна музика, видео и навигация във Вашия Volkswagen
Потребителски аватар
Rabbit_TDI
Автомобил: A6 C5
Двигател: BFC
Контакти:

Антирадар-всичко за него?

Мнениеот Rabbit_TDI » Нед 29 окт 2006 23:12

Скоро беше пусната анкета дали е време за антирадар поради новите глоби.Аз лично а и вероятно повечето хора от форума вероятно никога не са боравили лично с това устроиство.Та мисалта ми е запознати и ползващи да споделят опита си.Кой антирадари са законни и кой не?Начин на работа и ефективност?Кади и как е най-удачно да се монтира.Коментар на цени и разлика между скъпите и евтените модели?Проблеми при ползването му и т.н.?

Потребителски аватар
musura
Сър
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот musura » Нед 29 окт 2006 23:16

интересен сайт

има и форум към него и онлайн магазин. поне аз като проучвах въпроса се оказа, че цените са им добри, а стоките качествени.

Всички "радар-детектори" са законни - това са усторйства, които регистрират наличието на радар-контрол на пътя, но не смущават действието му.

Потребителски аватар
nero
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот nero » Нед 29 окт 2006 23:18

ето тук има малко полезна информация: http://radar-express.com/forum/viewforum.php?f=1

Потребителски аватар
golfer
The Мaster of PERNIK TUNING performancе
Автомобил: Gandalf the Grey
Двигател: 368kw LPG
Контакти:

Мнениеот golfer » Нед 29 окт 2006 23:28

Потребителски аватар
mishu
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот mishu » Пон 30 окт 2006 0:23

Ако решиш да се бръкнеш със сигурност ще ти е от полза! Аз съм с руските от 40 лв и пак ги фаща.

Потребителски аватар
20vTurbo
Автомобил: Jetta GLI Mk6 TSI + Octavia VRS
Двигател: 2012 20 TSI CCTA 2003 18 AUQ
Контакти:

Мнениеот 20vTurbo » Пон 30 окт 2006 5:17

Мисля че темата трябва да е за радар-детектор ... антирадарите са активни устройства които пречат на работата на радарите. Те са доста скъпи и в повечето държави е противозаконно да се ползват.

Радар-детекторите предупреждават за наличитето на радари на пътя без да пречат на тяхната работа.

Аз лично винаги карам с радар-детектор и това ми е спестявало много главоболия.

Потребителски аватар
IvanMan
джедай
джедай
Автомобил: Golf 7 TDI Estate BlueMotion
Двигател: CRLB

Мнениеот IvanMan » Пон 30 окт 2006 6:22

и аз мисля да се сдобия с един, че с тези нови глоби и отнемане на книжки няма да се разберем с катаджийте.не че карам бързо ама на някое безмислено ограничение ще ме олепат и айде някой друг месец без книжка. :cry:

Потребителски аватар
Rabbit_TDI
Контакти:

Мнениеот Rabbit_TDI » Пон 30 окт 2006 9:35

И аз съм на същото мнение.Вече даже се насочих към SAVER-a.Евтин е и върши работа извън града.В града смятам да си спазвам горе долу ограниченията пък били те и безумни-мисля че е по добре за моито здраве това на колата и на околните. :lol:
Притесняваме само изказванията че ако полицая е зад завоя никакъв радар-детектор не може да те спаси :cry:

Потребителски аватар
vladtod®
Автомобил: Passat
Двигател:

Мнениеот vladtod® » Пон 30 окт 2006 10:07

с тоя Saver не можеш да хванеш радара след завоя,с такъв съм/жив ташак/ ,а с лазерния го ловиш,но ако е пуснат иначе ако те простреля си глобен.Ааа и още нещо ,saver-a лови всякакви сигнали,радиостанции,лазерните радари на другите коли/които имат/ инфра клетките на автоматични врати /бензиностанции,магазини/смущава се и от сигнали на GSM оператори,абе както си караш и ти вади ангелите.Мое мнение не ме кефи.

Потребителски аватар
Rabbit_TDI
Контакти:

Мнениеот Rabbit_TDI » Пон 30 окт 2006 10:21

А в такъв случей евтини лазерни варианти щото не ми се дава 300 лв. за Кобра.

Потребителски аватар
daemon
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот daemon » Пон 30 окт 2006 11:01

хубава тема :) доколкото знам има два вида - активни и пасивни т.е. пасивния само регистрира наличието на радар, а с другия можеш да си зададеш каква скорост да види ченгето на неговия радар. втория вид определено е за предпочитане, но са малко по-скъпи и в бг идея си нямам къде се продават. ако някой знае да сподели моля.

пасивните антирадари не са забранени от българското законодателство, докато активните - да.

Чл.181. Наказва се с глоба до 50 лв.:
2. водач, който използва устройство, смущаващо действието на уредите, използвани за измерване скоростта на движение на моторните превозни средства;

малко дискусии:

1) http://www.bmwpower-bg.net/forums/viewtopic.php?t=3139&postdays=0&postorder=asc&start=0

Последна промяна от daemon на Пон 30 окт 2006 15:40, променено общо 2 пъти.

Потребителски аватар
Geleto
Автомобил: Passat B4
Двигател: 1.8 MI 1994
Контакти:

Мнениеот Geleto » Пон 30 окт 2006 11:13

А сервиз евентуално? Аз имам Кобра купуван в Канада и ми казаха, че трябва да се пренастрои на други вълни! Някой чувал ли е за такова животно? :D

Потребителски аватар
VWGT
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот VWGT » Пон 30 окт 2006 11:27

хехе saver има и "пасивна защита", като писка за щяло и нещяло те държи нащрек и в най-лошия случай просто ще си спазиш ограничението :)

Потребителски аватар
angell
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот angell » Пон 30 окт 2006 11:59

300 лв. за кобра а ако те хванат минаваш с 10-20лв. бързо ще се избие няма що. аз не помня кога последно ме спираха за превишена а почти никога не карам бавно. това си струва ако бачкаш шоферче или не даваш пари на полицаите. а с този радар като те простреля пак си вътре и пак даваш 20лв. :wink:

Потребителски аватар
musura
Сър
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот musura » Пон 30 окт 2006 18:06

ето тези двата са най-евтините добри радари:

http://www.radar-express.com/product.php?iid=11

http://www.radar-express.com/product.php?iid=12

В момента сметката не се връзва, но след промените от 1.1.07, едно нищо и никакво превишаване с 40 км/ч (ограничение 40 извън града и минаваш със 100) - около 300 лева голба май беше и там 1-2 месеца без книжка :) Предполагам, че тогава рушвета ще стане поне половината (150 лв.) и с едно спасяване радар-детектора ще се е изплатил, а все един път ще ме спаси. Всяко следващо ще е бонус:)

П.П. Само да спомена, че след всички обсъждания във форума и постнати линкове, никой не си е направил труда явно да се поразрови малко по-надълбоко. Това щеше да ви помогне да разберете, че лазерни радари има само в USA и ползата от лазерен радар-детектор в БГ е точно НУЛА. Не ми се копита форума на radar-express.com, но всеки и без регистражия може да пропрехвърли раздела FAQ там:)
Важната за БГ и ЕС опция на радар-детектора е "X, K, Ka, and Super Wideband Ka Detection"

Върни се в “CAR Audio, Video & Navigation”