Антирадар-всичко за него?
- Rabbit_TDI
- Автомобил: A6 C5
- Двигател: BFC
- Контакти:
Антирадар-всичко за него?
Скоро беше пусната анкета дали е време за антирадар поради новите глоби.Аз лично а и вероятно повечето хора от форума вероятно никога не са боравили лично с това устроиство.Та мисалта ми е запознати и ползващи да споделят опита си.Кой антирадари са законни и кой не?Начин на работа и ефективност?Кади и как е най-удачно да се монтира.Коментар на цени и разлика между скъпите и евтените модели?Проблеми при ползването му и т.н.?
- musura
- Сър
- Автомобил:
- Двигател:
интересен сайт
има и форум към него и онлайн магазин. поне аз като проучвах въпроса се оказа, че цените са им добри, а стоките качествени.
Всички "радар-детектори" са законни - това са усторйства, които регистрират наличието на радар-контрол на пътя, но не смущават действието му.
има и форум към него и онлайн магазин. поне аз като проучвах въпроса се оказа, че цените са им добри, а стоките качествени.
Всички "радар-детектори" са законни - това са усторйства, които регистрират наличието на радар-контрол на пътя, но не смущават действието му.
- 20vTurbo
- Автомобил: Jetta GLI Mk6 TSI + Octavia VRS
- Двигател: 2012 20 TSI CCTA 2003 18 AUQ
- Контакти:
Мисля че темата трябва да е за радар-детектор ... антирадарите са активни устройства които пречат на работата на радарите. Те са доста скъпи и в повечето държави е противозаконно да се ползват.
Радар-детекторите предупреждават за наличитето на радари на пътя без да пречат на тяхната работа.
Аз лично винаги карам с радар-детектор и това ми е спестявало много главоболия.
Радар-детекторите предупреждават за наличитето на радари на пътя без да пречат на тяхната работа.
Аз лично винаги карам с радар-детектор и това ми е спестявало много главоболия.
- Rabbit_TDI
- Контакти:
И аз съм на същото мнение.Вече даже се насочих към SAVER-a.Евтин е и върши работа извън града.В града смятам да си спазвам горе долу ограниченията пък били те и безумни-мисля че е по добре за моито здраве това на колата и на околните.
Притесняваме само изказванията че ако полицая е зад завоя никакъв радар-детектор не може да те спаси

Притесняваме само изказванията че ако полицая е зад завоя никакъв радар-детектор не може да те спаси

с тоя Saver не можеш да хванеш радара след завоя,с такъв съм/жив ташак/ ,а с лазерния го ловиш,но ако е пуснат иначе ако те простреля си глобен.Ааа и още нещо ,saver-a лови всякакви сигнали,радиостанции,лазерните радари на другите коли/които имат/ инфра клетките на автоматични врати /бензиностанции,магазини/смущава се и от сигнали на GSM оператори,абе както си караш и ти вади ангелите.Мое мнение не ме кефи.
- Rabbit_TDI
- Контакти:
хубава тема
доколкото знам има два вида - активни и пасивни т.е. пасивния само регистрира наличието на радар, а с другия можеш да си зададеш каква скорост да види ченгето на неговия радар. втория вид определено е за предпочитане, но са малко по-скъпи и в бг идея си нямам къде се продават. ако някой знае да сподели моля.
пасивните антирадари не са забранени от българското законодателство, докато активните - да.
малко дискусии:
1) http://www.bmwpower-bg.net/forums/viewtopic.php?t=3139&postdays=0&postorder=asc&start=0

пасивните антирадари не са забранени от българското законодателство, докато активните - да.
Чл.181. Наказва се с глоба до 50 лв.:
2. водач, който използва устройство, смущаващо действието на уредите, използвани за измерване скоростта на движение на моторните превозни средства;
малко дискусии:
1) http://www.bmwpower-bg.net/forums/viewtopic.php?t=3139&postdays=0&postorder=asc&start=0
Последна промяна от daemon на Пон 30 окт 2006 15:40, променено общо 2 пъти.
- musura
- Сър
- Автомобил:
- Двигател:
ето тези двата са най-евтините добри радари:
http://www.radar-express.com/product.php?iid=11
http://www.radar-express.com/product.php?iid=12
В момента сметката не се връзва, но след промените от 1.1.07, едно нищо и никакво превишаване с 40 км/ч (ограничение 40 извън града и минаваш със 100) - около 300 лева голба май беше и там 1-2 месеца без книжка
Предполагам, че тогава рушвета ще стане поне половината (150 лв.) и с едно спасяване радар-детектора ще се е изплатил, а все един път ще ме спаси. Всяко следващо ще е бонус:)
П.П. Само да спомена, че след всички обсъждания във форума и постнати линкове, никой не си е направил труда явно да се поразрови малко по-надълбоко. Това щеше да ви помогне да разберете, че лазерни радари има само в USA и ползата от лазерен радар-детектор в БГ е точно НУЛА. Не ми се копита форума на radar-express.com, но всеки и без регистражия може да пропрехвърли раздела FAQ там:)
Важната за БГ и ЕС опция на радар-детектора е "X, K, Ka, and Super Wideband Ka Detection"
http://www.radar-express.com/product.php?iid=11
http://www.radar-express.com/product.php?iid=12
В момента сметката не се връзва, но след промените от 1.1.07, едно нищо и никакво превишаване с 40 км/ч (ограничение 40 извън града и минаваш със 100) - около 300 лева голба май беше и там 1-2 месеца без книжка

П.П. Само да спомена, че след всички обсъждания във форума и постнати линкове, никой не си е направил труда явно да се поразрови малко по-надълбоко. Това щеше да ви помогне да разберете, че лазерни радари има само в USA и ползата от лазерен радар-детектор в БГ е точно НУЛА. Не ми се копита форума на radar-express.com, но всеки и без регистражия може да пропрехвърли раздела FAQ там:)
Важната за БГ и ЕС опция на радар-детектора е "X, K, Ka, and Super Wideband Ka Detection"
Върни се в “CAR Audio, Video & Navigation”