Летни гуми - кои според вас са най-добрите
- stefan4o
- Автомобил: VW Jetta
- Двигател: PN 1990+KR 1987
- Контакти:
Re: Летни гуми - кои според вас са най-добрите
Има и друго. Разбрах от приятели, които скоро са сменявали гуми, че вече няма безплатен монтаж на някои места в града. И то какво излиза? Даваш една торба пари и накрая си плащаш като поп за монтаж. Иначе в конкретния случай разликата няма да е повече от 40 лева, ако иде реч за 4 гуми.
-
- Автомобил: Audi 80 B4
- Двигател: 1994 1z
а за Мишелин Пилот Спорт 3 какво ви е мнението? подозрително евтино ми го дават на 135 с монтажа.Вече започнах да се обърквам от толкова обикаляне по гумаджийници и центрове и накрая дилемата ще е между Континентал Премиум Контакт 5 и Дънлоп СП Фаст Респонс.
- buller
- Автомобил: VW Passat B5_5 Exclusive
- Двигател: 1_8T AWT
shanadjiqta написа:а за Мишелин Пилот Спорт 3 какво ви е мнението? подозрително евтино ми го дават на 135 с монтажа.Вече започнах да се обърквам от толкова обикаляне по гумаджийници и центрове и накрая дилемата ще е между Континентал Премиум Контакт 5 и Дънлоп СП Фаст Респонс.
Която и от трите (включвам и Мишлен) да избереш - няма да съжаляваш

Всичко опира до това, кое ти харесва и на теб

П.с. Fastresponse е вече стар модел, ако има някакво значение.
- bai_ILIA
- Автомобил:
- Двигател:
Smeagol написа:shanadjiqta написа:а за Мишелин Пилот Спорт 3 какво ви е мнението? подозрително евтино ми го дават на 135 с монтажа.Вече започнах да се обърквам от толкова обикаляне по гумаджийници и центрове и накрая дилемата ще е между Континентал Премиум Контакт 5 и Дънлоп СП Фаст Респонс.
Която и от трите (включвам и Мишлен) да избереш - няма да съжаляваш
Всичко опира до това, кое ти харесва и на теб
П.с. Fastresponse е вече стар модел, ако има някакво значение.

- Kuncavia
- A.C.A.B.
- Автомобил: Golf MK1 Cabrio
- Двигател: 1600 cc
- Контакти:
Ура, върнах се на земята, сложих си 16'' джанти и съм капитан планета. Толкова съм доволен, че ще си взема нови гуми. Спрял съм се на Yokohama Parada:

Шарката ми допада много (луд на шарено се радва). Но гумата е сравнително скъпа и за цена/качество, само шарката не ме устройва. Останалите два критерия и изключително важни за мен са 1-во да не скърца (като 99% от продуктовата гама на Michelin) и 2-ро да ме държи стабилен в завоите. Принципно съм чувал, че я водят гума за дрифт, за това искам съвет или мнение на колега, който е карал или кара с тази гума.

Шарката ми допада много (луд на шарено се радва). Но гумата е сравнително скъпа и за цена/качество, само шарката не ме устройва. Останалите два критерия и изключително важни за мен са 1-во да не скърца (като 99% от продуктовата гама на Michelin) и 2-ро да ме държи стабилен в завоите. Принципно съм чувал, че я водят гума за дрифт, за това искам съвет или мнение на колега, който е карал или кара с тази гума.
-
- Автомобил:
- Двигател:
аз бих си взел uniroyal rainsport 2. отлични показатели и също много добра шарка. пък и най вероятно ще е по евтина от йокохамата. за йокохома, която и класация за гуми да съм гледал все за назад..
- Прикачени файлове
-
- ffff.jpg (9.87 KиБ) Видяна 1334 пъти
- Kuncavia
- A.C.A.B.
- Контакти:
Имаше една фирма със S Ultra нз си какво, беше 1 към 1 с шарката на Yokohama, ако я намеря ще я постна и нея. Колкото до Uniroyal-a шарката е готина, подобна на Eagle F1 на Good Year. Ако се спра на този тип шарка, бих предпочел F1-то... Даже съм карал с нея 2 години и съм супер доволен. Цената за съжаление пак е 

-
- Автомобил:
- Двигател:
колко е йокохамата?
Vredestein Ultrac Sessanta?
Vredestein Ultrac Sessanta?
- Kuncavia
- A.C.A.B.
- Контакти:
Точно Vredestein доста ми допадна като евтина реплика на Yokohama-та, но не намирам отзиви за тази гума. И дали си заслужава. Иначе парадта с отстъпка ми идва около 150-200 лв, трябва да проверя фирмения каталог. Реално 200 лв не са кой знае колко, ако гумата е наистина стабилна и издъжи 4-5 години 

-
- Автомобил: Golf Mk4
- Двигател: AGU
wolff1 написа:аз бих си взел uniroyal rainsport 2. отлични показатели и също много добра шарка. пък и най вероятно ще е по евтина от йокохамата. за йокохома, която и класация за гуми да съм гледал все за назад..
Шарката може да е привидно подобна, но всъщност мяна нищо общо. За това как държи в завоите голямо значение има формата на блокчетата в края на шарката. Там Ф1то е много добре измислено и точно там няма ама нищо общо с показаната. Другото е тредуеъра

-
- Автомобил:
- Двигател:
brum написа:wolff1 написа:аз бих си взел uniroyal rainsport 2. отлични показатели и също много добра шарка. пък и най вероятно ще е по евтина от йокохамата. за йокохома, която и класация за гуми да съм гледал все за назад..
Шарката може да е привидно подобна, но всъщност мяна нищо общо. За това как държи в завоите голямо значение има формата на блокчетата в края на шарката. Там Ф1то е много добре измислено и точно там няма ама нищо общо с показаната. Другото е тредуеъра.
говорих като шарка изобщо. а не конкретно сравнена с тази гума. тредуера не е съпоставка за това колко 1 гума може да издържи. той варира от производител на проиводител. единия с 320 може да издържи по малко от другия с 220. мишелините издържат като гуми но за сметка на това бързо се пластмасват. всичко е много относително...

-
- Автомобил:
- Двигател:
Kuncavia написа:Точно Vredestein доста ми допадна като евтина реплика на Yokohama-та, но не намирам отзиви за тази гума. И дали си заслужава. Иначе парадта с отстъпка ми идва около 150-200 лв, трябва да проверя фирмения каталог. Реално 200 лв не са кой знае колко, ако гумата е наистина стабилна и издъжи 4-5 години
http://www.tyrereviews.co.uk/Tyre/Vrede ... ssanta.htm
отиваш на Tyre Test Results и гледаш. някой път няма точно тестове с този размер който търсиш но все пак има подобни. вредещайните не се слават много с много добри отзиви. по скоро гума която върши работа за по малко пари от големите имена. а по принцип йокохамите като цяло се славят с бързото си износване. 4-5 год. според мен ще е мноого трудно..
- hooligan_sk
- Модератор
- Автомобил: GLC X254 + Golf MKV GTI
- Двигател: EA113
Според тестовете и цените, Вредещайн има претенции да е премиум марка. От 2009г карам спорт трак 3, винаги са се държали на много високо ниво, но са изключително шумни. И май първите 2бр сдадоха багажа на 25-30К, въпреки че имат много грайфер. Аз не бих купил повече Вредещайн. На същата цена са премиум контакт, хубавите модели на Дънлоп и тн. 

- dancing_niki
- Скиора
- Автомобил: VW Touareg V6 TDI Individual
- Двигател: CASA
Аз карам с Ultrac Cento и наистина са страшно шумни третия сезон
Борда им е много здрав и се държат добре на пътя. Първите 5 минути дъжд няма как да не се пързалят докато се намокри асфалта хубаво, но незнам дали има гума която да не се пързаля на мърлявщина. Според мен всяка гума от горната част на средния клас и високия клас на който и да е реномиран производител ще е хубава. Като изям Вредещайна ще се загледам и аз по Континентала и Унирояла и ще видиме дали няма да изневеря на марката, но за зимни не сменям Snowtrac-a за нищо на света все още 

- Kuncavia
- A.C.A.B.
- Контакти:
На мен не ми пречат шумни гуми, стига да не пискат в завой и при рязко спиране/потегляне
Никой ли не е търкалял YP 

Върни се в “Общи автомобилни дискусии”