:arrow Фолксваген Фолклорен Събор Узана 22-23.08.2025: Важна информация!

Летни гуми - кои според вас са най-добрите

Автомобилни теми, които не са свързани с Volkswagen

Летни гуми - кои според вас са най-добрите

Barum
4
1%
BF Goodrich
2
1%
Bridgestone
16
5%
Continental
84
25%
Debica
2
1%
Dunlop
17
5%
Falken
2
1%
Firestone
4
1%
Fulda
4
1%
Gislaved
1
0%
Good Year
23
7%
Hankook
20
6%
Kleber
3
1%
Kumho
6
2%
Michelin
64
19%
Nexen
13
4%
Nokian
7
2%
Pirelli
8
2%
Sava
2
1%
Semperit
1
0%
Toyo
5
1%
Uniroyal
27
8%
Vredestein
8
2%
Yokohama
1
0%
Други
13
4%

Общо гласове: 337
Потребителски аватар
stefan4o
Автомобил: VW Jetta
Двигател: PN 1990+KR 1987
Контакти:

Re: Летни гуми - кои според вас са най-добрите

Мнениеот stefan4o » Сря 25 юли 2012 11:50

Има и друго. Разбрах от приятели, които скоро са сменявали гуми, че вече няма безплатен монтаж на някои места в града. И то какво излиза? Даваш една торба пари и накрая си плащаш като поп за монтаж. Иначе в конкретния случай разликата няма да е повече от 40 лева, ако иде реч за 4 гуми.

shanadjiqta
Автомобил: Audi 80 B4
Двигател: 1994 1z

Мнениеот shanadjiqta » Сря 25 юли 2012 18:04

а за Мишелин Пилот Спорт 3 какво ви е мнението? подозрително евтино ми го дават на 135 с монтажа.Вече започнах да се обърквам от толкова обикаляне по гумаджийници и центрове и накрая дилемата ще е между Континентал Премиум Контакт 5 и Дънлоп СП Фаст Респонс.

Потребителски аватар
buller
Автомобил: VW Passat B5_5 Exclusive
Двигател: 1_8T AWT

Мнениеот buller » Сря 25 юли 2012 19:21

shanadjiqta написа:а за Мишелин Пилот Спорт 3 какво ви е мнението? подозрително евтино ми го дават на 135 с монтажа.Вече започнах да се обърквам от толкова обикаляне по гумаджийници и центрове и накрая дилемата ще е между Континентал Премиум Контакт 5 и Дънлоп СП Фаст Респонс.

Която и от трите (включвам и Мишлен) да избереш - няма да съжаляваш ;)
Всичко опира до това, кое ти харесва и на теб eusa
П.с. Fastresponse е вече стар модел, ако има някакво значение.

Потребителски аватар
bai_ILIA
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот bai_ILIA » Сря 25 юли 2012 19:33

Smeagol написа:
shanadjiqta написа:а за Мишелин Пилот Спорт 3 какво ви е мнението? подозрително евтино ми го дават на 135 с монтажа.Вече започнах да се обърквам от толкова обикаляне по гумаджийници и центрове и накрая дилемата ще е между Континентал Премиум Контакт 5 и Дънлоп СП Фаст Респонс.

Която и от трите (включвам и Мишлен) да избереш - няма да съжаляваш ;)
Всичко опира до това, кое ти харесва и на теб eusa
П.с. Fastresponse е вече стар модел, ако има някакво значение.

:да:

Потребителски аватар
Kuncavia
A.C.A.B.
Автомобил: Golf MK1 Cabrio
Двигател: 1600 cc
Контакти:

Мнениеот Kuncavia » Чет 02 авг 2012 18:08

Ура, върнах се на земята, сложих си 16'' джанти и съм капитан планета. Толкова съм доволен, че ще си взема нови гуми. Спрял съм се на Yokohama Parada:

Изображение

Шарката ми допада много (луд на шарено се радва). Но гумата е сравнително скъпа и за цена/качество, само шарката не ме устройва. Останалите два критерия и изключително важни за мен са 1-во да не скърца (като 99% от продуктовата гама на Michelin) и 2-ро да ме държи стабилен в завоите. Принципно съм чувал, че я водят гума за дрифт, за това искам съвет или мнение на колега, който е карал или кара с тази гума.

wolff1
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот wolff1 » Чет 02 авг 2012 19:08

аз бих си взел uniroyal rainsport 2. отлични показатели и също много добра шарка. пък и най вероятно ще е по евтина от йокохамата. за йокохома, която и класация за гуми да съм гледал все за назад..
Прикачени файлове
ffff.jpg
ffff.jpg (9.87 KиБ) Видяна 1327 пъти

Потребителски аватар
Kuncavia
A.C.A.B.
Контакти:

Мнениеот Kuncavia » Чет 02 авг 2012 19:19

Имаше една фирма със S Ultra нз си какво, беше 1 към 1 с шарката на Yokohama, ако я намеря ще я постна и нея. Колкото до Uniroyal-a шарката е готина, подобна на Eagle F1 на Good Year. Ако се спра на този тип шарка, бих предпочел F1-то... Даже съм карал с нея 2 години и съм супер доволен. Цената за съжаление пак е scare

wolff1
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот wolff1 » Чет 02 авг 2012 19:24

колко е йокохамата?

Vredestein Ultrac Sessanta?

Потребителски аватар
Kuncavia
A.C.A.B.
Контакти:

Мнениеот Kuncavia » Чет 02 авг 2012 19:27

Точно Vredestein доста ми допадна като евтина реплика на Yokohama-та, но не намирам отзиви за тази гума. И дали си заслужава. Иначе парадта с отстъпка ми идва около 150-200 лв, трябва да проверя фирмения каталог. Реално 200 лв не са кой знае колко, ако гумата е наистина стабилна и издъжи 4-5 години :beer

brum
Автомобил: Golf Mk4
Двигател: AGU

Мнениеот brum » Чет 02 авг 2012 19:40

wolff1 написа:аз бих си взел uniroyal rainsport 2. отлични показатели и също много добра шарка. пък и най вероятно ще е по евтина от йокохамата. за йокохома, която и класация за гуми да съм гледал все за назад..

Шарката може да е привидно подобна, но всъщност мяна нищо общо. За това как държи в завоите голямо значение има формата на блокчетата в края на шарката. Там Ф1то е много добре измислено и точно там няма ама нищо общо с показаната. Другото е тредуеъра :) .

wolff1
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот wolff1 » Чет 02 авг 2012 19:54

brum написа:
wolff1 написа:аз бих си взел uniroyal rainsport 2. отлични показатели и също много добра шарка. пък и най вероятно ще е по евтина от йокохамата. за йокохома, която и класация за гуми да съм гледал все за назад..

Шарката може да е привидно подобна, но всъщност мяна нищо общо. За това как държи в завоите голямо значение има формата на блокчетата в края на шарката. Там Ф1то е много добре измислено и точно там няма ама нищо общо с показаната. Другото е тредуеъра :) .

говорих като шарка изобщо. а не конкретно сравнена с тази гума. тредуера не е съпоставка за това колко 1 гума може да издържи. той варира от производител на проиводител. единия с 320 може да издържи по малко от другия с 220. мишелините издържат като гуми но за сметка на това бързо се пластмасват. всичко е много относително... :да:

wolff1
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот wolff1 » Чет 02 авг 2012 19:59

Kuncavia написа:Точно Vredestein доста ми допадна като евтина реплика на Yokohama-та, но не намирам отзиви за тази гума. И дали си заслужава. Иначе парадта с отстъпка ми идва около 150-200 лв, трябва да проверя фирмения каталог. Реално 200 лв не са кой знае колко, ако гумата е наистина стабилна и издъжи 4-5 години :beer

http://www.tyrereviews.co.uk/Tyre/Vrede ... ssanta.htm
отиваш на Tyre Test Results и гледаш. някой път няма точно тестове с този размер който търсиш но все пак има подобни. вредещайните не се слават много с много добри отзиви. по скоро гума която върши работа за по малко пари от големите имена. а по принцип йокохамите като цяло се славят с бързото си износване. 4-5 год. според мен ще е мноого трудно..

Потребителски аватар
hooligan_sk
Модератор
Модератор
Автомобил: GLC X254 + Golf MKV GTI
Двигател: EA113

Мнениеот hooligan_sk » Чет 02 авг 2012 20:21

Според тестовете и цените, Вредещайн има претенции да е премиум марка. От 2009г карам спорт трак 3, винаги са се държали на много високо ниво, но са изключително шумни. И май първите 2бр сдадоха багажа на 25-30К, въпреки че имат много грайфер. Аз не бих купил повече Вредещайн. На същата цена са премиум контакт, хубавите модели на Дънлоп и тн. :да:

Потребителски аватар
dancing_niki
Скиора
Автомобил: VW Touareg V6 TDI Individual
Двигател: CASA

Мнениеот dancing_niki » Пет 03 авг 2012 9:21

Аз карам с Ultrac Cento и наистина са страшно шумни третия сезон :) Борда им е много здрав и се държат добре на пътя. Първите 5 минути дъжд няма как да не се пързалят докато се намокри асфалта хубаво, но незнам дали има гума която да не се пързаля на мърлявщина. Според мен всяка гума от горната част на средния клас и високия клас на който и да е реномиран производител ще е хубава. Като изям Вредещайна ще се загледам и аз по Континентала и Унирояла и ще видиме дали няма да изневеря на марката, но за зимни не сменям Snowtrac-a за нищо на света все още :)

Потребителски аватар
Kuncavia
A.C.A.B.
Контакти:

Мнениеот Kuncavia » Пет 03 авг 2012 11:35

На мен не ми пречат шумни гуми, стига да не пискат в завой и при рязко спиране/потегляне :да: Никой ли не е търкалял YP :dummy:

Върни се в “Общи автомобилни дискусии”