колега да не те плаша но с 1 година съм с същия проблем с студеното палене.
първото палене - притриса мотора доста и запалва неравномерно, ама зимата си е направо ад с това палене че тогава върти по 6-10 сек.
в 3 сервиза ми казаха че стартера не правел обороти колкото трябва. в единия сервиз казаха че трябва да прави 360, в VW - 300 в третия пак около 300 ми казаха, а моя уж правел по-малко.
последва ремонт на стартера , смяна подгревни свещи, нов акумулатор , проверка на всички тоци на колата. Познай - проблема си стои - мен главате ме заболя от ремонти и им теглих 1 майна на всичките.
накрая след 2 седмици диагностики в VW - стартера ти е за смяна (след ремонт за 260 лв с подменяне на почти всичко в него). Нов стартер струвал 960 лв. Казвам ОК - ако мислите че това ще реши проблема - да го сменяме, обаче ако не го реши - връщате ми моя на колата и тоя новия не го плащам.
Учтиво ми обясниха че така не можело. И аз им обясних че свещи сменихме (като старите са ми в багажника, акомулатор сменихме пак така... и не искам да напълня багажника с части безсмислено).
След доста мислене и проверки на гориво, помпи и т.н. последното което мисля да направя е смяна на гарнитурата на главата с нова и ремонтни комплекти на всички помпи дюзи, евентуално и разпръсквачи ако трябва.
Та много ми е интересно ти как ще си решиш проблема . Пиши ми едно лично като намериш разрешение - моля те

. Просто и аз се изморих да давам пари за диагностика и накрая си купих кабел да си гледам показателите сам и като намеря някоя закономерност или проблем да знам точно колко сложен ми е проблема и колко ще ми струва. че ми омръзна с "изненадите" по сервизите.