! ИДИОТИ НА ПЪТЯ !

Маршрути, хотели, заведения, проблеми на пътя
Потребителски аватар
Varbona
El Presidente
Автомобил:
Двигател:

Re: ! ИДИОТИ НА ПЪТЯ !

Мнениеот Varbona » Сря 08 авг 2012 16:35

на ТВ кулата едно че е кошмарно минаването, второ е пълно с ПЪЛНИ идиоти
идвайки от ситняково има 2 ленти - за направо/наляво, и с отделна секция за надясно
неразбираемо защо тези (идиотите), които не са за десен завой, са в дясна лента и при зелено (секцията светва по-рано)я блокират и пречат на движението...
отделно после към семинарията е само едва лента и става мазало, апропо пред очите на постоянно паркирана патрулка...

като съм тръгнал, нека спомена и телефонистите, напоследък е пълно с неадекватно движещи се автомобили - редовната причина е че държат слушалка
добре би било тези, които не могат да се справят с два процеса едновременно, да отбиват, вместо да криволичат и да карат като на парад

и ласт бът нот лийст, аман от типове, влачещи се в най-лява лента по цариградско
като сте на парад/телефонирате/и двете, минете в дясна свободна лента и оставете на мира хората които искат да се придвижат от т. А до т. Б! аман scare

Потребителски аватар
vasstop
Гадфадъ'
Гадфадъ'
Автомобил: Golf 2 syncro
Двигател: 1P 1990
Контакти:

Мнениеот vasstop » Сря 08 авг 2012 17:06

Varbona написа:и ласт бът нот лийст, аман от типове, влачещи се в най-лява лента по цариградско
като сте на парад/телефонирате/и двете, минете в дясна свободна лента и оставете на мира хората които искат да се придвижат от т. А до т. Б! аман scare
Аз ги изпреварвам такива, заставам пред тях и започвам да намалявам, докато забележат. Клин клин избива, аман!

master_gamgee
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот master_gamgee » Сря 08 авг 2012 17:20

Варна, около 10 сутринта - светофара на червения площад е изгорял, няма регулировчик, пиков час...абе веселба
С доза търпение, чакане, нерви, свирене и малко взаимно уважение колите лека полека се придвижват...е, има и идиоти-нерваци, например колегата с голф (язък!) зад мен. Идвам от посока университета, ще завивам наляво (към центъра), съответно съм в най-лявата лента. Колите пред мен бавно се изнасят, идва моя ред, обаче се натрупват много шешеходци, които се опитват да минат. Вдясно от мен няма никой, съответно съвсем логично давам път на пешеходците...е, да ама голфа зад мен не е съгласен - пилене на гуми, рязко ме заобикаля отдясно, после все така рязко минава пред мен без да намали и завива вляво, като едва не се натриса в другите навлезли в кръстовището коли...междувременно пешеходците, които се опитвам да пусна са принудени да бягат за да не бъдат блъснати...разбирам да съм голяма кола, но от опит знам че кола с размери като моята изобщо не скрива видимостта ...стига някой да е научен да гледа...

brum
Автомобил: Golf Mk4
Двигател: AGU

Мнениеот brum » Сря 08 авг 2012 20:27

vasstop написа:...Аз ги изпреварвам такива, заставам пред тях и започвам да намалявам, докато забележат. Клин клин избива, аман!

Те си знаят какво правят и нищо не променяш така. Ако не знаеха - един светлинен клаксон, мигач или малка дистанция щяха да им покажат, че не им е там мястото. А като им направиш същото нищо не постигаш, само дето се принизяваш малко към тях. Аз директно си ги игнорирам.

Потребителски аватар
XaxoXaxo
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот XaxoXaxo » Чет 09 авг 2012 8:22

Просто от любопитство...
Защо си мислите, че трябва да ви правят път тези от лявата лента на цариградско? При път с 2 или повече ленти в една посока и до 80 км/ч в град всеки има право да си избира в коя лента да кара и с каква скорост да кара. Ако толкова бързате и не може да се "влачите" 1 км след някой, просто минете в дясно.

brum

Мнениеот brum » Чет 09 авг 2012 9:50

Не е по правилник, но е общоприето и е нещо като възпитание - лявата лента (когато няма отбивки на ляво) е за тия дето се движат по-бързо. Ако не си сигурен дали е масово прието - пробвай да се движиш в лявата на цариградско с 30км/ч и виж колко клаксони ще отнесеш.

Потребителски аватар
slimmer
Автомобил: VW Bora
Двигател: TDI-AJM 2002

Мнениеот slimmer » Чет 09 авг 2012 9:53

XaxoXaxo, точно и аз това се чудех. Аз пък много се дразня на тези, които при условие, че аз карам с 50-60 при 50 ограничение се лепят за задната ми броня и присветкат, независимо, че може да карам във въпросната лента (да кажем най-лява) неслучайно. Примерно ако пътят се разделя или има дупки в средната лента (често ми се случва на бул. Владимир Вазов, моста при Сухата река). Решил съм да не си троша колата и същевременно да спазвам правилата. Според закона съм си в правото... Както и хората, които си карат на Цариградско с под 80... Вярно, че ако имам причина да карам с под 80 там, бих се дръпнал от най-лявата лента точно заради останалите, но да карам с 80 и някой да ми светка, че го бавя...

Petrohan1
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Petrohan1 » Чет 09 авг 2012 10:06

Незнам има ли и други колеги, които се "радват" почти ежедневно на преминаването към надлез Надежда или по-скоро от Кауфланд Банишора към Централна гара. Просто съм изумен от изобретателността на някой гений инженер, нает от фирмичката, която троши асвалта там :beat_butt2 . Та за какво става въпрос:
Ден първи от приключението - Рано сутринта преди 1-2 месеца може би отивам си както всеки ден за работа и на светофара преди надлеза съответно ще тръгвам да правя десен завой за към гарата...е да ама не няма десен завой,..но все пак за моя радост бяха отбили движението в насрещното и се минаваше някакси. 17:00 часа като пич тръгвам да се прибирам преди да е почнал трафика и на същия светофар само че в обратна посока за ляв завой съответно забелязвам, че вече има знак и ляв завой е невъзможен, алтернативите са 2 или с целия трафик да се изнеса през Надежда или обратно и обиколка. Е аз избрах третия вариант - неправилно включване покрай знака, заедно с колите, които идват от Надлеза.
Ден Втори месец по-късно Сутринта рано, вече знам новата организация и тръгвам направо в насрещното където беше отбито движението, е да ама не...стигам средата на кръстовището и преди да навляза както обикновено в насрещното...насреща знак няма...но и вече организацията е нова, а тя е че вече просто няма десен завой за към Гарата maikomila и аз по средата на кръстовището, заден и газ. Оглеждам се за всеки случай и виждам че лентата за връщане все още е отворена. Е да ама в 17 ч, вече не е така и ляв завой за обратната посока също няма, пътя просто е затворен...десен мигач и обиколка.
Ден пореден Сутринта вече след Кауфланд нататък пътя е затворен и се отбива в насрещното, но аз вече съм подготвен и съм с десен мигач, газ и обиколка.
Та ако има някой подобни преживявания там да си каже. Аз поне скоро не бях виждал толкова натоварено кръстовище и всеки си затваря където иска пътя през няколко часа!

myrshavija
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот myrshavija » Чет 09 авг 2012 11:47

brum написа:
vasstop написа:...Аз ги изпреварвам такива, заставам пред тях и започвам да намалявам, докато забележат. Клин клин избива, аман!

Те си знаят какво правят и нищо не променяш така. Ако не знаеха - един светлинен клаксон, мигач или малка дистанция щяха да им покажат, че не им е там мястото. А като им направиш същото нищо не постигаш, само дето се принизяваш малко към тях. Аз директно си ги игнорирам.

:да: Много правилно!

Потребителски аватар
XaxoXaxo
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот XaxoXaxo » Чет 09 авг 2012 12:28

brum написа:Не е по правилник, но е общоприето и е нещо като възпитание - лявата лента (когато няма отбивки на ляво) е за тия дето се движат по-бързо. Ако не си сигурен дали е масово прието - пробвай да се движиш в лявата на цариградско с 30км/ч и виж колко клаксони ще отнесеш.

За общоприетото и възпитанието няма да се съглася. Като имаш възможност да покараш някой път в държава назапад от Унгария ще преосмислиш тези термини...
Бибикането, присветкването и засичането на пук не влизат в гореспоменатите...
Ако пред мен кара някой с 30 км/ч последното нещо, което ще направя е да му свиркам. Какво ще промени това?

Потребителски аватар
Varbona
El Presidente
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Varbona » Чет 09 авг 2012 13:14

Колега Хахо, няма опитен и нормален шофьор, който да се движи по този начин в лява лента и да си мисли, че това е редно и безопасно. Мнението ми се базира на 20+ години стаж зад волана/кормилото (вкл. на запад от Унгария) и пет категории в книжката.

Днес отново същата история на кулата, за капак действието беше извършено от патрулка, от която апропо излетя и фас. Като се разсвирих, получих плахо махване с ръка за извинение, нямам думи вече.

brum

Мнениеот brum » Чет 09 авг 2012 14:01

XaxoXaxo написа:За общоприетото и възпитанието няма да се съглася. Като имаш възможност да покараш някой път в държава назапад от Унгария ще преосмислиш тези термини...

Как сложи България и Унгария в едно изречение :) ? Ние сме държава от 1.5тият свят (почти като от вторият, ама не съвсем) и тук нещата са доста различни.

Petrohan1
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Petrohan1 » Чет 09 авг 2012 14:44

Такива тарикати трябва да ги вкарват в затвора за постоянно, а не да ги пускат под гаранция срещу 500лв...
:link http://www.blitz.bg/news/article/150075

Потребителски аватар
eminem94
Автомобил: Audi A4 B5 Avant
Двигател: AVG
Контакти:

Мнениеот eminem94 » Чет 09 авг 2012 16:35

По Обед слизам от Надлеза по 202-ра (мисля,че така се казваше) и карам си аз с 50-55 км/ч,нали има камера там и съм в средната лента в лявата лента хората и там карат с толкова,а дясната свободна,един с един тир ми се залепи зад мене и почна да ми светка с дългите и да свири,беше за една бройка да ми влезне в багажника,след като минахме камерата вдигнах скороста до към 60 км (в лявата лента хората почнаха да си карат с по-висока от моята скорост) тоя с тира пак продължи и на светофара светва жълто пред мен имаше неква лелка с мк5 (стресната) ,която наби спирачки и спря в средата на кръстовището,следствие на което аз си спирам и гледам в огледалото тоя с тира как се приближава към задното ми стъкло ,копелете кривна в последния момент и ме изпревари от дясно (дефакто мина през кръстовището на червено ) .... Пълен кретен,за къде се беше разбързал незнам ...

b0bituy
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот b0bituy » Чет 09 авг 2012 16:43

Petrohan1 написа:Такива тарикати трябва да ги вкарват в затвора за постоянно, а не да ги пускат под гаранция срещу 500лв...
:link http://www.blitz.bg/news/article/150075
При такава случка няма да търся полицай, само ще му запиша номера и после death Какъв е той по дяволите, че да посяга на хората с такива работи и после да си замине кат пич ???? :banghead: :banghead:

Върни се в “Пътеводител”