1.9 ТДИ 105 ПД диагностика

Печките са на мода. Дори и дизела да е по-скъп феновете му са много...
Потребителски аватар
Andonov
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Re: 1.9 ТДИ 105 ПД диагностика

Мнениеот Andonov » Сря 08 авг 2012 10:27

DoH_KuXoT написа:...213км/ч по GPS по километраж бяха към 220. Така може би 10-тина километра и не мръдна от там...

DoH_KuXoT написа: навсякъде съм писал за еднократно постигната скорост след сериозно изминато разстояние, до достигането й, не говорим за нормална за подържане скорост , а за еднократно вдигната такава. Иначе и 190 пак идват в повече.

:bowdown

на кой пост да вярваме?

Потребителски аватар
110afn
Автомобил: Audi A6
Двигател: AFN

Мнениеот 110afn » Сря 08 авг 2012 10:34

За спящия полицай да ти кажа, ако много съм убил скоростта го ми навам на втора с полусъединител.Знаеш как силно удря и изгасва колата, като е нова и в кондиция пак го прави. Иначе те поздравявам, че имаш от 18 години книжка, то аз имам от 21 , но приемам акъл и съвети
А Добромирски не знам що мислиш, че ти се прави на мъж, но ти не си отварял предния капак толкова пъти за 18г, колкото двигатели е отворил той

Потребителски аватар
DoH_KuXoT
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот DoH_KuXoT » Сря 08 авг 2012 13:28

Andonov написа:
DoH_KuXoT написа:...213км/ч по GPS по километраж бяха към 220. Така може би 10-тина километра и не мръдна от там...

DoH_KuXoT написа: навсякъде съм писал за еднократно постигната скорост след сериозно изминато разстояние, до достигането й, не говорим за нормална за подържане скорост , а за еднократно вдигната такава. Иначе и 190 пак идват в повече.

:bowdown

на кой пост да вярваме?

имам чувството, че пиша на арабски... 213км/ч са вдигнати като максимално възможно скорост от мен еднократно, просто за проба колко може да вдигне колата. Не говоря за скорост която може да се поддържа безпроблемно. Безпроблемо ако може да поддържа 213 начи може да вдигне и 250км/ч. Иначе аз си карам с 130-160км/ч по принцип по магистралата. Като на 190 вече отчитам, че е някаква пределна за поддържане скорост, извън нормалното за този двигател, но не и максимално възможна да се достигне.
Не виждам кое не се разбира ?

Потребителски аватар
morfei1
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот morfei1 » Сря 08 авг 2012 14:20

Стоков ASZ с 235-45-17 гуми и двама души се задъхваше много сериозно след 170-175км. на 6-та предавка. Същия този ASZ, но чипнат си набираше напълно нормално до 200км, със същите гуми и 4-ри човека в колата на 6-та предавка.

Тази зима с 205-55-16 вдигнах 210-215км. бих казал нормално, не знам дали това е тавана или не, просто нямах топки за повече :Mr Green Fun . Мерцедес C клас с която се гонихме сподели след това, че с 235км. не е могла да ме догони :shock това по негови думи, при положение, че карахме заедно или с малка дистанция. Аз през повечето време карах с 190-200-210км. Всичко това с +5км разлика в километража.

DoH_KuXoT, сигурен ли си,че колата ти е стокова, при положение, че си засичал с GPS и разликата е само +7км? Не е възможно стокова да върви толкова :shock .

Потребителски аватар
DoH_KuXoT
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот DoH_KuXoT » Сря 08 авг 2012 14:29

morfei1 написа:Стоков ASZ с 235-45-17 гуми и двама души се задъхваше много сериозно след 170-175км. на 6-та предавка. Същия този ASZ, но чипнат си набираше напълно нормално до 200км, със същите гуми и 4-ри човека в колата на 6-та предавка.

Тази зима с 205-55-16 вдигнах 210-215км. бих казал нормално, не знам дали това е тавана или не, просто нямах топки за повече :Mr Green Fun . Мерцедес C клас с която се гонихме сподели след това, че с 235км. не е могла да ме догони :shock това по негови думи, при положение, че карахме заедно или с малка дистанция. Аз през повечето време карах с 190-200-210км. Всичко това с +5км разлика в километража.

DoH_KuXoT, сигурен ли си,че колата ти е стокова, при положение, че си засичал с GPS и разликата е само +7км? Не е възможно стокова да върви толкова :shock .

аз чип не съм слагал, човека от който я купих каза, че е мислил , но не се е ришил да сложи. Купена е на 12хил км от германия, не вярвам там да са се занимавали.

Потребителски аватар
morfei1
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот morfei1 » Сря 08 авг 2012 14:55

bubo-bubo написа:
Даже обикновени бензинки поемат на втора!
:beer

Значи между атмосферка-малолитражна бензинка, чист дизел, ТДИ и ТДИ ПД разликата е много голяма в карането (имал съм ги и 4-тирите мотора). Което не значи, че нямаш проблем с колата. Принципно 105к.с е доста по-пъргав в ниските обороти под 2000, спрямо по-големите му събратя :)

От Dobromirski само можеш да се учиш, винаги може да научиш нещо полезно. Това като съвет го приеми за в бъдеще. Карането на коли и ремонтирането са различни неща :wink:

Намери си някой разбирач с ВАГКОМ да ти на прави реална диагностика в движение и да се види какво реално се случва с надув, гориво и т.н.т

Аз съм имал откачена тръба при интеркулер само от единия край. На ВАГ правя нормални налягания, но понеже си знам колата и знам как трябва да върви, а реално не се случва.... и също така преди няколко дни пипахме точно тази тръба. Закачих си тръбата правилно и всичко си доиде на място.

Мисълта ми е,че понякога проблема може да не се хваща и на компа и да е елементарен за отстраняване. Така по думи и обяснения трудно може да ти се помогне, без дори да и е правено диагностика. Усещането за скорост и динамика на един е едно, а на друг съвсем друго.... реалното на мотора пък е нещо съвсем различно :wink:

Потребителски аватар
bubo-bubo
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот bubo-bubo » Сря 08 авг 2012 15:23

Така благодаря на ДонКихот и Морфей за включването!
Горе долу мислим еднакво .. И точно защото цял живот някой друг ми оправя колите и този път ще заложа на хора които разбират повече от мен..
За Добромирски гледам много защитници се появихте а аз мога да си правя изводи за някой тук само от това , което пише.. Него познавам просто момчето.. Но определено влизането му не ми направи добро впечатление.. Ако толкова разбира мисля че спокойно можеше да каже нещо по темата…
„Карането на коли и ремонтирането са различни неща“ Много точно казано и аз мисля така!
Не всеки добър монтьор е и добър шофьор.. Моя майстор е добър пример за това..
Така че нека спрем до тук с тия доказваници.. Ако някой има да казва нещо по темата е добре дошъл!
:beer И по леко с климатиците, че се настива гадно

Потребителски аватар
FELIPE
Автомобил: VW Bora 2002
Двигател: ASZ

Мнениеот FELIPE » Сря 08 авг 2012 17:24

Абе аз по тези въпроси със скоростта не мога да споря все пак колата ми е само 130 коня,друго си е 105,някак по-мощно звучи,ама бубо да ти кажа,че Добромирски е от шепата хора,които могат да ти помогнат дистанционно или пък на място и един от малкото разбиращи от помпа дюзи в България, да не опреш някой слънчев ден до него :D ,иначе тази диагностика в Порше може да я направи всеки имащ лаптоп и съответния софтуер,дори и ти можеш да си я направиш и като качиш лога тук точно Добромирски ще ти каже кое не е наред.

Последна промяна от FELIPE на Чет 09 авг 2012 17:16, променено общо 1 път.

red.devilll
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот red.devilll » Сря 08 авг 2012 22:36

Точно за това му бях писал още веднага къде може да си направи диагностика,но колегата си е решил във VW да си ходи-прав му път,но може да е сигурен,че няма да получи по-точна диагноза от тази,която ще му даде Мишо и Ники.Но всеки сам си решава къде да си кара колата за диагностика и ремонт.Останал съм с много добро впечатление от Момчетата и затова ги репоръчвам.Помагали са ми и като съм ходил при тях за диагностика и ремонт по колата ми ,а и по телефон са ми помагали доста ,което за тях е безплатно ,защото ти дават съвет какво и как да направиш без да получат никакво възнаграждение за това,но като се видим и това ще бъде възнаградено :beer

Потребителски аватар
bubo-bubo
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот bubo-bubo » Чет 09 авг 2012 9:02

red.devilll написа:Точно за това му бях писал още веднага къде може да си направи диагностика,но колегата си е решил във VW да си ходи-прав му път,но може да е сигурен,че няма да получи по-точна диагноза от тази,която ще му даде Мишо и Ники.Но всеки сам си решава къде да си кара колата за диагностика и ремонт.Останал съм с много добро впечатление от Момчетата и затова ги репоръчвам.Помагали са ми и като съм ходил при тях за диагностика и ремонт по колата ми ,а и по телефон са ми помагали доста ,което за тях е безплатно ,защото ти дават съвет какво и как да направиш без да получат никакво възнаграждение за това,но като се видим и това ще бъде възнаградено :beer

Не си спомням да си ми писал нещо.. Дал си ми някакъв линк за който трябваше да гадая, какво и как..
:не:

red.devilll
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот red.devilll » Чет 09 авг 2012 12:40

Вместо да си гадал си могъл да попиташ какво е това и да ти отговорят половината форум.Но ти явно си решил да се заяждаш с хорато от форума,които могат да са ти полезни(не става въпрос за мен).Продължавай в същия дух и епитети като "момченце" и ще получаваш само такива задоволителни отговори.

Потребителски аватар
bubo-bubo
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот bubo-bubo » Чет 09 авг 2012 13:41

red.devilll написа:Вместо да си гадал си могъл да попиташ какво е това и да ти отговорят половината форум.Но ти явно си решил да се заяждаш с хорато от форума,които могат да са ти полезни(не става въпрос за мен).Продължавай в същия дух и епитети като "момченце" и ще получаваш само такива задоволителни отговори.

Не се сещам да съм ти търсел помощта! Пускаш някакъв линк и едва ли не сега трябва и да съм ти благодарен за това..
Но си сбъркал адреса, определено..

bnick
Автомобил: Passat B8
Двигател: ACDF 2019

Мнениеот bnick » Пет 10 авг 2012 14:30

Моята съм я карал при наклона на тунела преди Ихтиман със 160 км/ч с 4-ма човека по около 100кг. При подаване на газ продължава да ускорява. Това при празна 1600 кг. Не знам за какво говорите но 170-190 се поддържат лесно, нагоре не съм пробвал, пък и след 200 ще кача над 4000 оборота. Това преди да ми я пипнат, сега е още по лесно mhihi

И BKC с моята скоростна кутия вече от 1500 почва да набира, като от 1800 е осезаемо...

Потребителски аватар
DoH_KuXoT
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот DoH_KuXoT » Пет 10 авг 2012 15:08

bnick написа:Моята съм я карал при наклона на тунела преди Ихтиман със 160 км/ч с 4-ма човека по около 100кг. При подаване на газ продължава да ускорява. Това при празна 1600 кг. Не знам за какво говорите но 170-190 се поддържат лесно, нагоре не съм пробвал, пък и след 200 ще кача над 4000 оборота. Това преди да ми я пипнат, сега е още по лесно mhihi

И BKC с моята скоростна кутия вече от 1500 почва да набира, като от 1800 е осезаемо...

е сега ще те захапят и теб mhihi

frec
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот frec » Пет 10 авг 2012 15:34

ох стига с тия максимални скорости си мерехте пиш..те. темата беше друга :)

Върни се в “Дизелови агрегати”