най-добрата халогенна крушка?!

Автомобилни теми, които не са свързани с Volkswagen
brum
Автомобил: Golf Mk4
Двигател: AGU

Re: най-добрата халогенна крушка?!

Мнениеот brum » Пет 10 авг 2012 6:46

Що бе, не ти понесе цената на горивата заради постоянното светене на гъзарията ли :) ?

Потребителски аватар
ShikeraBoy
Автомобил: VW POLO 1.4 TDI PD
Двигател: AMF

Мнениеот ShikeraBoy » Пет 10 авг 2012 11:49

Колеги от 2 седмици съм сложил на късите Philips X-tream Vision +100% и съм от повече от доволен.Светлината е леко жълтеникава повече бие към бяла но разстоянието на което светят е 2 пъти повече от обикновените крушки до сега с които съм бил.Наистина са скъпички (60лв) но поне си заслужава светенето.

valiosport
Автомобил: Golf 4 1.9 TDI
Двигател:

Мнениеот valiosport » Пет 10 авг 2012 13:27

brum написа:Що бе, не ти понесе цената на горивата заради постоянното светене на гъзарията ли :) ?

Цената на горивата не ми понесла, какво общо има пък цената, наистина ли си мислиш че ще вдигне разхода и ще я хванеш с колко :063: И крушките които бях сложил не светеха постоянно, а само вечер и не ги използвам за гъзария, защото са си с цвят на обикновена крушка 3200К изполвам ги за по-добра видимост и съответно сигурност на пътя! Просто в града има улично осветление и няма смисъл от такава мощност, друг е въпроса, че тези крушки ги няма никъде, искам да си купа два нови фара и тогава да вида как светят ;) Пък и с Оsram Silverstar +50% постигнах много добро осветяване без да натоварвам алтернатора и в комбинация с релетата и 2.5 кв.мм. просто няма нужда от повече светлина ;)

Потребителски аватар
Сашо Белята
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Сашо Белята » Съб 11 авг 2012 0:48

Няма го вече стария Осрам Кул блуе там е истината. Две години издържаха моите. Но за цокли H7 и H1 цената е повече от непоносима :screwy . А и с тея закони сега просто не си заслужава. :beat_butt2 . Ще си карам с жълтурите и ще си бодна едни реленца.

valiosport
Двигател:

Мнениеот valiosport » Съб 11 авг 2012 12:44

Сашо Белята написа:Няма го вече стария Осрам Кул блуе там е истината. Две години издържаха моите. Но за цокли H7 и H1 цената е повече от непоносима :screwy . А и с тея закони сега просто не си заслужава. :beat_butt2 . Ще си карам с жълтурите и ще си бодна едни реленца.

Няма да ти казвам къде е истината защото всички ще ме нападнат :Mr Green Fun Шегата настрана последните крушки които свалих от фаровете бяха 130/100W балона на крушката си е прозрачен, но дава страшно бяла светлина, дали заради голямата мощност и аз не знам :) Имам си релета на фаровете и съм пуснал 2.5 квадрата кабели. Аз ще взимам Osram Cool Blue Hyper White 5000К :beer

Потребителски аватар
maniac_55
Автомобил: A4 8E5 TDI
Двигател:

Мнениеот maniac_55 » Съб 11 авг 2012 18:24

Колеги, хайде сега малко да отидем отзад на автомобила. :lol: :lol: Напоследък няколко пъти се натъквам на разни 'кьорави' шофьори зад мен и трябва да се направи нещо по въпроса. Предложете някакви по-силни крушки за задните мигачи и евентуално габарити. Някъде гледах разни LED крушки, от които ефекта сигурно ще бъде доста по-добър, но не знам кои са най-хубави, кой модел точно трябва и т.н., така че чакам разяснение по въпроса! :)

Потребителски аватар
hitman0013
Автомобил: GOLF 4
Двигател:

Мнениеот hitman0013 » Съб 11 авг 2012 22:34

От лед крушките ще стане точно обратното.
Това че са калпави шофьори не значи че като ги осветиш назад по-силно и ще ти е по-сигурно. Даже ме убиват по-новите коли с доста лед диоди на стоповете, ако чакам на светофар зад тях. Но просто от смяна на една крушка 20вата с такава с диоди ефект няма да има. Трябва ти цял стоп с диоди-като на седма серия например.

Потребителски аватар
LILO&STICH
ябълката на раздора
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот LILO&STICH » Съб 11 авг 2012 22:43

hitman0013 написа:От лед крушките ще стане точно обратното.
Това че са калпави шофьори не значи че като ги осветиш назад по-силно и ще ти е по-сигурно. Даже ме убиват по-новите коли с доста лед диоди на стоповете, ако чакам на светофар зад тях. Но просто от смяна на една крушка 20вата с такава с диоди ефект няма да има. Трябва ти цял стоп с диоди-като на седма серия например.

Напротив.Ефекти има,но само на кристални(не релефни) стопове :Mr Green Fun
Изображение
Продават се по 79.90$ без доставката mhihi

Изображение
Горните са само габарит.Долните са снимани само на габарит,без да е натисната спирачката mhihi

7W 20 диода

16 Radial firing 0.5W LED's that shine perfectly into the chrome reflectors of your cars lamp assembly creating a sparkling effect.

Ама избягахме от идеята на другите крушки,за които е и темата :mrgreen:
4 Forward firing 0.5W LED's to fill out the front of the lens.
6:1 high/low ratio and increased high output intensity.
Lowered LED placement for a more precise focal point in the reflector.
All aluminum circuit boards.
Large nickel plated copper heat sink for even better reliability and performance.

wolff1
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот wolff1 » Съб 11 авг 2012 23:18

Osram Mega White светят чисто бяло без син отенък. хипер уайт са със.

Потребителски аватар
maniac_55
Автомобил: A4 8E5 TDI
Двигател:

Мнениеот maniac_55 » Чет 16 авг 2012 16:38

hitman0013 написа:От лед крушките ще стане точно обратното.

Как така точно обратното, ще светят по-слабо от халогените ли? Лично на мен не ми се вярва, а и мисля че с по-силна светлина ще се избегне ефекта на недовиждането...

Потребителски аватар
hitman0013
Автомобил: GOLF 4
Двигател:

Мнениеот hitman0013 » Чет 16 авг 2012 19:35

Писали са ти по-горе-трябва да смениш целите стопове за да има ефект.
Бъди сигурен че си те виждат, просто си случил на калпави шофьори/джигити.

Потребителски аватар
R@do
Батето
Автомобил: Audi 80
Двигател: ABK 1993

Мнениеот R@do » Пет 24 авг 2012 19:22

Съвсем оплескахте темата. death death death

Потребителски аватар
R@do
Батето
Автомобил: Audi 80
Двигател: ABK 1993

Мнениеот R@do » Пет 24 авг 2012 19:27

valiosport написа:Колеги от днес съм с Оsram Silverstar +50% махнах 130/100 ватовите крушки :Mr Green Fun само на фарчетата против мъгла съм ги оставил, но аз не ги пускам :drunk

Не разбирам защо ги смени?
Всеки дава акъл и се прави на моралист, а никой не спазва правилата и само флуудва темата.
п.п. Прати ми на л.с. от къде да си купя такива крушки.

valiosport
Двигател:

Мнениеот valiosport » Нед 02 сеп 2012 19:14

R@do написа:
valiosport написа:Колеги от днес съм с Оsram Silverstar +50% махнах 130/100 ватовите крушки :Mr Green Fun само на фарчетата против мъгла съм ги оставил, но аз не ги пускам :drunk

Не разбирам защо ги смени?
Всеки дава акъл и се прави на моралист, а никой не спазва правилата и само флуудва темата.
п.п. Прати ми на л.с. от къде да си купя такива крушки.

Смених ги защото единия ми фар е с гаден рефлектор и искам да си сложа първо хубави фарове и да ги видя как светят. Тея крушки са с по къс живот от стандартните крушки, пък и не виждам разлика дали денем ще карам с 55 или със 130 вата :) Поздрави

ecm
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ecm » Пон 03 сеп 2012 17:12

Смених късите с Osram Cool Blue. Засега не мога да кажа какъв е ефектът, чак довечера ще видя, но се чудя дали не сгреших - по VIN излезе да са H7 на Пасат Б5.5 (2004), но гледам тук дискутирате H7 за габарити, та се чудя правилните ли сложих?

Върни се в “Общи автомобилни дискусии”