Моля за съвет рутер линксис

Компютри и интернет, аудио и видео, GSM, електроуреди и всяка друга техника, различна от автомобилната, обзавеждане
Потребителски аватар
Sparco_stz
Автомобил: vw golf mk2
Двигател: ez

Моля за съвет рутер линксис

Мнениеот Sparco_stz » Вто 17 юли 2012 15:39

Здравейте отскоро си пуснах интернет на близу 20 мегабита с модем киско и мои рутер линксис wrt55ag.Имам 2 проблема първия е че през рутера скоростта пада доста 5-6 мегабита а на кабела е 19-20 това е на 3 метра от рутера.Втория проблем е като ми седи лаптопа вързан към рутера повече време на третия четвъртия час и рутера забива и немога да се свържа с него докато не го ресна.Имат ли решение моите проблеми с този рутер или иска смяна с друг.Може да ми предложите някакви с по голям обхват да покрива къща на 3 етажа като сегашния самоче не е удобно да се качвам постоянно нагоре надоло да ресвам рутера.Мерси предварително

Потребителски аватар
К.Одаджийски
VW експерт
VW експерт
Автомобил: Saab 9-3 SS ARC
Двигател: B207L

Re: Моля за съвет рутер линксис

Мнениеот К.Одаджийски » Вто 17 юли 2012 15:48

Може би рутера загрява и това е причината да забива, особено ако дърпаш торенти дори и 2-3 задачи да са едновременно.
За дъ е съвсем сигурна работата обаче, най-лесно е да му се направи ресет или да му се обнови фърмуера и да му се направят настройките наново. WPA-2 кодирането на безжичната мрежа също ебава доста скоростта на интернета.

Потребителски аватар
Night_elf
Рошаво мазало
Автомобил: Vw Golf V
Двигател: 1.9 TDI BKC

Мнениеот Night_elf » Вто 24 юли 2012 18:27

1. Има много голямо значение, къде си държиш рутера , за да не загрява, и дали е овърклокнат.
2. Правил ли си му скоро firmware update ?
3. Покриване на 3 етажна къща с един рутер е невъзможно, освен ако не си сложиш две отделни антени.
4. Погледни си в настройките, дали не е клокнат рутера с цел да има по-голям обхват , но от това да загрява и да забива.

П.С. Рутера не е лош, но е старичък . . . но пък, новите не са кой знае, колко по-добри.

Потребителски аватар
Sparco_stz

Мнениеот Sparco_stz » Вто 24 юли 2012 23:52

Тези работи с клокването не ги разбирам на земята седи рутера даже съм му сложил и стоиката за стената не загрява.А по нов фърмуер не намерих от моя (можеби не търся където трябва).Преди го ползвах на друг интернет и там не е имало проблеми пак на динамично ип е бил

Потребителски аватар
heimdal
Автомобил: VW Polo
Двигател: 1997

Мнениеот heimdal » Пон 20 авг 2012 16:40

Айде една корекция на Одата!

wpa wpa2 не е проблем :) криптирането е проблем. рутера има 150-200 МХц така че има мощността
да обработва един интерфейс на 100 мбит/с пълен дуплекс. 2 интерфейса - един етернет и едно радио
просташката сметка показва по 50 мбит/с на единия. Това прави доволно много.

Криптирането задължително wpa-psk AES. По-лесно го смята процесора това.
И не на последно място линкШИТ-а след време просто изветрява.

Или да снимам 2 броя на които всеки му има по нещо и се използват двата едновременно с обединени работещи функции :)
Мъртъвци са.

Потребителски аватар
Sparco_stz

Мнениеот Sparco_stz » Вто 21 авг 2012 10:57

Осетих че този рутер е за бракуване вече.Ще се взима друг но какъв?Искам да покрива бая голяма площ и идеята ми е да взема някакъв с поне 2 антени и да си купя още 1 и да я изведа навън за двора а другите да са за къщата.Споделете как виждате идеята ми и какъв рутер да си взема?

Потребителски аватар
heimdal
Автомобил: VW Polo
Двигател: 1997

Мнениеот heimdal » Сря 22 авг 2012 3:46

За тп-линка - ДА.
Атерос радио за без пари.
Най-добрия вариант е да си остане линксис и от неговите етернет портове -> кабел до други 2 места
където ще поставиш тп линк като аксес пойнт само за да си разшириш покритието.
ако няма възможност за връзка по кабел отиваш на варианта wds ама там ще загубиш от перформанса на радиото.
а и не съм наясно този модел дали го поддържа това и дали линксиса може да подаде wds.

Потребителски аватар
К.Одаджийски
VW експерт
VW експерт
Автомобил: Saab 9-3 SS ARC
Двигател: B207L

Мнениеот К.Одаджийски » Сря 22 авг 2012 8:48

тплинка поддържа wds, линксиса не знам, но най- добрия вариант е който го спомена с кабели и аксес пойнт. В службата по тоя начин с 2 рутера покриваме 2 етажа по 300 квадрата, а в къщи също с два рутера покривам и 1 блок и 4-5 къщи покрай мен. Откъде зная - като изключа мак филтъра и покажа мрежата да се вижда за 2-3 часа имам 5-6 уникални посетители mhihi

Потребителски аватар
moreg
Автомобил: VW Golf 2
Двигател: KR
Контакти:

Мнениеот moreg » Съб 20 окт 2012 21:58

При мене пък съм свъзрал безжично Рутер TP-Link 740N към Acces Point TP-Link TL-WA801ND през WDS и вярно, че покритието долу на първия етаж става пълно като все едно съм до рутера, който е на втория етаж но пък кофтито, е че скоростта пада наполовина, когато съм в близост до AP :?

Потребителски аватар
KingoftheROAD
Автомобил: VW Transporter T4 1995
Двигател: ACU
Контакти:

Мнениеот KingoftheROAD » Нед 28 окт 2012 22:07

Прави се бридж, но с ддврт фърмуер, и за АР-то му се задава име например АП1, а на рутера с бриджа - АП2. По този начин клиентите ще могат да се връзват в същата мрежа, към която АП имат най-силен сигнал...

Върни се в “ОФФ-Топик - електроника, техника, обзавеждане”