Моля за съвет рутер линксис
- Sparco_stz
- Автомобил: vw golf mk2
- Двигател: ez
Моля за съвет рутер линксис
Здравейте отскоро си пуснах интернет на близу 20 мегабита с модем киско и мои рутер линксис wrt55ag.Имам 2 проблема първия е че през рутера скоростта пада доста 5-6 мегабита а на кабела е 19-20 това е на 3 метра от рутера.Втория проблем е като ми седи лаптопа вързан към рутера повече време на третия четвъртия час и рутера забива и немога да се свържа с него докато не го ресна.Имат ли решение моите проблеми с този рутер или иска смяна с друг.Може да ми предложите някакви с по голям обхват да покрива къща на 3 етажа като сегашния самоче не е удобно да се качвам постоянно нагоре надоло да ресвам рутера.Мерси предварително
- К.Одаджийски
- VW експерт
- Автомобил: Saab 9-3 SS ARC
- Двигател: B207L
Re: Моля за съвет рутер линксис
Може би рутера загрява и това е причината да забива, особено ако дърпаш торенти дори и 2-3 задачи да са едновременно.
За дъ е съвсем сигурна работата обаче, най-лесно е да му се направи ресет или да му се обнови фърмуера и да му се направят настройките наново. WPA-2 кодирането на безжичната мрежа също ебава доста скоростта на интернета.
За дъ е съвсем сигурна работата обаче, най-лесно е да му се направи ресет или да му се обнови фърмуера и да му се направят настройките наново. WPA-2 кодирането на безжичната мрежа също ебава доста скоростта на интернета.
- Night_elf
- Рошаво мазало
- Автомобил: Vw Golf V
- Двигател: 1.9 TDI BKC
1. Има много голямо значение, къде си държиш рутера , за да не загрява, и дали е овърклокнат.
2. Правил ли си му скоро firmware update ?
3. Покриване на 3 етажна къща с един рутер е невъзможно, освен ако не си сложиш две отделни антени.
4. Погледни си в настройките, дали не е клокнат рутера с цел да има по-голям обхват , но от това да загрява и да забива.
П.С. Рутера не е лош, но е старичък . . . но пък, новите не са кой знае, колко по-добри.
2. Правил ли си му скоро firmware update ?
3. Покриване на 3 етажна къща с един рутер е невъзможно, освен ако не си сложиш две отделни антени.
4. Погледни си в настройките, дали не е клокнат рутера с цел да има по-голям обхват , но от това да загрява и да забива.
П.С. Рутера не е лош, но е старичък . . . но пък, новите не са кой знае, колко по-добри.
- Sparco_stz
Тези работи с клокването не ги разбирам на земята седи рутера даже съм му сложил и стоиката за стената не загрява.А по нов фърмуер не намерих от моя (можеби не търся където трябва).Преди го ползвах на друг интернет и там не е имало проблеми пак на динамично ип е бил
- heimdal
- Автомобил: VW Polo
- Двигател: 1997
Айде една корекция на Одата!
wpa wpa2 не е проблем
криптирането е проблем. рутера има 150-200 МХц така че има мощността
да обработва един интерфейс на 100 мбит/с пълен дуплекс. 2 интерфейса - един етернет и едно радио
просташката сметка показва по 50 мбит/с на единия. Това прави доволно много.
Криптирането задължително wpa-psk AES. По-лесно го смята процесора това.
И не на последно място линкШИТ-а след време просто изветрява.
Или да снимам 2 броя на които всеки му има по нещо и се използват двата едновременно с обединени работещи функции
Мъртъвци са.
wpa wpa2 не е проблем

да обработва един интерфейс на 100 мбит/с пълен дуплекс. 2 интерфейса - един етернет и едно радио
просташката сметка показва по 50 мбит/с на единия. Това прави доволно много.
Криптирането задължително wpa-psk AES. По-лесно го смята процесора това.
И не на последно място линкШИТ-а след време просто изветрява.
Или да снимам 2 броя на които всеки му има по нещо и се използват двата едновременно с обединени работещи функции

Мъртъвци са.
- Sparco_stz
Осетих че този рутер е за бракуване вече.Ще се взима друг но какъв?Искам да покрива бая голяма площ и идеята ми е да взема някакъв с поне 2 антени и да си купя още 1 и да я изведа навън за двора а другите да са за къщата.Споделете как виждате идеята ми и какъв рутер да си взема?
- heimdal
- Автомобил: VW Polo
- Двигател: 1997
За тп-линка - ДА.
Атерос радио за без пари.
Най-добрия вариант е да си остане линксис и от неговите етернет портове -> кабел до други 2 места
където ще поставиш тп линк като аксес пойнт само за да си разшириш покритието.
ако няма възможност за връзка по кабел отиваш на варианта wds ама там ще загубиш от перформанса на радиото.
а и не съм наясно този модел дали го поддържа това и дали линксиса може да подаде wds.
Атерос радио за без пари.
Най-добрия вариант е да си остане линксис и от неговите етернет портове -> кабел до други 2 места
където ще поставиш тп линк като аксес пойнт само за да си разшириш покритието.
ако няма възможност за връзка по кабел отиваш на варианта wds ама там ще загубиш от перформанса на радиото.
а и не съм наясно този модел дали го поддържа това и дали линксиса може да подаде wds.
- К.Одаджийски
- VW експерт
- Автомобил: Saab 9-3 SS ARC
- Двигател: B207L
тплинка поддържа wds, линксиса не знам, но най- добрия вариант е който го спомена с кабели и аксес пойнт. В службата по тоя начин с 2 рутера покриваме 2 етажа по 300 квадрата, а в къщи също с два рутера покривам и 1 блок и 4-5 къщи покрай мен. Откъде зная - като изключа мак филтъра и покажа мрежата да се вижда за 2-3 часа имам 5-6 уникални посетители 

- moreg
- Автомобил: VW Golf 2
- Двигател: KR
- Контакти:
При мене пък съм свъзрал безжично Рутер TP-Link 740N към Acces Point TP-Link TL-WA801ND през WDS и вярно, че покритието долу на първия етаж става пълно като все едно съм до рутера, който е на втория етаж но пък кофтито, е че скоростта пада наполовина, когато съм в близост до AP 

- KingoftheROAD
- Автомобил: VW Transporter T4 1995
- Двигател: ACU
- Контакти:
Прави се бридж, но с ддврт фърмуер, и за АР-то му се задава име например АП1, а на рутера с бриджа - АП2. По този начин клиентите ще могат да се връзват в същата мрежа, към която АП имат най-силен сигнал...
Върни се в “ОФФ-Топик - електроника, техника, обзавеждане”