прегрях двигателя тотално на голф мк2

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
undisput
Автомобил: VW Golf 1.6 GL
Двигател: PN 1991
Контакти:

прегрях двигателя тотално на голф мк2

Мнениеот undisput » Сря 22 авг 2012 20:02

колеги помагайте въпроса ми е хем технически, хем правен, но по-скоро правен. Купих си голфче двойка, нямашр проблеми, докато съм го прехвърлял при нотариуса брачеда е барникал нещо по двигателя, и явно ако е отворил казанчето за водата и да е излезнала всичката вода от температурата на вънка. Както и да е минах през нотариуса, запалих тръгнах и на Пещерско шосе в Пловдив ми светна лампичката за маслото. Е ми много пари нямах и взех един литър масло и долях. По пътя за Пазарджик след разклона за Мало Конаре взе да пуши отзад, да кади абе печка нафтова, а колата бензинка с гас. По тъблото не ми светна лампичката за водата, нито стрелката е показвала крайно дясно за температурата. И тъкмо стигнах табелата на Пазарджик при СБА-то и колата отиде. не пали. Двигателя червен, пуши под капака абе направо ужас. На 24 години съм и ми се скъси живота с 20 години. Защото не съм го взел за 500 лева а дадох 900 лева за голфето и щеше да ми легне около 1060-70 с масла ремъци и филтри. Едно външно каре трака имаме в наличност. Та става въпрос, ако му сложа същия двигател, мога ли да я регистрирам в КАТ с него или не мога? Защото иначе колата един вид след това ще излезне с неизрядни документи! Помагайте спешно.

Потребителски аватар
lent
Автомобил:
Двигател:

Re: прегрях двигателя тотално на голф мк2

Мнениеот lent » Сря 22 авг 2012 20:17

Можеш да я регистрираш,разбира се,но посочи че си сменил блока на двигателя поради негодност.гледай обаче другия двигател да има нормално четящ се номер.Но ще те посъветвам да отворите двигателя и да стане ясно какви са пораженията,та чак тогава преценете дали да сменяте цял двигател или ремонт на този.

KirilGeorgiev
Предупреждение за вечен БАН
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот KirilGeorgiev » Сря 22 авг 2012 20:18

Ако имаш документи можеш

Потребителски аватар
moimoimoi
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот moimoimoi » Сря 22 авг 2012 20:24

е то ако няма охлаждаща течност/вода или антифриз/ в системата познай каква температура мери датчика-на въздуха в тръбата :lol:
ето за това не ти е показало че ти се е качила температурата на уреда в таблото

преди време бях чел за един опел дето така затенал от прегряване двигателя ама после като истинал си запалил и работил без проблем
така че пробвай и това

Потребителски аватар
muns61
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот muns61 » Сря 22 авг 2012 20:43

При същата ситуация на 1.8 мотор, бяха повлекли буталата. Нови бутала и сегменти, лагери на биелите, гумички и шлайф на главата.

azrod
Автомобил: Passat B3 Variant
Двигател: 1.8mi AAM 1993
Контакти:

Мнениеот azrod » Чет 23 авг 2012 13:45

Какъв е мотора ? При мен се случи подобна случка със служебния пасат (1,8 моно РП) и причината се оказа невероятно глупава - запушен тънкия маркуч от тройника към разширителния съд, покарах 2-3 километра, вдигна температура от раз и изгасна. После никакво палене докато не се охлади, ама бяхме намерили вече проблема и след като го отпушихме си проработи читаво :)

Потребителски аватар
undisput
Контакти:

Мнениеот undisput » Пет 24 авг 2012 21:28

двигателя е 1,6 75 коня, електронния карбуратор бразилската сглобка. Двигателя вече го предадох на отпадъци, с него си взех нови сигменти за съединителните тръби, що годе и нов съединител. Брачеда има един същия двигател, само че карбуратора у не работеше и на неговия голф сложихме 1,8 моно инжекцион от пасата който отиде и той на вторични. Утре слагаме двигателя и палим, и голфето ще е на асфалта. Проблема според мен като отворихме двигателя е бил следния главата е била спукана на няколко места, и като съм я напънал извънградско със 100 е изхвърлило водата през ауспуха, другия вариант е в тръбите да се е образувала въздушна възглавница. И както каза колегата по-горе въздуха как да му измерим температурата.
Дано да запалим утре ще се похваля доплнително!

Потребителски аватар
undisput
Контакти:

Мнениеот undisput » Вто 28 авг 2012 16:43

значи колеги ето какво направихме, сложихме другия двигател, съединителя беше отишъл, намерих що годе читав втора ръка щото нямам други пари, ама ми се струва че и тоя буксува. Ама мисля, че трябва да му се направят още някой настройки на двигателя. Кажете ми някой от Пазарджик от колегите тука във форума да фане да и хвърли едно око. Да ми каже какво да я правя!

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”