прегрях двигателя тотално на голф мк2
- undisput
- Автомобил: VW Golf 1.6 GL
- Двигател: PN 1991
- Контакти:
прегрях двигателя тотално на голф мк2
колеги помагайте въпроса ми е хем технически, хем правен, но по-скоро правен. Купих си голфче двойка, нямашр проблеми, докато съм го прехвърлял при нотариуса брачеда е барникал нещо по двигателя, и явно ако е отворил казанчето за водата и да е излезнала всичката вода от температурата на вънка. Както и да е минах през нотариуса, запалих тръгнах и на Пещерско шосе в Пловдив ми светна лампичката за маслото. Е ми много пари нямах и взех един литър масло и долях. По пътя за Пазарджик след разклона за Мало Конаре взе да пуши отзад, да кади абе печка нафтова, а колата бензинка с гас. По тъблото не ми светна лампичката за водата, нито стрелката е показвала крайно дясно за температурата. И тъкмо стигнах табелата на Пазарджик при СБА-то и колата отиде. не пали. Двигателя червен, пуши под капака абе направо ужас. На 24 години съм и ми се скъси живота с 20 години. Защото не съм го взел за 500 лева а дадох 900 лева за голфето и щеше да ми легне около 1060-70 с масла ремъци и филтри. Едно външно каре трака имаме в наличност. Та става въпрос, ако му сложа същия двигател, мога ли да я регистрирам в КАТ с него или не мога? Защото иначе колата един вид след това ще излезне с неизрядни документи! Помагайте спешно.
- lent
- Автомобил:
- Двигател:
Re: прегрях двигателя тотално на голф мк2
Можеш да я регистрираш,разбира се,но посочи че си сменил блока на двигателя поради негодност.гледай обаче другия двигател да има нормално четящ се номер.Но ще те посъветвам да отворите двигателя и да стане ясно какви са пораженията,та чак тогава преценете дали да сменяте цял двигател или ремонт на този.
-
KirilGeorgiev
- Предупреждение за вечен БАН
- Автомобил:
- Двигател:
Ако имаш документи можеш
- moimoimoi
- Автомобил:
- Двигател:
е то ако няма охлаждаща течност/вода или антифриз/ в системата познай каква температура мери датчика-на въздуха в тръбата
ето за това не ти е показало че ти се е качила температурата на уреда в таблото
преди време бях чел за един опел дето така затенал от прегряване двигателя ама после като истинал си запалил и работил без проблем
така че пробвай и това
ето за това не ти е показало че ти се е качила температурата на уреда в таблото
преди време бях чел за един опел дето така затенал от прегряване двигателя ама после като истинал си запалил и работил без проблем
така че пробвай и това
- muns61
- Автомобил:
- Двигател:
При същата ситуация на 1.8 мотор, бяха повлекли буталата. Нови бутала и сегменти, лагери на биелите, гумички и шлайф на главата.
-
azrod
- Автомобил: Passat B3 Variant
- Двигател: 1.8mi AAM 1993
- Контакти:
Какъв е мотора ? При мен се случи подобна случка със служебния пасат (1,8 моно РП) и причината се оказа невероятно глупава - запушен тънкия маркуч от тройника към разширителния съд, покарах 2-3 километра, вдигна температура от раз и изгасна. После никакво палене докато не се охлади, ама бяхме намерили вече проблема и след като го отпушихме си проработи читаво 
- undisput
- Контакти:
двигателя е 1,6 75 коня, електронния карбуратор бразилската сглобка. Двигателя вече го предадох на отпадъци, с него си взех нови сигменти за съединителните тръби, що годе и нов съединител. Брачеда има един същия двигател, само че карбуратора у не работеше и на неговия голф сложихме 1,8 моно инжекцион от пасата който отиде и той на вторични. Утре слагаме двигателя и палим, и голфето ще е на асфалта. Проблема според мен като отворихме двигателя е бил следния главата е била спукана на няколко места, и като съм я напънал извънградско със 100 е изхвърлило водата през ауспуха, другия вариант е в тръбите да се е образувала въздушна възглавница. И както каза колегата по-горе въздуха как да му измерим температурата.
Дано да запалим утре ще се похваля доплнително!
Дано да запалим утре ще се похваля доплнително!
- undisput
- Контакти:
значи колеги ето какво направихме, сложихме другия двигател, съединителя беше отишъл, намерих що годе читав втора ръка щото нямам други пари, ама ми се струва че и тоя буксува. Ама мисля, че трябва да му се направят още някой настройки на двигателя. Кажете ми някой от Пазарджик от колегите тука във форума да фане да и хвърли едно око. Да ми каже какво да я правя!
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”