Не че съм голям разбирач, но поне съм наясно от цялата информация която съм чел до сега, че чипосването с цел увеличаване на мощността си е едно излишно набутване с пари, нерви, защото няма по хубаво от оригиналните настройки, всяка една промяна в тях води до необходимост от други промени по двигателя, изпускателна система, по-голямо турбо и нещата стават сложни. Така, че никой от майсторите според мене няма вина, че някой иска насила да си прецака колата. При мене чипосването беше наложително заради проблемите с топлия старт, но нищо не е пипано по мощността, но избора си е на всеки поотделно. Та мисълта ми, че какво ти е виновен Дани, въпросът е че с мен постъпи много коректно, отнесе се човешки без да се опитва да ме натовари с някой и друг излишен разход. Пак повтарям, че проблема ми със срива в оборотите Дани го реши за половин час, проблем който "великия" Вальо първо ми го създаде, като оправи топлия старт с чипове, които после се оказаха, че са с грешен софтуер, после се опита да хвърли вината върху уж разбития ми маховик, които преди да отида при него нямаше никакви проблеми, за една година тоя маховик сдаде багажа!Накрая след сума ти опити по компютъра Вальо ми казва, че дори и да ми върне оригиналните настройки, няма гаранция че оборотите ще се оправят
И то след като дадох 1400 лв за нов маховик и съединител! Да те питам аз тебе ти какво би направил след едногодишно въртене и многократно ходене до София, аз съм от Видин и накрая да ти кажат, ами пий една студена вода, аз черпя! Та след като Дани ми оправи този огромен за мен проблем, който ми струваше повтарям едногодишно ходене по мъките и хиляди ядове, как няма да напиша поне един пост за него и да му благодаря?
За това реших пак да отида при тебе и тогава след поредното сваляне на компютъра и ръчкане по него се получи тоя постоянен срив на оборотите, това вече го описах след запалване оборотите са нормални 903, след 3-4 мин. изведнъж падат до 820 и така си оставя до изгасване на двигателя. Така, че при Дани ходих един път само,а не както ти се опитваш да изопачиш нещата! При тебе ходих 4 или 5 пъти, като ти всеки път сваляше компютъра и не можа да оправиш проблема с оборотите. След като накрая се убедих, че ходенето при тебе си е чист мазохизъм, както един от съфорумците се опита да се избъзика, та накрая реших да прежаля 150-те лева, които ти бях дал за оправяне на топлия старт и отидох при Дани като го помолих да ми вземе възможно най-малко
, защото тоя проблем с оборотите го влачих почти 1 година и дадох сума ти пари по пътищата. Дани ми влезе в положението, въпреки, че не беше длъжен да го прави. За 100 лв
ми свали компютъра, свали твойте чипове, и пренаписа софтуера на неговите чипове, сложи ги и невероятно, но факт, колата си заработи на нормалните 903 оборота без да има никакъв срив, топлия старт - оправен и всичко това за половин час
! Оказа се обаче, че и за това нещо ме лъже, защото Дани за да извади компютъра, развъртя болта на едната чистачка и я свали, после разкачи и свали пластмасовата кора, която ляга на предния прозорец и съвсем спокойно извади компютъра на колата. Не видях нищо опасно в това, камо ли да се спука прозореца както ме изпързаля Вальо, просто той така си лъже, ей така за добър ден и вече те е излъгал.
Заради тези мой патила с този човек, още един път искам да кажа, че този който реши да отиде при Вальо Вентоман трябва да си задели мнооого пари, да има дебееели нерви като въжета и да има гооолям късмет за да не му прецака нещо по колата преди още да оправил проблема за който е отишъл при него! За мен Дани от Монтана е клубен майстор, до като Вентомана е въздух под налягане, не е коректен с хората, които му се доверяват и за това написах в един от предишните ми простове, че Вальо може да бъде единствено и само клубен дояч.
,но е крайно време да спреш да се учиш по колите на хората и да ги цакаш с маховици и помпи
Това съм го чул от други.Карал си вентото при други да му го ремонтират ,а той през това време се правел на майстор и ремонтирал колите на мирните граждани.

!