На кое точно казваш коректно, на това че сменя здрав авансьор и че проблема е отстранен в друг сервиз?
Проблема с топлия старт и пропадането на оборотите...
Последният миналата година ми оправи топлия старт но впоследствие колата ми Бора-99г. започна да претриса. Обадих се на Вальо, той ми каза да отида да ги оправи. Не знам какво прави, но успя да ги вдигне на 903 оборота, но след 2-3 минути работа, колата пак започна да работи на 820 оборота. Той свали пак компютъра, пак някакви настройки,подложки на чипа, но проблема си остана. След около месец пак отидох, проблема обаче си астана. Тъй като съединителя и най-вече маховика ми беше за смяна, Вальо каза да ги сменя и пак да отида при него, защото тоя срив може да е от разбития маховик, защото тоя срив може да е от разбития маховик. Преди 2 месеца ги смених, и му се обадих да оправиме най-после тия обороти, защото пак леко претриса. След като се уговорихме за деня отидох. Преди 20 дни отидох при Вальо. стана 17.30, накрая вече не издържах от цялото това мотаене и си тръгнах.
След една седмица отидох при Дани от Монтана и човека пред мене нагласи настройките на компютъра, сложи си негови чипове и сега колата работи без никакви проблеми.
Това ми напомни как преди година, 3 поредни дни по същия начин Вальо ме въртеше за нафтовата помпа
(Горната информация е взета от първият пост на клиената)
(Долната информация е взета от вторият пост на клиента в който той тръгва да обяснява и за неволите си с ГНП)
проблема с помпата и отстраняването му...
Миналата година, лятото, отидох при него да ми оправи нафтовата помпа. Разбрахме се по телефона и отидох при него в кв. Орландовци. той след няколко часа ми се обади и ми казва, свалил съм нафтовата помпа, но със смяна на частите и труда ще ми струва около 500. с работата по сваляне и качване на помпата - 700 лв. видя ми се доста пари, но нямах избор след като е свалена помпата, съгласих се
Тук клиента случайно отива в сервиза, който му отремонтира помпата, занесена от Вентоман. (сервиза е в непосредствена близост до този на Вентоманеца)
Попитах го какво й е на помпата, оказа се някакъв конструктурски дефект, който се проявявал, но не винаги, някакво задиране се получавало и миниятурни стружки задръствали помпата и нафтата не може добре да минава. Да не говорим, че Вальо преди да занесе помпата на майстора, беше вече свалил една част от помпата, която уж била дефектна, на старо ми я пробута за 200 лв. Става въпрос за някакъв ел. прекъсвач, който регулирал пропускането на нафтата или нещо подобно.
При което клиента си тръгава и след време...
По-късно при повторното ходене при него, защото проблема пак се появи – оказа се, че помпата не била добре изчистена (когато стана готова помпата, Вальо я занесе да я прочистят с топъл въздух ) и някакви миниатурни парченца стружки отново са попречили нафтата да минава.
та тогава при повторното ми ходене благодарение на майстора, който взе помпата и я занесе при един свой приятел, шеф на оторизиран сервиз на друга марка, та там отново я почистиха и си ми сложиха моята си част, която се оказа, че изобщо не била дефектна, а тази част, която Вальо ми я продаде за 200 лв. ми я върнаха. От тогава проблема с работата на двигателя се оправи.
Аз това го разбирам, че колата е при Вентоман, помпата е свалена и повторно занесена на майстора, който отремонтира помпата първия път, който го завежда при негов приятел, който е шеф на оторизиран сервиз. Същия този оторизиран сервиз, прави помпата отново, почиства я отново, защото има остатъци от предния път, като връща старият авансьор на помпата, който Вентоман твърди, че е неработещ или повреден. А продаденият авансьор си остава за спомен да събира прах, понеже ВентоХлемеца отказва да си я вземе.
След което...
Но когато му казах на Вальо, че в сервиза са ми сложили моята част, която не е била дефектна и поисках да си му върна неговата част. той ми вика, а не може така, аз с тоя човек, който ми даде тази част съм приятел и не искам да си разваляме отношенията.
В случай, че още има индивиди на които не им е ясно:
Ходенето за отремонтирането на помпата и ходенето за отстраняването на топлия старт съвпадат. По думите на автора "преди около година". Тъй като преди това, е ходил при майстор във Видин, който го насочва, че проблема е в помпата, се предполага, че са започнали с "ремонта" на помпата. Така клиента разбира за Вентоман и така отива при него.
Това, че при повторното сваляне, се ходи в друг сервиз, който настройва помпата, след което може би Вентоман я зацепва на колата (
добре е Бора99 да каже, кой я зацепва повторно), не го правят коректен в отремонтирането на този проблем, нито пък за смяната на авансьора, който работи и за което му е платено първия път.
Има ли още хора, които не успяват да стоплят

?
От всичко най-много мразя някой да се опитва да ме прави на глупак, като ме замаява с някакви абсолютни глупости
THE END