При кабриото нещата са като при комбито винаги на 10.
... та ще пиша след време как се държат. Гледам, че 5в30 е произведено (може би пакетирано) в Белгия, а 5в40 в Германия. Какво е вътре само то си знае

PabloEscobar написа:Пасата до сега е каран с лонг лайф и е сменяно винаги на около 15 хил км. Мисълта ми беше дали отново да се смени на 15 или да се прибърза и смени на 10![]()
При кабриото нещата са като при комбито винаги на 10.
... та ще пиша след време как се държат. Гледам, че 5в30 е произведено (може би пакетирано) в Белгия, а 5в40 в Германия. Какво е вътре само то си знае
wolff1 написа:не знам от къде си взимаш маслата, аз винаги си ги купувам от германия и проблеми няма. ако караш предимно градско, аз бих си го сменил на 10 000 км.
PabloEscobar написа:wolff1 написа:не знам от къде си взимаш маслата, аз винаги си ги купувам от германия и проблеми няма. ако караш предимно градско, аз бих си го сменил на 10 000 км.
Да живея в Германия и да си купувам от България ли?От Германия съм си ги купил и двете от един и същи човек. Изглежда едното е предназначено за Белгия/Холяндия/Франция, а другото за немския пазар
bubo-bubo написа:Аз си сменям маслата на колите м/у 5,000-10,000км. в зависимост как и по кое време на годината съм ги навъртял...
Слагам съм и добавки /например http://www.pro-tec-deutschland.com/, но само на бензинки на дизела не сложих , но трябва да се поразпитам за следващият път..
В крайна сметка колата ми е по важна от някакви тънежи..
radi_nrj написа:7 speed DSG написа:Колкото повече мнения прочетох, толкова изборът ми на масло за следващата смяна стана вместо по-лесен, доста по-труден. Моторът е 1.9 TDI ARL
Ако се спреш на Yacco избери едно от тези:
LUBE DE 5W30
VX 2103 FAP 5W30
VX 1703 FAP 5W30
LUBE O 5W30
Като първи избор за твоята кола излиза вискозитет 5W30
Ако вземеш VAG трябва да е Long Life III 5W30.
Всичките масла, които си загледал са добри, но гледаш грешния вискозитет.
7 speed DSG написа:radi_nrj написа:7 speed DSG написа:Колкото повече мнения прочетох, толкова изборът ми на масло за следващата смяна стана вместо по-лесен, доста по-труден. Моторът е 1.9 TDI ARL
Ако се спреш на Yacco избери едно от тези:
LUBE DE 5W30
VX 2103 FAP 5W30
VX 1703 FAP 5W30
LUBE O 5W30
Като първи избор за твоята кола излиза вискозитет 5W30
Ако вземеш VAG трябва да е Long Life III 5W30.
Всичките масла, които си загледал са добри, но гледаш грешния вискозитет.
Volkswagen Group Oil Specifications and their Applications
VW 505.01
For all diesel engines with unit injectors (Pump-Deuse or PD) without variable service intervals.
Viscosity rating: SAE 5W-40
... Реших, че щом питаш искаш да избереш оптималното за твоя мотор ...
DrugiaBliznak написа:и в крайна сметка кое се оказа най-доброто масло за Golf 3 TDI 1.9 AFN ? Castrol EDGE 5W40 TurboDiesel ли ?
Върни се в “Дизелови агрегати”
Потребители, разглеждащи този форум: licho58 и 47 госта