Голямо благодаря на Дани от Монтана

Печките са на мода. Дори и дизела да е по-скъп феновете му са много...
Bora99
Автомобил:
Двигател:

Re: Голямо благодаря на Дани от Монтана

Мнениеот Bora99 » Нед 26 авг 2012 16:56

brum написа:Т.е искаш да кажеш, че си оставил авансатора при Вальо и си си го взел от Владо? И тая схема ми се струва странна. Че ще пазят част цяла година. При следващо ходене там ще приказвам с Владо директно и ако той потвърди това - заставам зад по-горното. Ще си получиш 100лв за авансатора при условие, че клакьорката която не спря да хленчи - Морфей - се извини искренно.

Ходенето при Владо ще се постарая да стане първите дни от следващата седмица.

Никакъв авансатор не съм оставял при Вальо. Оставих въпросния авансатор на Владо помпаджията, защото той донесе помпата от приятеля си и ми каза, че са свалили сложения от Вальо авансатор тоест твоя и са сложили моя авансатор, защото си е бил здрав. Твоя авансатор Вальо го сложи при първия ремонт и е здрав, но явно след като не е била добре изчистена помпата, тия миниатурни алуминиеви стружки са задръстили и твоя авансатор, нафтата не може да минава по част от неговите каналчета и се получава тоя аванс на макс, след почистване на авансатора той си работи без проблеми. Когато си тръгвах след втория ремонт се отбих до Владо да си вземем довиждане, поговорихме и аз му казах, какво ще го правя тоя авансатор, Вальо отказа да му го върна и да ми върне парите, а той ми вика, остави го при мене, тука идват хора да им правя помпите, може пък някой да има нужда точно от такъв авансатор и да му го продам, а всичките пари от продажбата ще ти ги дам и т.н.

Потребителски аватар
morfei1
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот morfei1 » Нед 26 авг 2012 16:56

brum написа:Когато получа от теб искренно извинение за грубото отношение :)

Извинения ТИ ще получиш в тази тема лично от мен, при свършена работа. Тоест го обезщетиш с парите, които ти си получил за авансьора и автора на темата напише, че е обезщетен от теб частично или от другия с цялата сума. Това колко Вентоманец го е натварил отгоре, не е важно, теб не те касае, може да си направиш изводите за себе си какъв приятел ти е. Той е голям и носи отговорност за постъпките си, ако е пич (в което се съмнявам) нека и той да върне парите за натварването с авансьора. Разбира се ти също трябва да получиш здрав и работещ авансьор, тъй че е добре Бора99 също да бъде коректен в това отношение.

Реално погледнато, парите за ремонта (за втория не е плащано допълнително) вие или по скоро Вентоман си ги е заработил, дали са много или малко, също не е важно вече. Всеки си преценя според джоба. Щом е оставена да се прави колата, значи нещата са ОК, собственика е бил информиран предварително за цената.

Нервите, изгубеното време и допълнителните разходите по транспорта, ще си останат за сметка на собственика на колата и нека му е обица на ухото за напред.

Няколко пъти ти го повторих. Върни му парите, вземи си авансьора и ще бъдеш истински пич, но трябваше да изпишем, 1000 страници, трябваше да се вика, трябваше да се псува, трябваше да се обижда, да се ругае типично по Български, за да се получи нещо накрая.

Общо взето имаш кофти приятели и в случая страдаш заради тях, за съжаление :|

Последна промяна от morfei1 на Нед 26 авг 2012 17:04, променено общо 1 път.

brum
Автомобил: Golf Mk4
Двигател: AGU

Мнениеот brum » Нед 26 авг 2012 17:03

Не съм съгласен с теб. Ругатните дойдоха от твоя страна. А относно това което сега съм написал - още преди да пиша по темата предложих на човека на ЛС да си взеам авансатора за 100лв. Сега пак прецени необходимо ли е било твоето отношение за да решат проблемите.

Потребителски аватар
morfei1
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот morfei1 » Нед 26 авг 2012 17:11

Обещаването и даването са две различни неща. До сега слушах думи, сега очаквам действия :)

Намесихте хора, които са нямали нищо общо със случая. Изкарахте, човека изперкал, не ти - приятеля ти с който работите заедно. По етапно, се разбра, че ти си човека със софтуерите, по етапно се разбра , че авансьора е твой, по етапно се разбра, че май и ти всъщност си нямаш на идея, какво точно се е случило, явно пред теб нещата се представят по съвсем други начин и т.н.т и т.н.т.

Дали си бил на ясно, правиш се на ударен или и теб са те клатили, няма как да се знае със сигурност. Няма такъв който да каже, аз сгреших, ще се опитам да оправя нещата. Аз лично за мен смятам, че не си бил на ясно, ...от всичките тея фермани дето изписахме, но няма как да бъда сигурен.

Сега пак прецени необходимо ли е било твоето отношение за да решат проблемите

Чесно казано слабо ме интересува, аз нямам никаква изгода от това. Каквото съм направил-написал е в името на идеята, която ни събира тук, да си помагаме, да се предпазваме от некоректни майстори и търговци. Ако не е, защо му отдадохте важност и ми обърнахте внимание... :roll: ? Аз драскачите си ги слагам от единия в другия крачол. Не съм замесен, не съм фактор?

След като сте си писали на ЛС, защо до сега не се те успели да се разберете и продължавате да си обяснявате неща, които вече сте говорили на ЛС? Да бяхте звънали по един телефон и да си ги кажете нещата, кое, как, защо?

Баси скапания авансьор, където клавиатурата с мишката ми е по-скъпа от него, на мен кой ще ми плати амортизация на клавиатурата :Mr Green Fun ?

Последна промяна от morfei1 на Нед 26 авг 2012 17:41, променено общо 1 път.

brum

Мнениеот brum » Нед 26 авг 2012 17:52

morfei1 написа:След като сте си писали на ЛС, защо до сега не се те успели да се разберете и продължавате да си обяснявате неща, които вече сте говорили на ЛС? Да бяхте звънали по един телефон и да си ги кажете нещата, кое, как, защо?

Ние сме се разбрали. Аз продължавам, защото между версиите на двамата има разминаване и искам да се изясни историята. Нищо повече.

Потребителски аватар
Ventoman
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Ventoman » Нед 26 авг 2012 18:45

Тез цени и небивалици кадето ги пише доктора са абсолютни глупости. Бях решил да не пиша повече но наистина Росен се бори за някаква правда. Аз каквото съм дължал на доктора съм му го дал, но дори не виждам да е писал че си е получил парите (200лв.) Макар че не са влезли в моя джоб няма да си ги потърся от никой. И само да вметна че само Росен ми звънна да ме пита какво е станало. Другия човек не го коментирам защото колкото и приятелски да се държи с мен знам че който и да се е разходил до Годеч е получил по една лекция плюене по мой адрес, просто ей така профилактично. Не си мислете че хората не ги споделят тия неща. Колкото до това колко Росен разбира от софт, мисля че достатъчно се е доказал и най-малкото с мойта кола. Набийте си го в мозъците 330кс от помпа дюза с 2260vk в световен мащаб на същото налягане се молят за 270кс. Достатъчно проблеми ми е решавал и ми е корегирал около два чипа от Богомил, нена кво да си кривя душата. Винаги е бил отзивчив и никога не е ставало въпрос за пари.

Докторе не ти ли става вече малко не удобно бе пич или си човек без работа. Работещ авансатор, неработещ авансатор. Това на карти или на светофар го видя. Токова мъки бяха с твойта помпа че ако можеше да се върне времето на зад и още пари щях да ти взема. И от яд да се изядеш никога не съм ти казвал кое точно колко пари ти струва. Пишеш 200лв за сваляне и качване. Я метни едни карти за 100 и едни за 200лв и си припомни добре. Пишеш тук суми кадето и аз не мога да си ги сметна. В нашия сервиз сваляне и качване на коя и да е помпа по закон божи е 100лв което включва центровка и настройка на горивото а не да те пратим по прани гащи.
За този тип ремонт на помпа в нашия сервиз нйкога няма да вземем под 600лв с ДДС който не го устройва цената да не идва. И щот не знам явно сам си говоря пак ще напиша какво ти беше на помпата.

Преди да дойдеш ми звъна през определен период от време поне пет пъти. Като дойде блъскалси главата не знам каде си и като я диагностицирах пита "ще се оправи ли" . Като свалихме помпата и свалих авансатора викнах ли те да видиш надробения алуминий? Казах ти цената преди да се почне квото и да е било. Казах ти че с втора употреба ще минеш с таван 400лв. И защото си прост човек явно не знам какви сте ги вършили с Владо като още тогава ти казах че ти си имаш работа с мен а не с единработник. Звънни му на Владо и мо говори за динамичен аванс да видиш как гледа като теле у целезница. Още не може да проумее че се вижда центровката пре ваг-ком. Не знам кви сте ги вършили с не го зад гърба ми ама и на двамката работата ви не е чиста. Нещо ми пълтечи тия дни, само спомена че си му звънял онзи ден в 17'00 часа. Ти спомена че си планинар, може освен за части по планини и полянки да сте ходили. Та не знам защо не пиеш вода от извора а само от владайската река.
Помпата ти беше с натрошено чело на буталото, задържал авансатор, втулки и всички уплътнения. Стенд, сваляне качване и настройки. В отвора за буталото за авансите има деруга от едната страна. Оставих ви с колегата и качихме помпата (няма да ти кажа каде) с двата авансатора и твоя не работеше. Удари си газа у тавана ако щеш. И въпреки деругата при буталото тя си следваше перфектно авансите. Това беше и причината да имам съмнения. Върнах се със запоени кабели на авансатора доста по чиста ти беше помпата и пълна с нафта. Болния ти мозък не знам как го измисли но сътвори че съм ти сменил помпата. Изфантазира че по твойта хидравлична глава никога не е било имало ръжда на кола на дад 10години. Ти само знаеше нещо да обвиняваш а едно благодаря не каза че от твоето л...о стана помпа. А през колко перипети минах и в крайна сметка от твоята кола съм - а не + . Кави сте ги вършили зад гърба ми ще се разбере някой ден та се наложи да я сваляме и втори път. Гълтай здравонот владайската река, гледай си на карти и на светофари колкото си щеш. Бълнувай авансатори с години ако искаш. Меко казано почваш да дразниш с неблагодарността си. Помпата ти беше с една година гаранция която изтече! Издължил съм ти се такаче от тук нататък само здраве и успехи ти пожелавам.

Провери си цените за такъв ремонт на помпа в бош сервизите и дерзай.

До колкото си спомням дължиш нещо и на колегата ми ама той ще си ти го напише по-късно.

Последна промяна от Ventoman на Нед 26 авг 2012 18:53, променено общо 1 път.

Bora99
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Bora99 » Нед 26 авг 2012 18:49

Bora99 написа:
brum написа:Току що говорих със съседа на Вальо да питам колко би струвал този ремонт с наличен работещ авансатор ако горовим за най-оптимистичният случай (само смяна на буталото). И цифрата е над 130лв.

Авансатора който си взел от Вальо не може да бил 200лв или поне аз за такава цена не знам. Имам някакъв много бегъл спомен за 80лв, обаче не съм сигурен. Но със сигурност няма да е бил 200лв, щото съвест имам и аз ако чуя такава цифра за авансатора - нещата няма да останат така. Все пак помпа в моргата е 250-300 лева. А и ти това го знаеш - било ти е казано, че ремонта ще е скъп и с помпа от моргата нещата ще са по-евтини, но си предпочел да ти оправят твоята помпа.

За този авансатор дето морефей по-горе разправя да си го взема - как да разбера, че това е моят авансатор и е работещ? На честна дума от теб - няма да е. За да ти проверя твърденията за цените на Владо се стигна, че да се обаждам и да разигравам цирк, но като резултат от това разбрах, че някой неща не са както ги пишеш.

Също сваляне/качване на помпа при Вальо е ~100лв и той каза, че няма как да е било 200 лева.

Пак питам - тези 150лв дето са ти взели последно за какво са ги взели?

Преди малко се обадих на Владо помпаджията, който ми прави първия ремонт на помпата да го питам за тоя авансатор. Оказа се нещо много интересно. Сега разбрах за още едно извозване.

При първия ремонт на помпата Вальо след като я свали ми се обади, каза цените да не се повтарям. Когато отидох при него той беше свалил една джаджа, показа ми я и каза, че е авансатор и трябва да се смени, той е намерил на старо за 200 лева, защото нов бил много скъп. След ремонта ми даде тая джаджа, като каза ето ти твоя авансатор и аз останах с впечатление, че това е авансатора, а фактически това е бил електромагнитния клапан на авансатора. Така, че частта на Брум, която Вальо ми я продаде за 200 лева и която я бях оставил при Владо за продаване е бил електромагнитен клапан на авансатора. Оказа се, че Авансатора не е бил сменян, а само буталцето му!

Ремонта направен от Владо помпаджията е следния - сменени комплект гумички и семеринги общо за 20 лева, сменено бутало на авансатор за 30 лв- общо 50 лева.

Вальо умело продължаваше да подържа тая моя заблуда като в предишен пост написа следното, цитирам:
„Иван от добро сърце каза ето ти един авансатор остави ми този и с неговия авансатор който е 100% гарантиран заключи че авансатора се движи перфектно. От там пак разглабяне на помпата като в канала към авансатора имаше заседнал боклук.Сглобихме всичко и колата си заработи пак нормално но с авансатор от Иван.
Та сега я сподели каде пак са ти отваряли помпата и са ти качили стария авансатор със стружките от натрошеното бутало та си ни разигравал като маймуни та днес и Иван те препсува петшеснайсет пъти.
Когато ти свалихме помпата за първи път първо ти развих болчетата на авансатора и те повиках да видиш че е пълно със стржки там, помниш ли ги тея неща картоиграчо?“

- Това развиване на болчетата е било на електромагнитния клапан, действително пред мен свали същата джаджа, която сега е при мен и която си мислех до преди малко, че е авансатор и ми показа че в мрежичката отдолу имаше боклуци. НО ТОВА НЕ Е БИЛ АВАНСАТОР, А ЕЛЕКТРОМАГНИТЕН КЛАПАН НА АВАНСАТОРА! Утре ще питам в магазин за авточасти, колко струва този ел. клапан, той е при мен, на Бош е, има си номер, така че ще разбера и тая нова загадка.

Потребителски аватар
Ventoman
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Ventoman » Нед 26 авг 2012 19:00

Оу боже господи ти си открил топлата вода ли? Я си станете гаджета с Владо и се вземете. Около 340-360 лв струва :)

brum

Мнениеот brum » Нед 26 авг 2012 19:02

Провери цена и на бутало на авансатора да видим каква цена ще ти кажат, защото на мен ми казаха различна цена, не 30лв.

И този електромагнитен клапан му се казва авансатор. Т.е. авансатор и електромагнитен клапан на авансатора са едно и също.

Bora99
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Bora99 » Нед 26 авг 2012 19:11

Ventoman написа:Тез цени и небивалици кадето ги пише доктора са абсолютни глупости. Бях решил да не пиша повече но наистина Росен се бори за някаква правда.

Като свалихме помпата и свалих авансатора викнах ли те да видиш надробения алуминий? Казах ти цената преди да се почне квото и да е било. Казах ти че с втора употреба ще минеш с таван 400лв. .

Вальо как така си свалил пред мене авансатора, като трябва да се разглоби цялата помпата, за да се свали авансатора. Това по разглабяне на помпата и смена на буталцето на авансатора го направи Владо помпаджията. А ти тогава пред мен свали една джаджа от помпата и ми показа мрежичката с боклуци, но това което свали сега разбрах, че не е авансатор, а електромагнитен клапан на авансатора. За него ти платих 200 лева тогава ти ми каза че това е авансатор и трябва да се смени. Сега продължаваш да твърдиш, че си свалил авансатор. Айде аз не разбирам кое как се казва и ги наричам с такива имена, които съм чул, но сега разбрах че си ме заблуждавал, че не си сменил авансатор, сменил си ЕЛЕКТРОМАГНИТЕН КЛАПАН НА АВАНСАТОРА! Това не е едно и също!

Bora99
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Bora99 » Нед 26 авг 2012 19:33

Ventoman написа:Оу боже господи ти си открил топлата вода ли? Я си станете гаджета с Владо и се вземете. Около 340-360 лв струва :)

Продължаваш да се подиграваш, вместо да се извиниш за това, че ми взе 200 лв, като ми смени работеща част. Защото още тогава я показах на Владо като му казах, ето това нещо ми го смени, че не работело, като ми взе 200 лв. А той ми казва, ами това е ел. прекъсвач, който много лесно може да се провери дали работи. Включи го към 12 волта и като даваше контакт, той работеше, чуваше се едно цъкане, значи превключва и вика, ами той работи, защо ти го е сменил. Но аз тогава си мислех, че ти си разбирача и щом си казал че е заминал, значи е така. После при втория ремонт, тъй като го носех с мене му го дадох, когато занесе помпата при Иван. Там са установили, че наистина работи и са ми сложили моя ел. магнитен прекъсвач на аванса!!! А тоя прекъсвач на Брум е при мене и това е повтарям електромагнитен прекъсвач, а не авансатор и аз се чудех по едно време за какво бутало на авансатора става въпрос, като тая джаджа е една миниатурна компактно част и няма как да има бутало....

Какво ме интересува, че нов струвал 400 лева, защо трябваше да го сменяш и да ти платя за него 200 лева.

Потребителски аватар
Ventoman
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Ventoman » Нед 26 авг 2012 20:47

Какво стана докторееее. Нещо разбирам че днес вече за н'ти път се чувате с Владо и не можете да се разберете кое е авансатор, кое е бутало и кое по какъв начин деиства. Колко си долен поне като се посереш хвани се обърши :)

Bora99
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Bora99 » Нед 26 авг 2012 21:17

Ventoman написа:Какво стана докторееее. Нещо разбирам че днес вече за н'ти път се чувате с Владо и не можете да се разберете кое е авансатор, кое е бутало и кое по какъв начин деиства. Колко си долен поне като се посереш хвани се обърши :)

Вальо като си големия майстор, защо бъркаш електромагнитен клапан за управление на авансатора със самия авансатор, който е механична част, има бутало и т.н. Ти самия многократно каза, че си сменил авансатор. Ами ти не знаеш точните имена на частите, поне се скрий, а ти ставаш все по-нахален.

Защо ми смени работеща част, въпросния ел. клапан и ми взе 200 лв., после като ти казах, че си ми сменил здрава част тоест ти си се посрал и вместо да се обършеш като ми върнеш парите и си вземеш въпросната част, ти се омаза още повече с глупавите си извинения, че не може така, бил ти приятел и т.н. Човеко ти просто си късметлия, че тоя номер не го извъртя на някой със слаби нерви, щеше да ти завре тая част там където най-неочакваш.

Каквито пари си искал по ремонтите и частите съм ти дал. Обаче ти се оказа един долен мошеник, некадърен при това!

Потребителски аватар
Pichaga
Антиспамър №1
Антиспамър №1
Автомобил: Opel Zafira B
Двигател: Z19DT
Контакти:

Мнениеот Pichaga » Нед 26 авг 2012 21:48

ауууу каква седянка!
прочетох 15 страници грозна тема
кой каквото казал, казал, айде СТОП
всеки да си прави изводите
при следваща обида, ще се погрижа да има ред,сговор и любов :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted:

brum

Мнениеот brum » Нед 26 авг 2012 22:31

Bora99 написа:...некадърен при това!

Защо да е некадърен, нали помпата ти работи. Ако е заради софтуера - вината е изцяло моя, та в случея некадърен съм аз (благодаря за което). Мисля, че е крайно време да спрат обидите в темата. Така комуникация няма, щото емоциите идват в повече.

Върни се в “Дизелови агрегати”