Touran Ecofuel - висока температура на входящия въздух

Семеен или работен автомобил - вановете на Volkswagen се радват на особен интерес
Потребителски аватар
ecofuel
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Touran Ecofuel - висока температура на входящия въздух

Мнениеот ecofuel » Съб 25 авг 2012 13:09

Първоначално ми светваше engine check лампата само когато е много топло навън. Ходих при Ваското да каже какъв е проблема, той включи лапеца и каза, че датчика за входящия въздух показва много висока температура и че е добре да зачистя въздуховода от наслагванията, които са се натрупали. Заведох я за смяна на масло и ги помолих да изчистят и въздуховода отвътре като сменят въздушния филтър. Майстора каза че при датчика е имало доста насложена гняс и е изчистил всичко - тръбата изглежда като нова сега, но няколко дни след като Ваското изчисти грешките, engine check-а пак свети, а в големите жеги като дам повечко газ и превключва от самосебе си на бензин въпреки, че си има метан доволно много. Някой имал ли е такъв или подобен проблем с фабричен метан? Приемам всякакви идеи. Колата е 2007ма година с двулитров двигател, фабричен метан, на 160 хил. км.

Последна промяна от ecofuel на Пон 27 авг 2012 8:24, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
graci
Автомобил: Golf 3
Двигател: AZZ 1997

Re: Touran Ecofuel - висока температура на входящия въздук

Мнениеот graci » Нед 26 авг 2012 6:56

Зд. колега може да е някоя диуза на метана да се е запушила.при мене беше същия проблем смених ги и се оправи колата.Да ти проверят диузите.ако се окаже така имам две останали здрави мога да ти ги дам.звънкай.0877892999 иво

Потребителски аватар
ecofuel
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Re: Touran Ecofuel - висока температура на входящия въздук

Мнениеот ecofuel » Пон 27 авг 2012 8:14

Мерси, колега. А къде ще ми препоръчаш да ида за този преглед?

Върни се в “Sharan, Touran & Caddy”