passat 2.0 FSI или 2.0 TDI
- VW_FEN
- Автомобил:
- Двигател:
Добре де, бензиновите не се ли развиват? Значи дизлите са на ниво НАСА, пък най-новите бензинови си седят остарели и никому ненужни бараки
Според мен има доста разлика между един 2.0 от 91-ва и един 2.0 FSI нов
Вземай бензина - и без това квото и да вземеш, кат вдигнат цените на горивата... все тая. 
- ArturDent
- Автомобил:
- Двигател:
VW_FEN написа:Аз обичам високите оборотиКакво му има на 2.0 FSI? 150 коня са си 150
Щом хвалим ABF, значи и това си струва
Особено като е ново... хич няма да откажа да ръчкам едно такова
То може да си вземе и TDI с 135 или TDI с 155 коня.
П.С. Незнам защо но по каталог ускорението (0-100км/h) на дизела е по-добро? Не трябва ли бензина да ускорява по-бързо? Сравнението е между 1.8 бензин и 1.9 TDI.
- I4o_naskov
- Автомобил:
- Двигател:
Re: passat 2.0 FSI или 2.0 TDI
По принцип зависи колко километра караш на година защото ако са под 30 000км няма сметка да взимаш Дизел просто излиза по скапо ина4е като разход определено Дизел 

- ChimeyJimmey
- Автомобил: торанага
- Двигател: AXQ
Ако трябва да правя избор между 2.0 FSI и 2.0 TDI, определено ще предпочета дизела.
Иначе, и аз съм бензинов привърженик.
Виж, ако иде реч за 2.0 ТFSI, тогава бирата е друга.
Щом в момента караш турбо мотор не ми се вярва атмосферката 2.0 ФСИ да ти допадне особено.Не че няма да върви,но просто ще иска ръчкане по скоростите за да държи 4000 + оборота,за да си покаже възможностите,а в ежедневното каране това не е особено удобно.Според мен ,ако държиш да караш бензинов мотор ,може да погледнеш и 1.8 ТФСИ ,който е наследника на сегашния ти 1.8 Т и най-добре ще отговаря на очакванията ти.За 2.0 ТДИ-ПД 140 к.с се чуват противоречиви мнения,най-вече заради по-високия разход на масло и филтъра за твърди частици.При по-новите версии на мотора с комън-рейл,актуални в момента ако е оправен този проблем дизеларката също става добър избор,най-вече заради икономията на гориво съчетана с приемлива динамика.В конкретния слуай ако избора е само между 2.0 ФСИ и 2.0 ТДИ,аз бих предпочел дизеларката,колкото и да ми е неприятно да го кажа
.Турбинката си е турбинка независимо от горивото
.
- StS
- Автомобил: Golf VI
- Двигател:
- Контакти:
ChimeyJimmey написа:Ако трябва да правя избор между 2.0 FSI и 2.0 TDI, определено ще предпочета дизела.
Бензина - или 1.8 или 2.0 без значение дали има Т или не.. Аз бих казал че в последствие ще си по доволен. Поради доста причини, но просто ще изчакаме петрола да се върне на равновесна цена 130$..