Изкарване на ключ дубликат на Пасат б5

Техническа и сервизна информация за Passat
penko_pulev
Автомобил: Passat
Двигател: AFN

Re: Изкарване на ключ дубликат на Пасат б5

Мнениеот penko_pulev » Пон 27 авг 2012 10:41

Програмата се казва VDS Pro но работи само под DOS. Което значи, че не можеш да използваш кабела на VAG COM защото той пък е с USB. И по този въпрос има доста писано и има колеги които са си направили прозорците да се вдигат с бутоните на ключа. Дано някой от тях да напише по-подробно как се прави понеже и мен ме интересува.

Потребителски аватар
calm
Автомобил: VW PASSAT B5
Двигател: 1.8T
Контакти:

Мнениеот calm » Пон 27 авг 2012 11:16

penko_pulev

Мнениеот penko_pulev » Пон 27 авг 2012 22:37

Колега като пускаш този линк към темата прочете ли за какви коли става дума. И, че тази програма е за коли след 2001 година и само за определени модели на комфорт модула.

Потребителски аватар
calm
Автомобил: VW PASSAT B5
Двигател: 1.8T
Контакти:

Мнениеот calm » Вто 28 авг 2012 0:47

Колега penko_pulev! Помня, че когато взех първия си компютър, един приятел ми каза "Може да искаш, но няма начин да тръгне ХР на него". И, понеже ги разбираше нещата, гураше на 98-ца на двойно по- мощен компютър от моя. Е, аз пробвах ХР-то и нямаше проблем, вървеше прекрасно на моя комп.
Ще ти кажа две неща:
1. Не е задължително след като колата е 99-та и комфорта да е от тогава, все пак може да се провери номера и да се види дали е съвместим с програмата.
2. Няма лошо при липса на друго сигурно решение да опитваш неща, за които други казват че са невъзможни.

batmit
Автомобил: Golf IV
Двигател: AKL 2000

Мнениеот batmit » Вто 28 авг 2012 11:56

Колега penko_pipev пробвах това което си писал за обучение на ключ без vag-com, но имам само един обучен ключ и втория не може да се обучи по този начин. След извършване на процедурата както е описано но само с един обучен ключ, необучения пали но лампата с ключето остава да свети и изписва immobilizer activated. Загасям вадя ключа и след това като пробвам със стария ключ пали с новия не може. Моля за съвет. Голф 4 2000г.

penko_pulev

Мнениеот penko_pulev » Сря 29 авг 2012 22:37

Новият ключ който искаш да обучиш с какъв транспондер е? Най сигурното обучаване става с VAG-TACHO кабел. Този кабел прочита кода на имото, връщаш километражи, обучава ключове и.тн. До колкото съм запознат за Пасат Б5 транспондера е ID48. Не знам за твоята кола какъв трябва да е. Просто съм се интересувал само за пасата понеже карам такъв.

batmit
Автомобил: Golf IV
Двигател: AKL 2000

Мнениеот batmit » Чет 30 авг 2012 8:22

Транспондера е като на Пасата ID48. Ще пробвам с vag-com защото имам такъв, но първо трябва да открия пина. Беше някъде из документите на колата, но сега го няма.

Потребителски аватар
passenger
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот passenger » Нед 02 сеп 2012 8:28

calm написа:Малкия ключ ти е "мастера", има чип в него. Освен че можеш да палиш с него, можеш и да отключваш колата. Механично разбира се.

Имам въпрос: Ако имаш този мастер ключ и 1 обикновен с дистанционно, онзачава ли че всъщност имаш два съвсем редовни ключва, само че с този мастер ще отключваш механично. Мога ли да го отделя от другия и да си го прибера или заради този чип трябва ключовете да са заедно, С други думи какви са разликите между двата ?

penko_pulev написа:Това е магазин в БГ от който можеш да си купиш транспондер само или заготовки или каквото ти е необходимо.
http://www.key.bg/

Това означава ли че ако си купя тази кутийка:
http://key.bg/bg/цена-Автомобилни-дистанционни/volkswagen/3704-Заготовка-за-ключ-за-Фолксваген/3

и този трансподер от 6.38лв:
http://key.bg/bg/цена-Транспондери-(чипове)/2771-Транспондери-(чипове)-за-автомобилни-ключове/3

ще ми остане само нарязването (което не зная колко струва) и програмирането на ключа ?

penko_pulev

Мнениеот penko_pulev » Пон 03 сеп 2012 11:04

Да, можеш да си отделиш двата ключа. И двата са абсолютно редовни. Този мастър ключ аз не знам за какво се използва. Някой казват, че с него се обучават други ключове, чел съм, че бил пластмасов за да ти е по-лесно като ходиш на плаж хаха, а бе мнения много и не ме интересува за какво е. Другите ключове вършат същата работа.
Да точно това ще ти остане. За нарязването на мен ми взеха 10 лева в Пловдив като заготовката е от мен. Програмирането ми го направи един приятел който работеше в сервиз за влекачи и има ВАГ-ТАХО кабел. Иначе имам спомен, че в Порше Пловдив ми искаха около 350 лева за нов ключ :horror:
Поздрави

Потребителски аватар
passenger
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот passenger » Вто 04 сеп 2012 8:51

:bowdown

Потребителски аватар
kris11
VW експерт
VW експерт
Автомобил: VW Sharan 7M8
Двигател: ADY_DBU_LPG LANDIRENZO OMEGAS
Контакти:

Мнениеот kris11 » Сря 05 сеп 2012 12:53

boqnkov написа:Здравейте, колеги, купих си пасат б5 99г 1.8. Дадоха ми един ключ от тези които се прибират и изкачат с бутони за централното и един пластмасов черен с много малка глава. Този изкачащия е доста амортизиран и ми се иска да го сменя.

Махай го веднага !!! Свали си чипа от него и го сложи в черния ключ.
Снощи в тъмното ми се спраска този прибиращ се ключ.Цчупи се парче в което е бутно, изпопадаха и чипа . С остатъка от ключа трудно св върти на стартер, чипа не можеш да го сложих като хората за да запалиш. Добре, че имах фенерче на ГСМ да намеря чипа, и тиско да го залепя към контакния ключ след доста опити и излизания навън за да слагам остатъка от ключа в ключалката .
И нямаше никакви пукнатини по пластмасата на кутийката на сгъваемия ключ.

Върни се в “Passat”