Изкарване на ключ дубликат на Пасат б5
-
- Автомобил: Passat
- Двигател: AFN
Re: Изкарване на ключ дубликат на Пасат б5
Програмата се казва VDS Pro но работи само под DOS. Което значи, че не можеш да използваш кабела на VAG COM защото той пък е с USB. И по този въпрос има доста писано и има колеги които са си направили прозорците да се вдигат с бутоните на ключа. Дано някой от тях да напише по-подробно как се прави понеже и мен ме интересува.
-
Колега като пускаш този линк към темата прочете ли за какви коли става дума. И, че тази програма е за коли след 2001 година и само за определени модели на комфорт модула.
- calm
- Автомобил: VW PASSAT B5
- Двигател: 1.8T
- Контакти:
Колега penko_pulev! Помня, че когато взех първия си компютър, един приятел ми каза "Може да искаш, но няма начин да тръгне ХР на него". И, понеже ги разбираше нещата, гураше на 98-ца на двойно по- мощен компютър от моя. Е, аз пробвах ХР-то и нямаше проблем, вървеше прекрасно на моя комп.
Ще ти кажа две неща:
1. Не е задължително след като колата е 99-та и комфорта да е от тогава, все пак може да се провери номера и да се види дали е съвместим с програмата.
2. Няма лошо при липса на друго сигурно решение да опитваш неща, за които други казват че са невъзможни.
Ще ти кажа две неща:
1. Не е задължително след като колата е 99-та и комфорта да е от тогава, все пак може да се провери номера и да се види дали е съвместим с програмата.
2. Няма лошо при липса на друго сигурно решение да опитваш неща, за които други казват че са невъзможни.
-
- Автомобил: Golf IV
- Двигател: AKL 2000
Колега penko_pipev пробвах това което си писал за обучение на ключ без vag-com, но имам само един обучен ключ и втория не може да се обучи по този начин. След извършване на процедурата както е описано но само с един обучен ключ, необучения пали но лампата с ключето остава да свети и изписва immobilizer activated. Загасям вадя ключа и след това като пробвам със стария ключ пали с новия не може. Моля за съвет. Голф 4 2000г.
-
Новият ключ който искаш да обучиш с какъв транспондер е? Най сигурното обучаване става с VAG-TACHO кабел. Този кабел прочита кода на имото, връщаш километражи, обучава ключове и.тн. До колкото съм запознат за Пасат Б5 транспондера е ID48. Не знам за твоята кола какъв трябва да е. Просто съм се интересувал само за пасата понеже карам такъв.
-
- Автомобил: Golf IV
- Двигател: AKL 2000
Транспондера е като на Пасата ID48. Ще пробвам с vag-com защото имам такъв, но първо трябва да открия пина. Беше някъде из документите на колата, но сега го няма.
- passenger
- Автомобил:
- Двигател:
calm написа:Малкия ключ ти е "мастера", има чип в него. Освен че можеш да палиш с него, можеш и да отключваш колата. Механично разбира се.
Имам въпрос: Ако имаш този мастер ключ и 1 обикновен с дистанционно, онзачава ли че всъщност имаш два съвсем редовни ключва, само че с този мастер ще отключваш механично. Мога ли да го отделя от другия и да си го прибера или заради този чип трябва ключовете да са заедно, С други думи какви са разликите между двата ?
penko_pulev написа:Това е магазин в БГ от който можеш да си купиш транспондер само или заготовки или каквото ти е необходимо.
http://www.key.bg/
Това означава ли че ако си купя тази кутийка:
http://key.bg/bg/цена-Автомобилни-дистанционни/volkswagen/3704-Заготовка-за-ключ-за-Фолксваген/3
и този трансподер от 6.38лв:
http://key.bg/bg/цена-Транспондери-(чипове)/2771-Транспондери-(чипове)-за-автомобилни-ключове/3
ще ми остане само нарязването (което не зная колко струва) и програмирането на ключа ?
-
Да, можеш да си отделиш двата ключа. И двата са абсолютно редовни. Този мастър ключ аз не знам за какво се използва. Някой казват, че с него се обучават други ключове, чел съм, че бил пластмасов за да ти е по-лесно като ходиш на плаж хаха, а бе мнения много и не ме интересува за какво е. Другите ключове вършат същата работа.
Да точно това ще ти остане. За нарязването на мен ми взеха 10 лева в Пловдив като заготовката е от мен. Програмирането ми го направи един приятел който работеше в сервиз за влекачи и има ВАГ-ТАХО кабел. Иначе имам спомен, че в Порше Пловдив ми искаха около 350 лева за нов ключ
Поздрави
Да точно това ще ти остане. За нарязването на мен ми взеха 10 лева в Пловдив като заготовката е от мен. Програмирането ми го направи един приятел който работеше в сервиз за влекачи и има ВАГ-ТАХО кабел. Иначе имам спомен, че в Порше Пловдив ми искаха около 350 лева за нов ключ

Поздрави
- kris11
- VW експерт
- Автомобил: VW Sharan 7M8
- Двигател: ADY_DBU_LPG LANDIRENZO OMEGAS
- Контакти:
boqnkov написа:Здравейте, колеги, купих си пасат б5 99г 1.8. Дадоха ми един ключ от тези които се прибират и изкачат с бутони за централното и един пластмасов черен с много малка глава. Този изкачащия е доста амортизиран и ми се иска да го сменя.
Махай го веднага !!! Свали си чипа от него и го сложи в черния ключ.
Снощи в тъмното ми се спраска този прибиращ се ключ.Цчупи се парче в което е бутно, изпопадаха и чипа . С остатъка от ключа трудно св върти на стартер, чипа не можеш да го сложих като хората за да запалиш. Добре, че имах фенерче на ГСМ да намеря чипа, и тиско да го залепя към контакния ключ след доста опити и излизания навън за да слагам остатъка от ключа в ключалката .
И нямаше никакви пукнатини по пластмасата на кутийката на сгъваемия ключ.