1.8Т - високи обороти на студено

Техническа и сервизна информация за Passat
Потребителски аватар
icefire
Автомобил:
Двигател:

1.8Т - високи обороти на студено

Мнениеот icefire » Чет 06 сеп 2012 22:32

Колеги, Пасаторът (1.8Т, AWT) при палене на студено се държи все едно навън е -5 градуса, а все пак е лято още. Направил съм клипче, за да спестя многословията:

Обърнете внимание какво се случва на 37-мата секунда от началото - звукът на мотора се променя и оборотите се стабилизират, но остават високи. Към края вече си застават на 800 оборота.
Темп. датчик е нов и дроселът е изчистен и обучен.

Потребителски аватар
blade84
Автомобил: Vento
Двигател: AAZ

Re: 1.8Т - високи обороти на студено

Мнениеот blade84 » Чет 06 сеп 2012 22:40

Гледал ли си ги на Ваг Ком колко са точно оборотите? Да не би уредът да лъже. Така и ги държи и на 90 градуса или ги сваля по уред?

Потребителски аватар
icefire
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот icefire » Пет 07 сеп 2012 20:01

Да, гледах ги и с вагком. Но то ясно се чува как на 37 сек. от началото на клипчето се изключва помпата за вторичен въздух, а съвсем към края моторът се успокоява и оборотите падат. След това вече всичко си е наред, колата си загрява нормално, а на празен ход оборотите са стабилни.

Моля другите колеги с 1.8Т да кажат дали и при тях са такива оборотите при първото палене за деня през лятото и дали при тях се чува помпата за вторичен въздух.

edit: http://www.passatworld.com/forums/42-vo ... 39a-f.html

извод: Поведението от клипчето е напълно нормално за този мотор.

hristopenov78
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот hristopenov78 » Пет 07 сеп 2012 20:22

Споко и при мен е така и аз съм с AWT 1.8T
Колега а ти може ли да погледнеш като палиш сутрин на студен мотор дали си вижда да излиза струя антифириз в казанчето от тънкия маркуч.На мен се вижда струя само като загрее и отвори термостата.Искам да знам и при теб ли е така понеже си с същия мотор.

Потребителски аватар
icefire
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот icefire » Пет 07 сеп 2012 20:32

Ми не, на студено струя от тънкия маркуч не виждам, явно така е нормално. Ама аз това още преди няколко дни го проверих, даже ЛС ти писах, но съобщението ми седи още в изходящи :roll:

hristopenov78
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот hristopenov78 » Пет 07 сеп 2012 20:45

Мерси колега,верно сега видях че имам ЛС :)
И според мен е нормално да няма струя при студен мотор - като проследих пътя на антифриза от там няма поток докато не отвори термостата.
И мен не дразни шума на помпата за вторичен въздух ама...........кво да се прави,смених и клапана горе до главата и помпата и пак ми се струва шумно...имам един шум като жужене докато работи и ме дразни ама няма оправяне.Като откача трабата от помпата да не духа в клапана ами навън това жужене го няма.

Потребителски аватар
tranceaddict
Автомобил: VW Passat 1.8T
Двигател: AWT 2001

Мнениеот tranceaddict » Вто 19 фев 2013 23:03

icefire написа:Да, гледах ги и с вагком. Но то ясно се чува как на 37 сек. от началото на клипчето се изключва помпата за вторичен въздух, а съвсем към края моторът се успокоява и оборотите падат. След това вече всичко си е наред, колата си загрява нормално, а на празен ход оборотите са стабилни.

Моля другите колеги с 1.8Т да кажат дали и при тях са такива оборотите при първото палене за деня през лятото и дали при тях се чува помпата за вторичен въздух.

edit: http://www.passatworld.com/forums/42-vo ... 39a-f.html

извод: Поведението от клипчето е напълно нормално за този мотор.

Колега и аз да се включа в темата . Имам същия двигател и това което си споделил го потвърждавам и аз . Така е и при мен.Лятото или по скоро есента се чуваше помпата за вторичен въздух и то като застана от пред на колата . ( като я изкарам на пътя и я оставя на празен ход докато затварям вратата на гаража се чуваше много ясно и отчетливо). Сега ми прави впечатление че не се чува . Зима е , може би не трябва да се включва или по скоро може и да имам проблем. Но как да го разбера - дали е проблем или е защото така трябва?. Явно е ,че не знам как работи този елемент от системата на автомобила и за това реших да се допитам. Да не чакам и да го знам и след това да следва нещо доста с по сериозно финансово изражение. Ще съм благодарен много ако имате инфо да го споделите! :drunk

Потребителски аватар
icefire
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот icefire » Сря 20 фев 2013 16:10

Доколкото знам, ако помпата за вторичен въздух не сработи, ще се запамети грешка в паметта на ECU-то. Ако имаш кабел, провери за грешки :)

Потребителски аватар
tranceaddict
Автомобил: VW Passat 1.8T
Двигател: AWT 2001

Мнениеот tranceaddict » Чет 21 фев 2013 21:59

icefire написа:Доколкото знам, ако помпата за вторичен въздух не сработи, ще се запамети грешка в паметта на ECU-то. Ако имаш кабел, провери за грешки :)

Няма грешки проверих :mhihi . Само ме мъчи една грешка от ламбда сондата преди катализатора .Пише че няма подгряване и :
17524 - Oxygen (Lambda) Sensor Heating; B1 S1: Open Circuit
P1116 - 35-00 - -
За сега не забелязвам да ми дава проблем с голям разход(карам я предимно на газ) и си мисля дали да я сменям. А и нямам никаква идея дали после като дам примерно 200-300 лв дали заради газта няма пак да се филмирам с грешки ? :rolleyes

Върни се в “Passat”