Passat B5-шум при завиване

Техническа и сервизна информация за Passat
Потребителски аватар
nistel_87
Автомобил: Honda Accord 2007
Двигател: i-ctdi

Passat B5-шум при завиване

Мнениеот nistel_87 » Пон 03 сеп 2012 15:38

Здравейте, от няколко дена на Пасата се появи странен шум при завиване на ляво/дясно. По-точно е като,виене от ремък нещо подобно и най-много се усеща,когато на място навивам волана или маневрирам за обръщане. Ходих даже при два майстора, и мнението беше еднакво,че проблема идва от пистовия ремък,даже единия спомена за хидравлична помпа :( .. Нивото на хидравличната течност в казанчето е нормално. Трябва в най-кратък срок да отстраня проблема,защото ще пътувам извън БГ. Всякакви мнения и съвети са от полза. Благодаря предварително..

Потребителски аватар
krassen777
Автомобил: TUAREG 7L R5
Двигател: BAC 2005

Re: Passat B5-шум при завиване

Мнениеот krassen777 » Пет 07 сеп 2012 0:01

Първо си осигури достъп до хидравличната помпа и разклати здраво шайбата за да я провериш за сериозен луфт. Ако няма такъв, сваляй пистовия ремък и я превърти на ръка за да видиш дали запира на определен интервал. Върти ли се без налични проблеми (което ти пожелавам), сменяй ремъка и не забравяй да провериш и обтегача. Това е според мен! Успех!

Потребителски аватар
nistel_87
Автомобил: Honda Accord 2007
Двигател: i-ctdi

Мнениеот nistel_87 » Пет 07 сеп 2012 18:39

krassen777 написа:Първо си осигури достъп до хидравличната помпа и разклати здраво шайбата за да я провериш за сериозен луфт. Ако няма такъв, сваляй пистовия ремък и я превърти на ръка за да видиш дали запира на определен интервал. Върти ли се без налични проблеми (което ти пожелавам), сменяй ремъка и не забравяй да провериш и обтегача. Това е според мен! Успех!

Оказа се пистов ремък сложих contitech,проблема изчезна. Сега пак трябва да мисля,за окачване :horror:

Потребителски аватар
krassen777
Автомобил: TUAREG 7L R5
Двигател: BAC 2005

Мнениеот krassen777 » Съб 08 сеп 2012 0:32

nistel_87 написа:
krassen777 написа:Първо си осигури достъп до хидравличната помпа и разклати здраво шайбата за да я провериш за сериозен луфт. Ако няма такъв, сваляй пистовия ремък и я превърти на ръка за да видиш дали запира на определен интервал. Върти ли се без налични проблеми (което ти пожелавам), сменяй ремъка и не забравяй да провериш и обтегача. Това е според мен! Успех!

Оказа се пистов ремък сложих contitech,проблема изчезна. Сега пак трябва да мисля,за окачване :horror:

За съжаление, пълно щастие няма! :drinking:

Върни се в “Passat”