Здравейте!
Става въпрос за в двора, при спазване на всички знайни правила за безопасност.
Автобутилката е пълна догоре - 35л, а тази битовата е празна - 60л.Колата е смачкана и трябва да махам бутилката вече от нея, че да Я режа и за желязо.
Всички идеи от добрата практика и съвети за безопасност са добре дошли.
Благодаря предварително!
Има ли начин да си източа газта от автобутилката в битова ?
- mupk0
- Автомобил: Mercedes Benz S202
- Двигател: C200 Kompressor
- Контакти:
Re: Има ли начин да си източа газта от автобутилката в битова ?
Съвета ми е да продадеш бутилката или да я прежалиш така.Всеки опит за рязане(айде 90% завършват с гръм и трясък) дори на бутилки с извадени сонди от доста време.
- vin_d
- Автомобил:
- Двигател:
В домашни условия сме правили от голяма бутилка в малка но с необходимите накрайници,преходници,що да не стане и при теб.Но ако ти ги направи стругар ше ти излезе същото да си напълниш тв.Изпусни газта и толкоз.
- miro_hack
- Автомобил: Golf 2 KR ITB + Passat 7
- Двигател: Cffb
Дай си бутилката в на някой колата да изразходи газта и да ти я заплати.Преди години баща и син загинаха от такова преливане.Дори и да си сигорен в себе си живота ти на струва 80лв. 

- Борис Георгиев
- Автомобил:
- Двигател:
Принципно има начин но не е рентабилно,освен ако нямаш приятел или собствени нужни преходници,които не вярвам,че ти се намират под ръка.Ако няма да я ползваш на друга твоя кола евентуално,по-добре я продай на някой друг да си я кара.
Мале..мале колко мъка има по този свят и как всички са чували само митове и легенди за гръмнали бутилки,за убити синове бащи,майки и така до девето коляно....Сега по-темата..По-лесно и по-БЕЗОПАСНО е да прехвърлиш газ от една газова бутилка в друга отколкото примерно да източиш бензин от резервоар в туба.И да почне да хвърчи газ примерно от не добре стегната скоба тя излиза на ЛЕД,така че няма НИКАКВА опасност освен,ако не се прави в някоя стая с много плътна дограма и цялото съдържание на автомобилната газова бутилка не се изпразни в стаята.И така да стане след това трябва да се намери някой да подаде открит огън или в най-лошия случай искра.Ако беше така,след всяко зареждане на автомобил на газстанцията,автомобила щеше да е във въздуха.Всеки зареждал газ е виждал колко количество газ излиза в края на зареждането,когато пълнача на съответната бензиностанция извади от пълначката на автомобила пистолета за газ и докато го сложи на колонката той още си пуска газ така да се каже!За интервенцията колега ще ти трябва само много къса тръбичка за газ с буренцето естествено,същата като тази,която в момента ти е завита на сондата,та на нея си купуваш маркуч за газ,който е 8 или 10мм същия като този,който е от готварската печка до бутилката с газ.Ако бутилката ти е домашна,т.е не е туристическа на нея задължително трябва да си стои редуцир вентила.И така затваряш със кранчето сондата на автомибилната газова бутилка или ако е евросонда,просто не си дал контакт.На домашната бутилка отваряш редуцир вентила и отваряш кранчето на автомобилната...вече налягането от автомобилната върши останалата работа.Когато се изравни налягане т.е в автомобилната остане почти само течна фаза затваряш редуцир вентила и си готов.Нищо сложно не е просто ти трябва парче маркуч за газ,част от медната тръбичка с гайката и буренцето и няколко скобички.Успех.
-
- Автомобил:
- Двигател:
абе пич ти маи не си наясно колко лесно гърми газта ? попринцип това е мн опасно !!! аз лично небих се занимавал
а и да хора са омирали от газови ботилки 

- bobocamaro
- R.I.P
- Автомобил: Golf 3 GTI
- Двигател: 2E
Нищо опасно няма. Пергишите софийски
, ако си спомнят имаше една газстанция на Враждебна.
Тогава масово от готварската се преливаше, от високо с вентила надолу и другата да е празна.
И никой не омря
Почнаха да мрат с навлизането на европейски директиви за безопасност.

Тогава масово от готварската се преливаше, от високо с вентила надолу и другата да е празна.
И никой не омря

Почнаха да мрат с навлизането на европейски директиви за безопасност.

- rokera671
- Автомобил:
- Двигател:
Едно време като карах такси газта беше кът и колегите редовно прехвърляха и всички са живи и здрави.Ама как го правеха не зная.Лично аз никога не съм го правел.
- miro_hack
- Автомобил: Golf 2 KR ITB + Passat 7
- Двигател: Cffb
Аз пък лично ви казвам,че момчето беше на 17 и беше от Математическата гимназия в Пловдив от класа в който преподава майка ми.Мъка или не ПРАВЕТЕ КАКВОТО СИ ИСКАТЕ РЕШЕНИЕТО СИ Е ВАШЕ
и не нищо опасно,даже напълно безопасно!Даже е препоръчително!

Така безмислено е да го правиш казваш 35 литра ппи прехвърляне си наясно че като се изравнят налягането остава половината .Демек 35/2 =17 за тез 20 лв заслужава ли си .Даи я на някои приятел да си я сложи в колата ще му излезе 1 лв двете буренцета да ти даде 20 лв и ти доволен и тои доволен после ти я връща.Пак ще си вземеш парите които ще спестиш с това прехвърляне.
- kris11
- VW експерт
- Автомобил: VW Sharan 7M8
- Двигател: ADY_DBU_LPG LANDIRENZO OMEGAS
- Контакти:
споко става без проблем. Щутцери към 2 те бутилки, маркуч и кофи гореща вода.
Само внимавай порядъка за който пиша. На домакинската натискаш иглата да излезе ,ако има остатъци от газ. Закачаш щутцерите към 2 те бутилки с маркуча / визоко налягане/. Отваряш крана на автобутилката и на домакинската , газта тръгва от авто към домакинската.ПО някое време почти накрая може да спре циркулацията. Полива се автобутилката с горещата вода САМО при отворени и 2 та вентила. По този начин съм прехвърлям от пършинг / 50л руска в 50 л автопура.почти докрая. После си направих помпа / 1 хидравличен цилиндър с лостова система и клапан. Помпиш с лоста и газта се прелива. Дори и филтър на газта бях сложил Ако те е страх да поливаш с гореща вода намери още 1 празна домакинска бутилка.
@rokera671 с топлата вода - на локвата до сегашните буни.
Бутилка гърми / цепи се/ от високото налягане при висока температура. Ако има къде да се изтича с повишаване на температурата няма опастност. Приемната бутилка може да се облива със ледена вода .
Само внимавай порядъка за който пиша. На домакинската натискаш иглата да излезе ,ако има остатъци от газ. Закачаш щутцерите към 2 те бутилки с маркуча / визоко налягане/. Отваряш крана на автобутилката и на домакинската , газта тръгва от авто към домакинската.ПО някое време почти накрая може да спре циркулацията. Полива се автобутилката с горещата вода САМО при отворени и 2 та вентила. По този начин съм прехвърлям от пършинг / 50л руска в 50 л автопура.почти докрая. После си направих помпа / 1 хидравличен цилиндър с лостова система и клапан. Помпиш с лоста и газта се прелива. Дори и филтър на газта бях сложил Ако те е страх да поливаш с гореща вода намери още 1 празна домакинска бутилка.
@rokera671 с топлата вода - на локвата до сегашните буни.
Бутилка гърми / цепи се/ от високото налягане при висока температура. Ако има къде да се изтича с повишаване на температурата няма опастност. Приемната бутилка може да се облива със ледена вода .
Последна промяна от kris11 на Пет 28 сеп 2012 19:31, променено общо 2 пъти.
Ако се опиташ да прехвърлиш газ от една бутилка в друга няма да стане според мен. Тъй като като ги свържеш ще се прехвърли половината газ и като се изравни налягането ще спре. Това е моето мнение.
-
- Автомобил: Passat B3 Variant
- Двигател: 1.8mi AAM 1993
- Контакти:
Ами те колегите ненапразно казват как да не се изравни налягането наполовина. С топло и студено обливане на бутилките ... Друг е въпросът дали си заслужава упражнението. Аз например имам една такава бутилка за доизразходване и евентуално да остане на колата, ама имай предвид, че толкова не ми се занимава да преправям системата, а камо ли и да си я върна наобратно после 

Върни се в “Автогазови уредби”