Голфа пуши много на бензин
- MiTe
- Автомобил: VW Golf
- Двигател: 2.0 16v ABF
Голфа пуши много на бензин
Колеги имам проблем с голфа 1.6 101 коня бензин/метан.Колата се кара основно на метан вчера обаче метана свърши и ме мързеше да ходя да зареждам тази сутрин паля колата на бензин и започна много да дими бял дим.Проверих маслото да не харчи то си седи обаче маслото беше много тъмно и вече доста по рядко а маслото е на има няма 1000 км.От какво може да се е получило така аз се опасявам за сигменти но дано да греша ако някои има представа от какво е това ще бъда много благодарен.
- nebeto
- Автомобил: VW Passat B4 1.9TDI
- Двигател: AFN 1996
Re: Голфа пуши много на бензин
май си спукал глават колега,дано да греша.

Тя ако е спукана главата и на газ ще прави така.С газов инжекцион ли си или с обикновена уредба.
- MiTe
С обикновенна метанова съм няма инжекцион
При това положение,поне при мен се оправи от това смени температурния датчик на тройника.Ако имаш кабел я закачи на ВагКом и веднага ще лъсне разликата между показанията на компютъра и този на таблото.При мен беше почти 40гр и сутрин яко пушеше бял дим.
-
golfmk1
- Low rider
- Автомобил: OLD
- Двигател: OTO
Като загрее пак ли пуши 
- MiTe
Като загрее колата и няма да пуши само докато е студен и преди изкарваше малко дим но беше малко и не му обръщах внимание но днес беше твърде много
Пушенето е вследствие на не изгорелия бензин дето го тъпче компютъра като зачита показанията от този датчик.Колега имаше тема за това при AEK и AFT но нещо не я намирам.На метан не можеш да го усетиш ама на бензин е орляк.Диагностиката се прави на студен двигател,но можеш да пробваш и с откачен датчик.Ако пуши по малко,не вярвам да спре нацяло тъй като замества липсващата информация от друго място направо го сменяй.
- MiTe
За температурния датчик ли става въпрос да сменя
- moimoimoi
- Автомобил:
- Двигател:
да температурния на тройника смени
при мен са 2 датчика, за уреда на таблото и за компа, а може и да е общ комбиниран с 4 кабела
смени тоя за компа.
при мен са 2 датчика, за уреда на таблото и за компа, а може и да е общ комбиниран с 4 кабела
смени тоя за компа.