Здравейте колеги. На пазара в илиянци има компресомер за дизел до 70 бара манометър, за 50лв. Някой да го е ползвал? Дали ще върши работа или само ще ме подлъже?
На вид изглежда добре.В червена кутия с доста накрайници.

компресомер от илиянци
- samo ra4na na zavoite
- Автомобил:
- Двигател:
- pEsHkyY
- Автомобил: VW Passat B5 1998
- Двигател: AFN++++
Re: компресомер от илиянци
За 50лв от жълтите събратя не очаквай нещо читаво 

- samo ra4na na zavoite
- Автомобил:
- Двигател:
pEsHkyY написа:За 50лв от жълтите събратя не очаквай нещо читаво
и аз тва викам ама не ми се дават много пари като ще е за лична употреба. Някой да е правил самоделка да даде акъл как става.
- samo ra4na na zavoite
- Автомобил:
- Двигател:
-
- Автомобил:
- Двигател:
Единственото от което може да се притесняваш е самият стрелкови манометър,не е от най-добрите,но може да бъде подменен с "профи" такъв от магазин за хидравлика(вътре е с течност за успокояване на стрелката).Например от магазина на Папе или Ханза-Флекс,София-Ботевградско шосе.Само да се види резбовото съединение дали пасва или има нужда от преход.
Според мен -става за лично ползване,заглеждал съм такъв комплект.
А,друго ми прави впечатление-дължината на маркуча...абе не е добре да е толкова дълъг,поне вътрешният отвор трябва да е...под милиметър.Това нещо се явява като допълнителен обем и се отчита "понижено" налягане.Правил съм си навремето уредче за бензинка,всичко точно,но точно този удобен дълъг маркуч(ползвах готов от хидравлика,вътрешно е към 5 мм.,брониран)-е,Жигата показа компресия около 7.5 на всички цилиндри,после мерих с "истински" от руския пазар-показа 10.5.Манометърът беше перфектен,проверен.Някои части от злополучната самоделка още ми се търкалят из мазето.
Според мен -става за лично ползване,заглеждал съм такъв комплект.
А,друго ми прави впечатление-дължината на маркуча...абе не е добре да е толкова дълъг,поне вътрешният отвор трябва да е...под милиметър.Това нещо се явява като допълнителен обем и се отчита "понижено" налягане.Правил съм си навремето уредче за бензинка,всичко точно,но точно този удобен дълъг маркуч(ползвах готов от хидравлика,вътрешно е към 5 мм.,брониран)-е,Жигата показа компресия около 7.5 на всички цилиндри,после мерих с "истински" от руския пазар-показа 10.5.Манометърът беше перфектен,проверен.Някои части от злополучната самоделка още ми се търкалят из мазето.
- samo ra4na na zavoite
- Автомобил:
- Двигател:
emo-gar написа:А,друго ми прави впечатление-дължината на маркуча...абе не е добре да е толкова дълъг,поне вътрешният отвор трябва да е...под милиметър.Това нещо се явява като допълнителен обем и се отчита "понижено" налягане.
За това не се бях замислил, но наистина е така. Ако може да се регулира манометара ще се компенсира мъркуча. Абе може и да взема един

Другото което ми се върти е да купя само манометър от магазините които си посочил (само да не е по скъп от този уред) и да се мъча с една подгревна свещ да я правя на накрайник.
- SCALE
- Автомобил: Seat Leon TDI 110 hp
- Двигател: AHF 2000
Маркуча не му пречи , само примерно ще забави макс. показание с няколко оборота . Теоретично ще има някакви загуби от триене поради по-дългата връзка , но ще са пренебрежимо малки..
- Dobromirski
- Автомобил: Seat Leon
- Двигател: ARL 150+ hp
- Контакти:
SCALE написа:Маркуча не му пречи , само примерно ще забави макс. показание с няколко оборота .

Колегата е напълно прав, но това при условие , че на входа на маркуча има клапан.
- stangero
- Автомобил:
- Двигател:
Dobromirski написа:SCALE написа:Маркуча не му пречи , само примерно ще забави макс. показание с няколко оборота .
![]()
Колегата е напълно прав, но това при условие , че на входа на маркуча има клапан.
и ако маркуча не се раздува ама за каде ви е такава прецизност ??
в нас имам некава подобна библиа ела да ти я дам да си вършиш работа

Върни се в “Дизелови агрегати”