Колега понеже гедам,че си голям разбирач
Не не съм разбирач колега, ама явно ти се имаш за такъв

Не ми пречи какви свещи си взел - щом ги мериш на пари .... да си жив и здрав, имал си пари - дал си ...лошо няма. Искам само да се светнеш и да схванеш идеята, дето ти ги е написал човека под твоя пост
Колата не може да познае какви свещи си сложил за да знае колко да грее.Това инфо идва от датчика и от там вече се дава сигнал на релето за подгряването
няма да спорим... ако си убеден че "по свещите се познава" добре... както и да е...
сега за съпротивлението - явно някой преди е сложил нещо, което "подправя" истинската температура за да повлияе на подгряването. Може тоя преди тебе да е купил ментелив датчик и като е видял че е лъжлив го е подправил да му дойде както е сметнал за добре. Така като го описваш, излиза че твоя дава винаги че колата е студена и сега като си махнал "хака"

и тя си бичи свещите... Аз лично имах големи ядове на ААЗ то с подобен , ама дето показва на таблото ...голямо лъгане пада и на 3 датчик се отказах да търся верен и си сложих сонда платина 1000... та аз на твое място бих му позасякъл характеристиките на датчика , ако не ми се дават пари за нов "без доказателства" А свещите не знам..ако си греят...не бих ги сменял ей така, ама ако ти се дават пари като колегата с боша - давай ...то и това топли , да се похвалиш с какви яки свещи грееш и как на другите са скапани...

п.с тези италианци..и на моето ALH бяха сложили нещо за кофти старта когато е топла ( чест проблем ) ... едно малко рид-реле в момента на палене изключва истинският датчик за температура и го подправя с лъжлива стойност , та компа да пусне нафта като че е студена колата

... от генератора взимаха сигал че е запалила и си връща "истинският" датчик и работеше доста добре гадината, ама с чипа вече няма нужда та го махнах и аз ....