Колега от София с колесар или пътна помощ?

Взаимопомощ, полезна информация и всичко, извън темата на останалите секции
Потребителски аватар
dlug
Автомобил: Passat B5.5 2003 1.9 TDI
Двигател: AVB

Re: Колега от София с колесар или пътна помощ?

Мнениеот dlug » Вто 11 сеп 2012 20:30

За колесар и аз знам че е голям проблем. От поне 3-4 години не съм виждал абсолютни никъде. Преди доста време един приятел имаше колесар и го махна точно заради проблем с регистрацията. Прежалвайте пари за платформа и това е (или дърпане, ако е възможно)

Потребителски аватар
offside
Автомобил: Passat B5 1997
Двигател: 1.8 20v ADR

Мнениеот offside » Сря 12 сеп 2012 1:57

Колеги, нещо май сте в заблуда. Колесар за теглене на кола не му трябва регистрация никъде. На него няма нито регистрацьони табели, нито рама. Поради тази причина нямат талони и номера (което изключва наличието на ГО и преглед). Пращам ти на ЛС един телефонен номер на човек с наличен колесар, може да успеете да се спазарите нещо.
Поздрави!

Потребителски аватар
К.Одаджийски
VW експерт
VW експерт
Автомобил: Saab 9-3 SS ARC
Двигател: B207L

Мнениеот К.Одаджийски » Сря 12 сеп 2012 4:31

Е именно де, понеже не са регистрирани и не им се плаща данък и застраховка не са легитимни да се теглят по пътищата

Потребителски аватар
offside

Мнениеот offside » Сря 12 сеп 2012 14:25

Много излезнахме офф, но по магистралата всички които висят са точно на колесари, аз лично никога не съм имал проблеми с колесара(а се ползва редовно), единствено за теглената кола могат да се заядат ако няма ГО, което се превърна в задължителна проверка на караулките на влизане в София, всеки път ме спират. Няма още закон като в "европата" да го забранява това колесно средство, но и няма да се изненадам нашите умници да го въведат скоро, защото май почнаха вече да се чудят от какви глупости да събират парички. :screwy
Поздрави!

Потребителски аватар
Dead man
Предупреждение за вечен БАН
Автомобил: Hyundai Sonata 2007
Двигател: 2.0 16V 145HP
Контакти:

Мнениеот Dead man » Сря 12 сеп 2012 16:11

Благодарение на колегата offside колесар е намерен !!!

Благодаря много за помощта и за пореден път ФОРУМЪТ показа своята сила !!! :обичам ви love.vwclub

ПС: Ако на някой му трябва колесар-да пише лично на колегата за повече инфо... :deal :talk: :012:

kalkata
Автомобил: VW Golf MK2 16V [ABF]
Двигател:

Платформа или колесар

Мнениеот kalkata » Сря 17 окт 2012 19:40

Колеги не знам дали темата е за тук,ако съм сбъркал раздела моля да ме извините.Та въпроса ми е,има ли някой колега от форума с платформа или евентуално с колесар,защото трябва да докарам едно купе от Пловдив.Търсенето е за София или Перник.Мерси предварително :)

Потребителски аватар
kris11
VW експерт
VW експерт
Автомобил: VW Sharan 7M8
Двигател: ADY_DBU_LPG LANDIRENZO OMEGAS
Контакти:

Re: Платформа или колесар

Мнениеот kris11 » Сря 17 окт 2012 21:08

колесара е извън закона

Потребителски аватар
offside

Мнениеот offside » Сря 17 окт 2012 22:36

Колега Крис11, моля обосновете се по твърдението, че този вид репатриране на автомобил е извън закона. За мен така лепнато това твърдение нищо не значи. От години ползвам колесар и са ме спирали хиляди пъти, до сега никога не съм имал проблем с това, че дърпам колата на колесар (независимо дали съм на магистрала, междуградски път или градско). Винаги са се оглеждали/заяждали за нередовни документи на теглената кола (визирам гражданска и евентуалната липса на документ за собственост). По магистралите все още висят коли на частна пътна помощ (едни възрастни мерцедеси и не само, които дерат по 3 кожи), точно с този вид репатриращо средство. :да:
Поздрави!

Потребителски аватар
kris11
VW експерт
VW експерт
Автомобил: VW Sharan 7M8
Двигател: ADY_DBU_LPG LANDIRENZO OMEGAS
Контакти:

Мнениеот kris11 » Чет 18 окт 2012 9:38

offside написа:Колега Крис11, моля обосновете се по твърдението, че този вид репатриране на автомобил е извън закона. За мен така лепнато това твърдение нищо не значи. От години ползвам колесар и са ме спирали хиляди пъти,

Не знам как е в София, но тука пишат актове. На мен ми писаха акт преди 2г .Обжалвах , но не мина.
Не съм виждал колесар наоколо от 2г.

Потребителски аватар
offside

Мнениеот offside » Чет 18 окт 2012 15:21

Много странно, интересно ми е как е бил написан акта и по кой член и точка от закона са се мотивирали шапкарите. Мен понякога се опитват да ме сплашват с това, че нямам регистрация на колесара, но те не подлежат на такава, затова нямат и "рама" номер. Аз се поразрових малко по ЗДП и ППЗДП но не открих никаква забрана за ползването на колесар. Даже чл.83 от ЗДП казва, че:
ЗАКОН за движението по пътищата; Раздел ХVIII; Особени правила за някои участници в движението:Чл. 83. (1) Тегленето на повредено моторно превозно средство се извършва с гъвкава връзка, с твърда връзка или от автомобил със специално приспособление.

Моля ако някой има точна информация за забрана на колесарите в БГ (защото за много държави от Европата знам, че има), нека сподели подробно тука, за да търся алтернативи за репатриране или заобикаляне на евентуалната забрана по някакъв начин :banghead:
Поздрави!

Потребителски аватар
simeon40
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот simeon40 » Чет 10 яну 2013 1:57

Днес във Варна видях репатрак да влачи на колесар Цедка второ поколение и беше странно защото хем е репатрак, хем я влачи с колесар. На мен скоро може да ми се наложи да търся тук колесар/платформа.

Върни се в “ОФФ-Топик - други”