Колега от София с колесар или пътна помощ?
Правила на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
- dlug
- Автомобил: Passat B5.5 2003 1.9 TDI
- Двигател: AVB
Re: Колега от София с колесар или пътна помощ?
За колесар и аз знам че е голям проблем. От поне 3-4 години не съм виждал абсолютни никъде. Преди доста време един приятел имаше колесар и го махна точно заради проблем с регистрацията. Прежалвайте пари за платформа и това е (или дърпане, ако е възможно)
- offside
- Автомобил: Passat B5 1997
- Двигател: 1.8 20v ADR
Колеги, нещо май сте в заблуда. Колесар за теглене на кола не му трябва регистрация никъде. На него няма нито регистрацьони табели, нито рама. Поради тази причина нямат талони и номера (което изключва наличието на ГО и преглед). Пращам ти на ЛС един телефонен номер на човек с наличен колесар, може да успеете да се спазарите нещо.
Поздрави!
Поздрави!
- К.Одаджийски
- VW експерт
- Автомобил: Saab 9-3 SS ARC
- Двигател: B207L
Е именно де, понеже не са регистрирани и не им се плаща данък и застраховка не са легитимни да се теглят по пътищата
- offside
Много излезнахме офф, но по магистралата всички които висят са точно на колесари, аз лично никога не съм имал проблеми с колесара(а се ползва редовно), единствено за теглената кола могат да се заядат ако няма ГО, което се превърна в задължителна проверка на караулките на влизане в София, всеки път ме спират. Няма още закон като в "европата" да го забранява това колесно средство, но и няма да се изненадам нашите умници да го въведат скоро, защото май почнаха вече да се чудят от какви глупости да събират парички.
Поздрави!

Поздрави!
- Dead man
- Предупреждение за вечен БАН
- Автомобил: Hyundai Sonata 2007
- Двигател: 2.0 16V 145HP
- Контакти:
Благодарение на колегата offside колесар е намерен !!!
Благодаря много за помощта и за пореден път ФОРУМЪТ показа своята сила !!!
ПС: Ако на някой му трябва колесар-да пише лично на колегата за повече инфо...

Благодаря много за помощта и за пореден път ФОРУМЪТ показа своята сила !!!

ПС: Ако на някой му трябва колесар-да пише лично на колегата за повече инфо...

-
- Автомобил: VW Golf MK2 16V [ABF]
- Двигател:
Платформа или колесар
Колеги не знам дали темата е за тук,ако съм сбъркал раздела моля да ме извините.Та въпроса ми е,има ли някой колега от форума с платформа или евентуално с колесар,защото трябва да докарам едно купе от Пловдив.Търсенето е за София или Перник.Мерси предварително 

- kris11
- VW експерт
- Автомобил: VW Sharan 7M8
- Двигател: ADY_DBU_LPG LANDIRENZO OMEGAS
- Контакти:
Re: Платформа или колесар
колесара е извън закона
- offside
Колега Крис11, моля обосновете се по твърдението, че този вид репатриране на автомобил е извън закона. За мен така лепнато това твърдение нищо не значи. От години ползвам колесар и са ме спирали хиляди пъти, до сега никога не съм имал проблем с това, че дърпам колата на колесар (независимо дали съм на магистрала, междуградски път или градско). Винаги са се оглеждали/заяждали за нередовни документи на теглената кола (визирам гражданска и евентуалната липса на документ за собственост). По магистралите все още висят коли на частна пътна помощ (едни възрастни мерцедеси и не само, които дерат по 3 кожи), точно с този вид репатриращо средство. 
Поздрави!

Поздрави!
- kris11
- VW експерт
- Автомобил: VW Sharan 7M8
- Двигател: ADY_DBU_LPG LANDIRENZO OMEGAS
- Контакти:
offside написа:Колега Крис11, моля обосновете се по твърдението, че този вид репатриране на автомобил е извън закона. За мен така лепнато това твърдение нищо не значи. От години ползвам колесар и са ме спирали хиляди пъти,
Не знам как е в София, но тука пишат актове. На мен ми писаха акт преди 2г .Обжалвах , но не мина.
Не съм виждал колесар наоколо от 2г.
- offside
Много странно, интересно ми е как е бил написан акта и по кой член и точка от закона са се мотивирали шапкарите. Мен понякога се опитват да ме сплашват с това, че нямам регистрация на колесара, но те не подлежат на такава, затова нямат и "рама" номер. Аз се поразрових малко по ЗДП и ППЗДП но не открих никаква забрана за ползването на колесар. Даже чл.83 от ЗДП казва, че:
Моля ако някой има точна информация за забрана на колесарите в БГ (защото за много държави от Европата знам, че има), нека сподели подробно тука, за да търся алтернативи за репатриране или заобикаляне на евентуалната забрана по някакъв начин
Поздрави!
ЗАКОН за движението по пътищата; Раздел ХVIII; Особени правила за някои участници в движението:Чл. 83. (1) Тегленето на повредено моторно превозно средство се извършва с гъвкава връзка, с твърда връзка или от автомобил със специално приспособление.
Моля ако някой има точна информация за забрана на колесарите в БГ (защото за много държави от Европата знам, че има), нека сподели подробно тука, за да търся алтернативи за репатриране или заобикаляне на евентуалната забрана по някакъв начин

Поздрави!
- simeon40
- Автомобил:
- Двигател:
Днес във Варна видях репатрак да влачи на колесар Цедка второ поколение и беше странно защото хем е репатрак, хем я влачи с колесар. На мен скоро може да ми се наложи да търся тук колесар/платформа.
Върни се в “ОФФ-Топик - други”