Голф 3 - 1.6 АФТ. тест на дебитомер
Голф 3 - 1.6 АФТ. тест на дебитомер
Може ли да се тества дебитомера за да се провери дали работи коректно. На компютърна диагностика не дава грешки, но имам съмнения че има проблем с него. Колата не върви както трябва ,а всички други възможности са проверени и отхвърлени. Сменени са свещите, кабелите, температурен датчик е сменен. системата за изгорелите газове е ок , както и ламбда сондата. Става дума за Голф 3 - 1.6 АФТ.
-
- Автомобил:
- Двигател:
За да не ти пиша лично - моят дебитомер е Хитачи,махнах му леко гуменото уплътнение на буксата и се оголват конекторите и можеш да мериш спокойно.Те са 3 пинчета.На двете крайни трябва да има напрежение поне 11 волта.Кое е плюс,кое е минус,не помня,но дори и да го объркаш мултицета ще покаже отрицателна стойност.На едното краъно и в средата трябва да се колебае между 1,1 и 1,7 волта,според оборотите.
andro_ написа:За да не ти пиша лично - моят дебитомер е Хитачи,махнах му леко гуменото уплътнение на буксата и се оголват конекторите и можеш да мериш спокойно.Те са 3 пинчета.На двете крайни трябва да има напрежение поне 11 волта.Кое е плюс,кое е минус,не помня,но дори и да го объркаш мултицета ще покаже отрицателна стойност.На едното краъно и в средата трябва да се колебае между 1,1 и 1,7 волта,според оборотите.
Благодаря. А при теб при подаване на газ трудно ли набира или веднага реагира на рязкото подаване на газта?
-
- Автомобил:
- Двигател:
pokeer написа:andro_ написа:За да не ти пиша лично - моят дебитомер е Хитачи,махнах му леко гуменото уплътнение на буксата и се оголват конекторите и можеш да мериш спокойно.Те са 3 пинчета.На двете крайни трябва да има напрежение поне 11 волта.Кое е плюс,кое е минус,не помня,но дори и да го объркаш мултицета ще покаже отрицателна стойност.На едното краъно и в средата трябва да се колебае между 1,1 и 1,7 волта,според оборотите.
Благодаря. А при теб при подаване на газ трудно ли набира или веднага реагира на рязкото подаване на газта?
Веднага.
- tapandjata
- Автомобил: Vw Golf 3 GTI
- Двигател: ADY 1995
Re: тест на дебитомер
колега имах същия проблем като тебе и се оказа дебитомера
100% гаранция ти давам
главоболях се с това 1 година
100% гаранция ти давам
главоболях се с това 1 година
- misho_kr
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Откачваш го докато колата работи и след като го закачиш ако угасне значи работи
- Speedy86
- Автомобил: Audi A4 1.8 20V
- Двигател: ADR 1996
misho_kr написа:Откачваш го докато колата работи и след като го закачиш ако угасне значи работи
При мен е обратното откачам го и след 5-7 секунди започва да работи ужасно готова да изгасне и щом го закача всико се оправя.
- misho_kr
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
като я караш колата как е,в смисъл върви ли добре,набира ли се
- Speedy86
misho_kr написа:като я караш колата как е,в смисъл върви ли добре,набира ли се
Като я карам е екстра върви си идеално,но питам понеже скоро един майстор я закачи на диагностика и ми каза че дебитомера ми уж работел но бил пътник
- misho_kr
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Ми наи-вероятно
- Speedy86
misho_kr написа:Ми наи-вероятно
значи да тъся другно втора употреба или нов менте?
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”