Препоръки за свещи за газ - едно- или триелектродни?
-
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Свещи за гас
бош +2 и съм доволен 

- stefan4o
- Автомобил: VW Jetta
- Двигател: PN 1990+KR 1987
- Контакти:
Ivan_GT написа:А по принцип за гас кой са по-добрите свещи? 1-полюсни или 3-полюсни?
Тези, които предписва заводът-производител на колата. И свещите не са 1 или 3-полюсни, а ЕЛЕКТРОДНИ.
Завода производител не предписва на колата да се слага газ.И мисля че колегите разбраха въпроса ми...аз си ги знам 1-2-3-4 полюсни!
Ако не можеш да отговориш на въпроса ми недей да пишеш само за да трупаш мнения!
Ако не можеш да отговориш на въпроса ми недей да пишеш само за да трупаш мнения!
- KingoftheROAD
- Автомобил: VW Transporter T4 1995
- Двигател: ACU
- Контакти:
Аз сложих едно електродни БОШ, по каталога, и работи добре на газ, и на бензин също работи по-добре...
- stefan4o
- Контакти:
Ivan_GT написа:Ако не можеш да отговориш на въпроса ми недей да пишеш само за да трупаш мнения!
Мисля, че ти отговорих на въпроса. Виж и първото мнение по темата - мисля, че можеш да го счетеш за вярно, все пак тоя човек с това се занимава. Аз лично карам с триелектродни БЕРУ, които не са ментаци със сигурност вече може би 50 000км - за тоя пробег съм ги сменил веднъж, със същите. Автомобилът ми пали винаги от раз, не тресе и не присецва на преходните режими, има добра динамика и приличен разход. При газта е по-важно свещите ДА СА ЧИТАВИ, отколкото колко електродни са. Освен това е важна и другата част от запалителната система - кабели, капачка, палец, бобина и т.н. за безпроблемната й работа. И накрая като прибавим фактора - читава настройка на газовото, излиза, че свещите с колко електрода са е може би без почти никакво значение за работата на колата

Така добре ли се обосновах, или пак трупам мнения?
- parno
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
haga написа:С тези 3 електродни NGK BUR6ET ще бъдеш се родиш отново.
с такива съм в момента ама направиха може би 30К и смятам да ги мятам
в магазина обаче ми дават BUR5ET за моя мотор - аджеба каква им е разликата

- parno
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
BUR5ET - 44лв
да ги видим
да ги видим

- Vlad777
- King of the Road
- Автомобил: Passat B8 BiTDI 4m CUAA
- Двигател: MK2 RP+PG+PB Jetta Coupe+T-Roc
- Контакти:
Re: Свещи за газ
Промених заглавието на темата, защото иначе трябваше да я заключа, поради причината, че има изискване поне заглавията да са написани без правописни грешки
Със сигурност проблемът не е в свещите, щом са сменяни. Започни да разкачваш буксите на бензиновите инжектори - разкачаш първи, после го закачаш. После втори и т.н. Когато разкачиш един от 4те инжектора би трябвало да има разлика в работата на двигателя, защото съответниоя цилиндър не работи.
Ако разкачиш един от тях и няма разлика - т.е. този цилиндър така или иначе не работи, значи най-вероятно този инжектор е изгорял и трябва нов. Иди с него при специалист да го тества на 100% и ако е той - сменяй го и си решаваш проблема.

mitrev84 написа:с газов инжекцион съм? На бензин си върви добре колата,обаче на гас става страшно-колата почва да работи на 3 цилиндъра.Сменил съм кабели сложих Beru, смених бубината също е Beru. ...сменил съм 3 комплекта свещи до сега...
Със сигурност проблемът не е в свещите, щом са сменяни. Започни да разкачваш буксите на бензиновите инжектори - разкачаш първи, после го закачаш. После втори и т.н. Когато разкачиш един от 4те инжектора би трябвало да има разлика в работата на двигателя, защото съответниоя цилиндър не работи.
Ако разкачиш един от тях и няма разлика - т.е. този цилиндър така или иначе не работи, значи най-вероятно този инжектор е изгорял и трябва нов. Иди с него при специалист да го тества на 100% и ако е той - сменяй го и си решаваш проблема.
-
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Е ти за газ хубави свещи
- parno
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
само да разпиша :
разлика във вървенето няма с новите свещи
може би сутришното палене е една идея по-спокойно от преди
според комшията ми е възможно да има някаква разлика в разхода ама времето ще каже
разлика във вървенето няма с новите свещи
може би сутришното палене е една идея по-спокойно от преди

според комшията ми е възможно да има някаква разлика в разхода ама времето ще каже

- stefan4o
- Контакти:
parno написа:разлика във вървенето няма с новите свещи
И от къде ще дойде тая разлика, ако сметнем, че подчертаното е вярно?

Май ще си първият, който ще развенчае мита за едноЕЛЕКТРОДНИТЕ свещи "за газ"

- parno
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
свещите са по каталог за двигателя
няколко човека ме съветваха да си купя ЕДНОелектродни "за газ" (както им казваш)
мисля обаче топлата вода вече е открита - преоткрилите я може би търсят евтиното
колкото до разликата в разхода - времето ще покаже - лично аз се съмнявам

няколко човека ме съветваха да си купя ЕДНОелектродни "за газ" (както им казваш)
мисля обаче топлата вода вече е открита - преоткрилите я може би търсят евтиното

колкото до разликата в разхода - времето ще покаже - лично аз се съмнявам
Върни се в “Автогазови уредби”