Питания за инверторен климатик ?

Компютри и интернет, аудио и видео, GSM, електроуреди и всяка друга техника, различна от автомобилната, обзавеждане
Потребителски аватар
santo_trafficante
Автомобил:
Двигател:

Re: Питания за инверторен климатик ?

Мнениеот santo_trafficante » Пет 14 сеп 2012 11:15

Купи си хубав климатик за да не съжаляваш после :wink: Панасоник Малайзиски или Дайкин Японски че и там вече има китайчета :wink: От форума memberlist.php?mode=viewprofile&u=101121 работи във фирма за климатици и монтират :wink: Може да го потърсиш за съвет :wink:

Потребителски аватар
stefan4o
Автомобил: VW Jetta
Двигател: PN 1990+KR 1987
Контакти:

Мнениеот stefan4o » Пет 14 сеп 2012 11:16

santo_trafficante написа:Купи си хубав климатик за да не съжаляваш после :wink: Панасоник Малайзиски или Дайкин Японски че и там вече има китайчета :wink: От форума memberlist.php?mode=viewprofile&u=101121 работи във фирма за климатици и монтират :wink: Може да го потърсиш за съвет :wink:

Колега, по-евтините модели на Дайкин няма как да са японски. Проверено :Mr Green Fun Само топ-моделите в гамата им са японски, ама и цените им са като за японски scare

Потребителски аватар
mely
Автомобил: Citroen C crosser
Двигател:

Мнениеот mely » Пет 14 сеп 2012 11:18

Той японски Дайкин трудно ще си купи ако не е втора ръка или нов Уруру Сарара ама.....3-4000 лв :shock
Чешки -да .

Потребителски аватар
MITKO_DVD
Автомобил: Passat B4
Двигател: 2E 1994
Контакти:

Мнениеот MITKO_DVD » Пет 14 сеп 2012 11:19

Потребителски аватар
santo_trafficante
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот santo_trafficante » Пет 14 сеп 2012 11:24

За 18-ка на Панасоник дадох 2000 лв. с монтажа и не съжалявам изобщо :wink: Работи безотказно mhihi Само веднъж сглупих да купя на майка ми некви такива пръчки :D Видях как работят зимата и колко са шумни scare След това набързо се поправих с Панасоници и няма грижа mhihi

Потребителски аватар
MITKO_DVD
Контакти:

Мнениеот MITKO_DVD » Пет 14 сеп 2012 12:43

Роска така е,ма нямам такъв бюджет дееба,иначе ако имам аз ще взема две 9-ки и ще си реша проблема,ма пусто неманйе дееба :banghead:

Потребителски аватар
mely
Двигател:

Мнениеот mely » Пет 14 сеп 2012 12:52

Изкарай и тази година на дърва и догодина събери още някой лев.Повярвай ми - не бързай .После ще се каеш.Хем на студено ще стоиш хем пари ще си налял и няма да имаш пари за нов.Ще има до го псуваш климатика /че и тебе си/.Помещението е голямо.Не е майтап.Аз топля 31 кв.м с един климатик и знам какво съм вложил.А ти 40......

Потребителски аватар
stefan4o
Контакти:

Мнениеот stefan4o » Пет 14 сеп 2012 13:06

Аз подкрепям колегата по-горе. Не си давай парите на вятъра за нещо, дето няма да те удовлетвори с работата си. Ако искаш виж за "Енергийна ефективност" лизингите са изгодни към тая програма. :beer

Потребителски аватар
Winner25
Автомобил: VW Passat B4 B6
Двигател: ABS BKC

Мнениеот Winner25 » Пет 14 сеп 2012 20:27

С програмите за енергийна ефективност наистина е изгодно :да: С кредит за една година излиза колкото цената на климатика. Наистина климатика е дългосрочна инвестиция и е по-добре да вземеш нещо кето ще върши работа отколкото просто да вземеш нещо :)

Имам някакво предположение защо толкова много те радва хюндая, ама не мисля че е нещо кой знае колко добро. Аз даже не знаех че предлагат климатици :Mr Green Fun

Потребителски аватар
mely
Двигател:

Мнениеот mely » Пет 14 сеп 2012 20:36

Те какво ли не предлагат.Телевизори ,монитори и т.н.Ама ония хюндай няма нищо общо с автомобилите.

Потребителски аватар
alexx
Автомобил: SantaFe
Двигател:

Мнениеот alexx » Пет 14 сеп 2012 21:06

на това дето си го пуснал виждаш ли цифрата за Отопление: 4.33 kW :!: естествено е грешка на сайта реално е отопление:5.39kW и климатика дефакто е Aux но ще ти е слабо и некомфортно
чистосърдечно те съветвам да забравиш за марката и за маркетите защото ще те сготвят с куц и претупан монтаж

Потребителски аватар
MITKO_DVD
Контакти:

Мнениеот MITKO_DVD » Съб 15 сеп 2012 11:24

alexx написа:

на това дето си го пуснал виждаш ли цифрата за Отопление: 4.33 kW :!: естествено е грешка на сайта реално е отопление:5.39kW и климатика дефакто е Aux но ще ти е слабо и некомфортно
чистосърдечно те съветвам да забравиш за марката и за маркетите защото ще те сготвят с куц и претупан монтаж

Съжалявам Алекс ма нещо не те разбрах ако е 5.39 не ели по-добре :idea:,това не го разбрах"климатика дефакто е Aux но ще ти е слабо и некомфортно " кво значи че е AUX :oops: и защо смяташ че ще е претупан монтажа :idea:

Към Winner25,за тези програми -може,но там климатиците който покриват тези изисквания са около 2-2.5к лв. поне защото на мен ми трябва 18-ка и парата която трябва да дам е непосилна за мен за момента :oops: :idea:
Имам някакво предположение защо толкова много те радва хюндая, ама не мисля че е нещо кой знае колко добро

защо мислиш така :idea: ,това че работя в Хюндай не означава че ги продава ме ние :idea: ,просто трябва да избера нещо до около 1200-1300 лв. като в тази цена се вместват марки като Хюндай,Хайер,Мидеа,Веко и тем подобни,като прочетох мнението на колегата за климатиците където е описано всичко си мисля1 че от тези Хюндая е най-добър :roll: :?:

Потребителски аватар
stefan4o
Контакти:

Мнениеот stefan4o » Съб 15 сеп 2012 11:41

MITKO_DVD написа:Към Winner25[/b],за тези програми -може,но там климатиците който покриват тези изисквания са около 2-2.5к лв. поне защото на мен ми трябва 18-ка и парата която трябва да дам е непосилна за мен за момента :oops: :idea:

МиткоДВД, не е ли по-добър вариант да вземеш два по-малки - примерно от сорта на 9-ки или 10-ки през тая програма? Така или иначе почти всички инверторни модели влизат в категорията на нужните изисквания, дори и моето Хаерче, което взехме преди близо две години за скромната сума от 800 лева. Другото предимство на двата по-малки пред единия голям е - ще имаш в това голямо помещение разположени две "духалки", което гарантира по-равномерна температура почти навсякъде, сравнено с една "духалка" която е сложена където и да е в него. :!:
За близо 1000 лева мисля, че може да се намери някое Фуджитсу, Генерал, Панасоник, Хитачи, някой по-евтин модел на Тошиба и т.н. марки

Потребителски аватар
Sunny
Дезертьор
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Sunny » Съб 15 сеп 2012 12:11

MITKO_DVD написа:...
Съжалявам Алекс ма нещо не те разбрах ако е 5.39 не ели по-добре :idea:,това не го разбрах"климатика дефакто е Aux но ще ти е слабо и некомфортно " кво значи че е AUX :oops: и защо смяташ че ще е претупан монтажа :idea: ...

5.39 е по-добре, но е крайно недостатъчно за твоето помещение.
AUX е производителя на конкретния климатик http://www.cnaux.com/ , а Денси, като фирма държаща правата на марката Хюндай за България, са си поръчали от AUX какво да пише на предния панел. Ако можеш да си позволиш покупката на 2-3 контейнера, от производителя могат да сложат и твоето име по кашоните и на пластмасите.
Относно монтажа ... не съм съгласен, че винаги се претупва - получаваш това за което плащаш. Ако си склонен да платиш цената на качествен монтаж, то ще го получиш, но ако очакваш чудеса срещу 130-170 лв, няма как да стане.

Потребителски аватар
MITKO_DVD
Контакти:

Мнениеот MITKO_DVD » Съб 15 сеп 2012 15:24

Направо вече се обърках тотално :banghead: ,за два по-малки съм съгласен,но примерно гледах Хайер за 900лв. с монтаж демек ми трябват 1800лв.,по смъртно ги нямам тез пари :banghead:

Върни се в “ОФФ-Топик - електроника, техника, обзавеждане”