Помощ за избор на паркетен джип

Volkswagen или Audi, Golf или Passat, Bentley или Bugatti - това е мястото да питате, да споделите и да разберете
duzar84
Автомобил:
Двигател:

Re: Помощ за избор на паркетен джип

Мнениеот duzar84 » Пет 14 сеп 2012 20:45

Колеги,извинявам се за въпроса,но защо този двигател GDI бензин,не става за газифициране?
А,по темата:за мен най-удачен избор само за язовирите е Лада Нива - евтина поддръжка и много добра проходимост.

DundyTheCroc
Автомобил:
Двигател:
Местоположение: София Nissan Primera GT, Passat 5.5 TDI, Mondeo MK4

Мнениеот DundyTheCroc » Пет 14 сеп 2012 21:35

duzar84 написа:Колеги,извинявам се за въпроса,но защо този двигател GDI бензин,не става за газифициране?
А,по темата:за мен най-удачен избор само за язовирите е Лада Нива - евтина поддръжка и много добра проходимост.

GDI е с директно впръскване на горивото в цилиндъра, съответно смесообразуването става там, а не в смукателния колектор, възможност за работа с бедни смеси, освен това има режими на впръскване на малки количества и изгаряне около свещта, както и многостепенно впръскване. Ако на това чудо се сложи газ става тотално омазване на горивния процес, освен това оставени на сухо бензиновите инжектори си заминават.

Потребителски аватар
Dead man
Предупреждение за вечен БАН
Автомобил: Hyundai Sonata 2007
Двигател: 2.0 16V 145HP
Контакти:

Мнениеот Dead man » Нед 16 сеп 2012 18:34

Малко се обърках... :banghead:

На Санта Фе 4Х4 работи постоянно,а на Tucson има някакви бутони за различните режими...

Коя система как работи и кога работи ? :wink:

bayspiro
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот bayspiro » Нед 16 сеп 2012 18:56

Dead man написа:Малко се обърках... :banghead:

На Санта Фе 4Х4 работи постоянно,а на Tucson има някакви бутони за различните режими...

Коя система как работи и кога работи ? :wink:

Абе колега, баща ти щеше за риба да ходи, немаше да се жени, нали? За к'ъв са му тия автобуси :shock ?

Потребителски аватар
tdi fen
Автомобил: Skoda Octavia 1U Renault Clio
Двигател: TDI AGR

Мнениеот tdi fen » Нед 16 сеп 2012 19:02

nissan terano 2.7 tdi

Потребителски аватар
Stivi
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Stivi » Нед 16 сеп 2012 19:31

bayspiro написа: Абе колега, баща ти щеше за риба да ходи, немаше да се жени, нали? За к'ъв са му тия автобуси :shock ?

Щото тая кола ще му е и за ежедневка а не само за ходене до реката :idea:

bayspiro
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот bayspiro » Нед 16 сеп 2012 19:39

Stivi написа:
bayspiro написа: Абе колега, баща ти щеше за риба да ходи, немаше да се жени, нали? За к'ъв са му тия автобуси :shock ?

Щото тая кола ще му е и за ежедневка а не само за ходене до реката :idea:

Ти автобуса за ежедневка ли го имаш? Сигурно колата ти за разходки е триоска с ремарке? После , скъпа била синята зона - за такива джугани си е направо без пари - заема място за двама!

Потребителски аватар
valsn
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот valsn » Нед 16 сеп 2012 20:32

Потребителски аватар
Stivi
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Stivi » Нед 16 сеп 2012 20:51

bayspiro написа:Ти автобуса за ежедневка ли го имаш? Сигурно колата ти за разходки е триоска с ремарке? После , скъпа била синята зона - за такива джугани си е направо без пари - заема място за двама!

Повечето от изброените коли са с дължината на стандартно комби само дето са по-високи така че понятието "камион" някак не ми се връзва,приятел наскоро си взе точно Санта Фе /2002г/ и каза че сега като седне в другата "градска" кола Сузуки Суифт се чувства "много подтиснат" ,за дълъг път няма да говорим а този джип доколкото разбрахме ще има и 10 000км извънградско което не е малко ! А колкото до синята зона не бери грижа,с тези цени места ще има достатъчно пък ако те е яд че с голяма кола плаща колкото за малка.....ми вземи си пък ти някакъв микробус дълга база че да се чувстваш на далавера mhihi

Потребителски аватар
Dead man
Предупреждение за вечен БАН
Автомобил: Hyundai Sonata 2007
Двигател: 2.0 16V 145HP
Контакти:

Мнениеот Dead man » Нед 16 сеп 2012 20:55

Ти автобуса за ежедневка ли го имаш? Сигурно колата ти за разходки е триоска с ремарке? После , скъпа била синята зона - за такива джугани си е направо без пари - заема място за двама!

Колега,нищо лично,но грешиш многоооооооо....

Имам МАзда 626 комби и е колкото повечето джипове,да не кажа че японеца ми е по-голям... :012:

От всякъде... :deal

Коя система как работи при Хюндайте ?? :banghead:

Потребителски аватар
aliyatin.com
Автомобил: HONDA CR-V
Двигател: 2008

Мнениеот aliyatin.com » Нед 16 сеп 2012 21:10

Аз тия с копчетата не ги харесвам много.Като остане в калта двойното да се задейства.Ще мине някой мишок ще пригризе кабела и кво правим тогава?Затова ти предложих Митсубишито-но не ставало за газифициране.Двойното се включва с ръчка и не мисля че разходът на бензин ще е голям.За фирмата в която работя си взехме Митсубюши Паджеро спорт 2.5ТДИ и засега никави проблеми!

b0bituy
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот b0bituy » Нед 16 сеп 2012 22:45

DundyTheCroc написа:
duzar84 написа:Колеги,извинявам се за въпроса,но защо този двигател GDI бензин,не става за газифициране?

GDI е с директно впръскване на горивото в цилиндъра, съответно смесообразуването става там, а не в смукателния колектор, възможност за работа с бедни смеси, освен това има режими на впръскване на малки количества и изгаряне около свещта, както и многостепенно впръскване. Ако на това чудо се сложи газ става тотално омазване на горивния процес, освен това оставени на сухо бензиновите инжектори си заминават.
Тези ГДИ двигатели предполагам са като опелските ДИРЕКТ двигатели. Един познат ми каза, че на тези мотори може единствено заводско да се постави газово. Не знам колко е вярно, но реших да споделя ако някой се интересува случайно.

Потребителски аватар
niks76
VW експерт
VW експерт
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот niks76 » Нед 16 сеп 2012 23:19

поразгледай клиповете в YOUTUBE за да се ориентираш качествено в моделите за които питаш :idea:

Потребителски аватар
hooligans
Автомобил: VW Polo Harlekin 1996
Двигател: 1.6 AEE

Мнениеот hooligans » Пон 17 сеп 2012 1:00

Саше, да пиша ли или ще разбереш какво ти препоръчвам :Mr Green Fun mhihi

Потребителски аватар
analplanet
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот analplanet » Пон 17 сеп 2012 5:31

little_red_devil написа:колега всичко друго но не и санта фе и витара проблемни са и нямат нищо общо с джип за мен са пълни каруци,по добре едно нисанче патрол или вранглер.

Колега кое са му проблемните на витарата и на сантафето.Човека иска нещо по малко икономия ти с тес патрули и вранглерите много икономия има в тях!!!!!! :Mr Green Fun :Mr Green Fun :Mr Green Fun :Mr Green Fun

Върни се в “Избор и покупка на автомобил”