Колеги,извинявам се за въпроса,но защо този двигател GDI бензин,не става за газифициране?
А,по темата:за мен най-удачен избор само за язовирите е Лада Нива - евтина поддръжка и много добра проходимост.
Помощ за избор на паркетен джип
-
- Автомобил:
- Двигател:
- Местоположение: София Nissan Primera GT, Passat 5.5 TDI, Mondeo MK4
Re: Помощ за избор на паркетен джип
duzar84 написа:Колеги,извинявам се за въпроса,но защо този двигател GDI бензин,не става за газифициране?
А,по темата:за мен най-удачен избор само за язовирите е Лада Нива - евтина поддръжка и много добра проходимост.
GDI е с директно впръскване на горивото в цилиндъра, съответно смесообразуването става там, а не в смукателния колектор, възможност за работа с бедни смеси, освен това има режими на впръскване на малки количества и изгаряне около свещта, както и многостепенно впръскване. Ако на това чудо се сложи газ става тотално омазване на горивния процес, освен това оставени на сухо бензиновите инжектори си заминават.
- Dead man
- Предупреждение за вечен БАН
- Автомобил: Hyundai Sonata 2007
- Двигател: 2.0 16V 145HP
- Контакти:
Малко се обърках...
На Санта Фе 4Х4 работи постоянно,а на Tucson има някакви бутони за различните режими...
Коя система как работи и кога работи ?

На Санта Фе 4Х4 работи постоянно,а на Tucson има някакви бутони за различните режими...

-
- Автомобил:
- Двигател:
Dead man написа:Малко се обърках...![]()
Абе колега, баща ти щеше за риба да ходи, немаше да се жени, нали? За к'ъв са му тия автобуси

- tdi fen
- Автомобил: Skoda Octavia 1U Renault Clio
- Двигател: TDI AGR
nissan terano 2.7 tdi
- Stivi
- Автомобил:
- Двигател:
bayspiro написа: Абе колега, баща ти щеше за риба да ходи, немаше да се жени, нали? За к'ъв са му тия автобуси?
Щото тая кола ще му е и за ежедневка а не само за ходене до реката

-
- Автомобил:
- Двигател:
Stivi написа:bayspiro написа: Абе колега, баща ти щеше за риба да ходи, немаше да се жени, нали? За к'ъв са му тия автобуси?
Щото тая кола ще му е и за ежедневка а не само за ходене до реката
Ти автобуса за ежедневка ли го имаш? Сигурно колата ти за разходки е триоска с ремарке? После , скъпа била синята зона - за такива джугани си е направо без пари - заема място за двама!
- Stivi
- Автомобил:
- Двигател:
bayspiro написа:Ти автобуса за ежедневка ли го имаш? Сигурно колата ти за разходки е триоска с ремарке? После , скъпа била синята зона - за такива джугани си е направо без пари - заема място за двама!
Повечето от изброените коли са с дължината на стандартно комби само дето са по-високи така че понятието "камион" някак не ми се връзва,приятел наскоро си взе точно Санта Фе /2002г/ и каза че сега като седне в другата "градска" кола Сузуки Суифт се чувства "много подтиснат" ,за дълъг път няма да говорим а този джип доколкото разбрахме ще има и 10 000км извънградско което не е малко ! А колкото до синята зона не бери грижа,с тези цени места ще има достатъчно пък ако те е яд че с голяма кола плаща колкото за малка.....ми вземи си пък ти някакъв микробус дълга база че да се чувстваш на далавера

- Dead man
- Предупреждение за вечен БАН
- Автомобил: Hyundai Sonata 2007
- Двигател: 2.0 16V 145HP
- Контакти:
Ти автобуса за ежедневка ли го имаш? Сигурно колата ти за разходки е триоска с ремарке? После , скъпа била синята зона - за такива джугани си е направо без пари - заема място за двама!
Колега,нищо лично,но грешиш многоооооооо....
Имам МАзда 626 комби и е колкото повечето джипове,да не кажа че японеца ми е по-голям...

От всякъде...

Коя система как работи при Хюндайте ??

- aliyatin.com
- Автомобил: HONDA CR-V
- Двигател: 2008
Аз тия с копчетата не ги харесвам много.Като остане в калта двойното да се задейства.Ще мине някой мишок ще пригризе кабела и кво правим тогава?Затова ти предложих Митсубишито-но не ставало за газифициране.Двойното се включва с ръчка и не мисля че разходът на бензин ще е голям.За фирмата в която работя си взехме Митсубюши Паджеро спорт 2.5ТДИ и засега никави проблеми!
-
- Автомобил:
- Двигател:
Тези ГДИ двигатели предполагам са като опелските ДИРЕКТ двигатели. Един познат ми каза, че на тези мотори може единствено заводско да се постави газово. Не знам колко е вярно, но реших да споделя ако някой се интересува случайно.DundyTheCroc написа:duzar84 написа:Колеги,извинявам се за въпроса,но защо този двигател GDI бензин,не става за газифициране?
GDI е с директно впръскване на горивото в цилиндъра, съответно смесообразуването става там, а не в смукателния колектор, възможност за работа с бедни смеси, освен това има режими на впръскване на малки количества и изгаряне около свещта, както и многостепенно впръскване. Ако на това чудо се сложи газ става тотално омазване на горивния процес, освен това оставени на сухо бензиновите инжектори си заминават.
- niks76
- VW експерт
- Автомобил:
- Двигател:
поразгледай клиповете в YOUTUBE за да се ориентираш качествено в моделите за които питаш 

- hooligans
- Автомобил: VW Polo Harlekin 1996
- Двигател: 1.6 AEE
Саше, да пиша ли или ще разбереш какво ти препоръчвам

- analplanet
- Автомобил:
- Двигател:
little_red_devil написа:колега всичко друго но не и санта фе и витара проблемни са и нямат нищо общо с джип за мен са пълни каруци,по добре едно нисанче патрол или вранглер.
Колега кое са му проблемните на витарата и на сантафето.Човека иска нещо по малко икономия ти с тес патрули и вранглерите много икономия има в тях!!!!!!

Върни се в “Избор и покупка на автомобил”