Колко струва пребоядисване на голф 4 3-врати

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
S_T_I_N_G
Автомобил: GOLF 4 1.8 T
Двигател: AGU GU GU GUUUUUU

Колко струва пребоядисване на голф 4 3-врати

Мнениеот S_T_I_N_G » Чет 20 сеп 2012 17:19

Днес ми казаха някаква много страна цифра и за това се замислих :)
Ако някой е наясно ще се радвам да сподели :)
Да кажем без да се боядисва покрива за него си имам други планове

Потребителски аватар
fill
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Re: Колко струва пребоядисване на голф 4 3-врати

Мнениеот fill » Чет 20 сеп 2012 17:26

1000 + лева зависи от много неща:
- Марка на материали
- Град на изработка
- Къде се боядисва ( в камера или не )
.......

Цялостно пребоядисване се прави за около 10-15 дена :!:

Потребителски аватар
predat0r
Автомобил: Mercedes-Benz W203
Двигател: C270CDI

Мнениеот predat0r » Чет 20 сеп 2012 17:28

500-600лв е реалната цена за тази работа... Ако не искаш по свечифична боя... В тази сума са включени и материалите които ще потрябват за самата операция.... Но всеки майстор сам си казва цената.. Ако решиш да е боядисваш попитай повече майстори :beer

Потребителски аватар
push
Автомобил: mk2
Двигател: 1.9 TD

Мнениеот push » Чет 20 сеп 2012 17:29

дай телефон за връзка :) може и на лс

Потребителски аватар
S_T_I_N_G

Мнениеот S_T_I_N_G » Чет 20 сеп 2012 17:36

Защото днес ми казаха 700 лв .... за това реших да попитам значи може и да е истина така ли ?
Боята нищо специално сив металик си е сега искам просто отново да се пребоядиса :)

Потребителски аватар
predat0r
Автомобил: Mercedes-Benz W203
Двигател: C270CDI

Мнениеот predat0r » Чет 20 сеп 2012 18:23

S_T_I_N_G написа:Защото днес ми казаха 700 лв .... за това реших да попитам значи може и да е истина така ли ?
Боята нищо специално сив металик си е сега искам просто отново да се пребоядиса :)

Направи е поне черна сиви 4-ки бол направо са ми омръзнали да ги гледам :beer

KirilGeorgiev
Предупреждение за вечен БАН
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот KirilGeorgiev » Чет 20 сеп 2012 18:32

За 700лв може някой да се учи на нея но не и да я боядиса качествено :idea:

Потребителски аватар
stefan4o
Автомобил: VW Jetta
Двигател: PN 1990+KR 1987
Контакти:

Мнениеот stefan4o » Чет 20 сеп 2012 18:39

KirilGeorgiev написа:За 700лв може някой да се учи на нея но не и да я боядиса качествено :idea:

Това важи особено много ако иде реч за София... в някое село в провинцията има по-голям шанс да ти хареса крайният резултат :beer Да не ти казвам, че в Стара Загора наистина добрите бояджии искат по 150-200 лева на детайл, пък ти сам си вади изводите за 700 как ще я направят.

Потребителски аватар
feniksgod
Автомобил: VW Golf 4
Двигател: AGU 1999

Мнениеот feniksgod » Чет 20 сеп 2012 20:30

S_T_I_N_G написа:Защото днес ми казаха 700 лв .... за това реших да попитам значи може и да е истина така ли ?

Недей така.
Мисля, че колите ни се водят Silver Colour Magic малко по специално е боята. Има каталог по който се гледат нека по запознатите кажат.

Потребителски аватар
S_T_I_N_G

Мнениеот S_T_I_N_G » Чет 20 сеп 2012 20:32

Да съгласен съм моя грешката имаш право да :drunk

Потребителски аватар
Stoqnov_
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Stoqnov_ » Пет 21 сеп 2012 2:10

Отделно, че има хора, дето не познават парите, ами и шопско не е мерило за страната. Като човек, занимаващ се от дълги години като любител с коли, почнал от Москвич, та до ден днешен съм се нагледал на некадърни кандидат-шопи, които искат да забогатеят за един ден. Ако трябва некой изобщо някога да е честен- за боядисване на един автомобил в зависимост от модела и марката, както и в зависимост от това, дали ще се сменя цвета са нужни от два, до три- три и половина литра боя. По 20 - до 40 лв/ качиствина/ с отстъпките- всеки сам може да сметне колко струва. На последната ми кола боята струваше 100 лв. Аз я купувах. Та, разни - дето казват 100 лв на детайл, просто им дайте лабаво. това е цената на боята за един автомобил. Отделно камерата гори едни 50 - до 100 лв. Останалото е "майсторлък" и цакане на кьоравото.

Потребителски аватар
Aprilia
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Aprilia » Пет 21 сеп 2012 2:47

Stoqnov_ написа:Отделно, че има хора, дето не познават парите, ами и шопско не е мерило за страната. Като човек, занимаващ се от дълги години като любител с коли, почнал от Москвич, та до ден днешен съм се нагледал на некадърни кандидат-шопи, които искат да забогатеят за един ден. Ако трябва некой изобщо някога да е честен- за боядисване на един автомобил в зависимост от модела и марката, както и в зависимост от това, дали ще се сменя цвета са нужни от два, до три- три и половина литра боя. По 20 - до 40 лв/ качиствина/ с отстъпките- всеки сам може да сметне колко струва. На последната ми кола боята струваше 100 лв. Аз я купувах. Та, разни - дето казват 100 лв на детайл, просто им дайте лабаво. това е цената на боята за един автомобил. Отделно камерата гори едни 50 - до 100 лв. Останалото е "майсторлък" и цакане на кьоравото.

100 лева материалите, 100 левчета камера (даже не знам дали някой и за толкова ще пусне специално в София) и едни шкуркички и малко шприцче и малко пластификатори и други екстри зарад брони и лайстни и ко стана още едни бързи 70-80 лева, то само материала чукна кажи речи 300 лева. КОЙ ще се трови с тия бои и гомна и ще му паднат ръцете от търкане за 300 лева бе колега КОЙ ? Цялостно боядисване на кола отнема най-малко седмица демек по 40 лева на ден надник за работа от която на 40 години може да си с рак на дробовете....
Тоя бояджийския труд е толкова неоценен в БГ че направо ми се плаче на какви цени работят някой майстори особено по провинцията...
Като ти е скъпо иди си я пръсни в Германия там почват от 300 евро на детайл :wink:

п.с не съм бояджия, даже работата ми е така че ми е изгодно бояджиите да взимат ако може и без пари, ама ме дразни този тип мислене че някой всеедно ти е длъжен едва ли не да си платиш материалите, а той да ти пръска за без пари :evil:

И до колегата с темата, правилно ти казаха за 700 лева за 11 детайла В СОФИЯ просто някой иска да се научи да боядисва на гърба на твоята кола.
За сведение в Пловдив за сеат ибиза 2006-та цялостно със сваляне на дръжки брони огледала и т.н 800 лева за всичко с хубави материали и камера, при бояджия който взима нормални пари, ти си прави сметка :wink:

taran
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот taran » Пет 21 сеп 2012 5:54

[quote="Stoqnov_" По 20 - до 40 лв/ качиствина/ с отстъпките- всеки сам може да сметне колко струва. На последната ми кола боята струваше 100 лв. [/quote]

Дай координати от къде може да си купя качествен металик,комплект-база,лак втвърдител и разредител за 40 лв?Щото,готова база българска е над 25 лв.за литър.
За хубав лак пък да не говорим...
Аре на голфа дръжките се свалят без да махаш корите на вратите,ма има коли за които това е невъзможно-монтажа и демонтажа да не са без пари?

Потребителски аватар
pedalchobaba
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот pedalchobaba » Пет 21 сеп 2012 9:14

Каква е причината, която налага пребоядисването на колата в конкретния случай?
Питам, защото от една страна това е сериозно вложение на средства, а от друга, намаля продажната цена на автомобила.

Потребителски аватар
hooligan_sk
Модератор
Модератор
Автомобил: GLC X254 + Golf MKV GTI
Двигател: EA113

Мнениеот hooligan_sk » Пет 21 сеп 2012 9:53

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”