Здравейте, колеги! Форумът ми е последната надежда преди да се отчая тотално от колата ми.

Става въпрос за Jetta 1,8 GX 1988 газ/бензин; пълен механичен инжекцион. При превключване на втора предавка по време на движение, заглъхва и гасне. Това го прави независимо дали карам на газ или бензин и само на втора предавка. Тя е с износени синхронизатори и хърка брутално, независимо дали я включвам бавно и плавно или по-рязко. Има дни, когато на 2-ра се държи като неправилно зацепен ангренажен ремък - припуква, придърпва и няма тяга (проверявах го няколко пъти - зацепен е правилно). Понякога просто всичко е перфектно (освен хъркането на 2-ра) и нямам никакви проблеми. Обаче напоследък лошите дни зачестиха... Сменил съм свещи, капачка на делко заедно с кабелите, филтри, масло (включително и на скоростите). Има и друг проблем с паленето на бензин пали, когато си иска. Някои път с едно пипване на ключа, а друг път паленето е почти невъзможно и на газ и на бензин. Проверих и ъгъла на изпреварване на запалването... там също всичко е наред. Вече не знам какво да правя и да мисля. Карам си я само в София, защото не знам къде може да ме остави

Благодаря предварително на отзовалите се!