Jetta 1,8 GX - проблеми с втора предавка

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
vikc
Автомобил:
Двигател:

Jetta 1,8 GX - проблеми с втора предавка

Мнениеот vikc » Чет 20 сеп 2012 18:46

Здравейте, колеги! Форумът ми е последната надежда преди да се отчая тотално от колата ми. death Става въпрос за Jetta 1,8 GX 1988 газ/бензин; пълен механичен инжекцион. При превключване на втора предавка по време на движение, заглъхва и гасне. Това го прави независимо дали карам на газ или бензин и само на втора предавка. Тя е с износени синхронизатори и хърка брутално, независимо дали я включвам бавно и плавно или по-рязко. Има дни, когато на 2-ра се държи като неправилно зацепен ангренажен ремък - припуква, придърпва и няма тяга (проверявах го няколко пъти - зацепен е правилно). Понякога просто всичко е перфектно (освен хъркането на 2-ра) и нямам никакви проблеми. Обаче напоследък лошите дни зачестиха... Сменил съм свещи, капачка на делко заедно с кабелите, филтри, масло (включително и на скоростите). Има и друг проблем с паленето на бензин пали, когато си иска. Някои път с едно пипване на ключа, а друг път паленето е почти невъзможно и на газ и на бензин. Проверих и ъгъла на изпреварване на запалването... там също всичко е наред. Вече не знам какво да правя и да мисля. Карам си я само в София, защото не знам къде може да ме остави facepalm Благодаря предварително на отзовалите се! :)

Потребителски аватар
Stoqnov_
Автомобил:
Двигател:

Re: Jetta 1,8 GX - проблеми с втора предавка

Мнениеот Stoqnov_ » Пет 21 сеп 2012 2:18

Колега, какво всъщтност искаш да решиш /като проблеми/ ? Щом втората ти хърка брутално, просто смени кутията, за Джета са сравнително ефтини и лесно се сменят, ако човек има малко познания, от там нататък другото. А и без втора си е приключение, ако шофираш само в София- градско. А за паленето- първо кажи с обикновено газово ли си, или инжекцион и колата на гас ли пали или на бензин?

Потребителски аватар
vikc
Автомобил:
Двигател:

Re: Jetta 1,8 GX - проблеми с втора предавка

Мнениеот vikc » Пет 21 сеп 2012 9:43

Проблемът, който искам да реша е този със заглъхването и гасненето. Колата е с обикновена газова. Същите проблеми ги прави и на бензин и не смятам, че е заради газта. Относно паленето(и другия проблем), няма значение дали е на газ/бензин или топла/студена... просто понякога пали от раз, а друг път ме чака доста дълго въртене. Въобще няма да сменям скорости. Мога, но вече вложих прекалено много средства, труд и нерви за една 24-годишна кола. Точно поради тази причина се обръщам към форума. Проверих всичко, за което се сетих, но това непостоянство при проблемите ми пречи да намеря, откъде идва всичко. Вчера карах - никакви проблеми - не гасне, има мощност, пали от раз, не заглъхва. Оня ден беше просто ужас - особено на втора като карах все едно работеше на 3 цилиндъра - гасне, припуква, няма мощност, трудно пали.

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”