монтаж на агу голф 3 1.6 АБУ
-
- Автомобил: GOLF 3
- Двигател: ABU 1993
монтаж на агу голф 3 1.6 АБУ
здравейте колеги моля някои дами помогне ще слагам газова на голфчето.едно немога да разбера как се прекъсва тая дюза и къде дай търся кабела за прекъсване.имам някаква представа как трябва да се монтира газовата благодараско предварително.
- daniel golf 3
- Автомобил:
- Двигател:
Re: монтаж на агу голф 3 1.6 АБУ
колега мойто голфче е 1,4 абд но мисля че дюзата е една и съща.прекъсвал съм си я аз ,но не си спомням кой кабел точно беше.трябва да погледна довечара и ще ти пиша че сега съм на работа.аз го погледнах от 1 друг голф съшия като моя 

- daniel golf 3
- Автомобил:
- Двигател:
колега мойто голфче е 1,4 абд но мисля че дюзата е една и съща.прекъсвал съм си я аз ,но не си спомням кой кабел точно беше.трябва да погледна довечара и ще ти пиша че сега съм на работа.аз го погледнах от 1 друг голф съшия като моя 

-
добре колега погледни акоти остане време.а имам и един друк въпрос вземах си плочка 38мм дали ще е проблем
- Bai Sando
- Автомобил: Audi A 3
- Двигател: 2000 TDI 2006г
Като видиш кабелите които вървят към дюзата а те са 4 прекъсваш бял/лилаво.
Имай предвид,че е напълно възможно при ABU-то след като покараш на газ да се шашне компютъра и да неще да работи на бензин както трябва,за което ще се налага всеки път да ресетваш като откачаш клемите на акумулатора.За да избегнеш това хвани снопа с кабели които отиват до компютъра под чистачките.
Намери дебел червен кабел по който тече постоянен + прекъсни го и го вържи към дебел черен който е + след контакт.Така щом изгасиш колата се ресетва и компа и после на бензин ще работи нормално
Имай предвид,че е напълно възможно при ABU-то след като покараш на газ да се шашне компютъра и да неще да работи на бензин както трябва,за което ще се налага всеки път да ресетваш като откачаш клемите на акумулатора.За да избегнеш това хвани снопа с кабели които отиват до компютъра под чистачките.
Намери дебел червен кабел по който тече постоянен + прекъсни го и го вържи към дебел черен който е + след контакт.Така щом изгасиш колата се ресетва и компа и после на бензин ще работи нормално

-
благодаря за съвета колега а за плочката голяма ли е ?и как да вържа ключето към кабела за дюзата
- muns61
- Автомобил:
- Двигател:
За да няма проблеми с компа, препоръчвам ключ с вградени симулатори за дюза и лабда сонда - http://www.fobosgas.com/product/453/pre ... atori.html

-
благодаря за отговора но ме интресува и смесителната плочка дали става тя е 38мм
- muns61
- Автомобил:
- Двигател:
32 - 34 мм е достатъчна. С твоята ще имаш замисляне в ниските обороти и преходите. Това се лекува с по-богата смес и повишен разход.
Колега аз съм със същия мотор,ако има нещо неясно по свързването пищи.
- daniel golf 3
- Автомобил:
- Двигател:
точно така е както е писал колегата кабела е бяло-лилаво и е минус,поради което трябва да се пусне през реле,защото управлението на ключето е плюс
- stefan4o
- Автомобил: VW Jetta
- Двигател: PN 1990+KR 1987
- Контакти:
mitaka_kb написа:благодаря за отговора но ме интресува и смесителната плочка дали става тя е 38мм
Не става с такава голяма. Просто няма да ти се получи. Аз карам със същия двигател с 32мм, която я дават като максимален размер за конете му... Преработи я на 30 или 32 и си карай с кеф.
-
а колеги как дая преработя на 32мм и относно реленцето как се свързва.ако може някаква схема
- stefan4o
- Автомобил: VW Jetta
- Двигател: PN 1990+KR 1987
- Контакти:
Плочката се състои от две части:
1. Тяло
2. Дифузьор
Избиваш дифузьора от тялото и слагаш друг, с по-малка дупка. По-лесно би било може би да си вземеш нова плочка с по-малък дифузер, отколкото да се занимаваш със стругари.
1. Тяло
2. Дифузьор
Избиваш дифузьора от тялото и слагаш друг, с по-малка дупка. По-лесно би било може би да си вземеш нова плочка с по-малък дифузер, отколкото да се занимаваш със стругари.
-
здравеите от ново.ако прекъсна реленцето за бензиновата помпа ще прекъснели и дюзата.
Върни се в “Автогазови уредби”