Мнение за Опел Астра, ауди а3 и голф 4

Volkswagen или Audi, Golf или Passat, Bentley или Bugatti - това е мястото да питате, да споделите и да разберете
Потребителски аватар
kc_3011
Автомобил: VW Bora Variant
Двигател: AUS 2000

Re: Мнение за 3 марки коли.

Мнениеот kc_3011 » Чет 20 сеп 2012 20:56

Имам Бора, пътувал съм с Астра. Няма място за сравнение. Опела вози по-дървено, и интериора му изглежда по-евтин. Плюс е че базата му е по-дълга отколкото на Фолксвагена. За Ауди нямам наблюдение, но всички казват че са една идея по качествени при изпълнението на интериора.
п.п. Щастлив съм, че не си купих Астра G, както смятах отначало ;)

Потребителски аватар
Bai Sando
Автомобил: Audi A 3
Двигател: 2000 TDI 2006г

Мнениеот Bai Sando » Чет 20 сеп 2012 21:13

По качество за мен са:
1 Ауди
2 Голф
3 Астра
По дизайн
1 Голф
2 Астра
3 Ауди
Астра Не харесвам.В коша и всичко е разхвърляно и труднодостъпно.Интериора и е евтин и гаден.
При Аудито всичко е една идея по-качествено от Голфа(в интериора),но дизайна му е доста поостарял.
При Голфа са малко-по добре нещата,и хубав и изпънат екземпляр все още привлича погледите mhihi

Потребителски аватар
pomeoo
Автомобил: MK3
Двигател: ABD
Контакти:

Мнениеот pomeoo » Чет 20 сеп 2012 21:38

Здравей колега,
карал съм Опел, в момента карам Голф.
Астрата, която карах беше "Астра Ф", или предният модел преди полицеийските, а сега ме вози голф 3.
Двигатели и кубатири няма да споменавам, и 2-та автомобила са бензинови БЕЗ гас.

Астрата возеше по меко и удобно в сравнение с голфа, Астрата съм я карал година и половина, за това време смених само един маншон на предното ляво колело.
Голфа вози доста по твърдо, някой го описват като каруца, нямам нищо разбито по ходовата част, дори всичко е оригинално с щампа все още на VW, AUDI, но като цяло си пазя колата, от нашите "чудни" пътища.

Карал съм "Астра Г-полицеийската" и по точно 2.0 16V 136 магарета с код ма мотора (X20XEV), колата беше самолет, возеше стабилно и като всички Немски автомобили по-трърдо. Масло НЕгореше, разхода в градски условия беше в порядъка на 9/10л. на 100км.

Голф 4 НЕ съм карал и НЕ мога да споделя впечатления. Но знам, че от бензиновите мотори 1.8Т е доста добър като за 150 магарета и разхода му бил в порядъка на 9/10л. на 100 в града в разбира се с умерено каране до 90/100км в час.

Астрата визуално на мен повече ми допада, особено, ако я поразглезиш малко (джанти, спойлерче на 5-тата врата и т.н.)
Голфа също е красив автомобил, но всеки си има вкус.
Астрата е по евтина, от Голфа, съответно и частите на астрата са малко по евтини от на Голфа, като казвам малко това НЕ значи, че са доста по-надолу от Голфовите.

Дано съм бил полезен.

+1 за Астрата!

Потребителски аватар
forski
Автомобил: SUZUKI SX4 S-CROSS Boosterjet
Двигател:
Контакти:

Мнениеот forski » Пет 21 сеп 2012 11:21

Като изключим интериора който лично на мен не ми харесва и имено поради тази причина тези Астри не ги заглеждам никога като оферти, всичко друго им е ОК.
Кола като кола, нищо сложно нищо страшно, имам трима познати с дизелови такива и си ги карат хората и проблеми нямат :D
За бензиновите мисля че 1.4 е по-добрия вариант от 1.6 с оглед на това че втория май имаше проблем с разхода на маслото.

Потребителски аватар
stoi4o.d
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот stoi4o.d » Пет 21 сеп 2012 11:58

Ауди с 5 врати или Голф :beer

Потребителски аватар
quattro^^
Автомобил: audi a6 c5
Двигател: AJL

Мнениеот quattro^^ » Пет 21 сеп 2012 19:49

mitko85 написа:Тази астра и за мен е доста сполучлива, стига да попаднеш на читав мотор. Работя в магазин за авточасти, в склада има 300 тампона за окачването на голфа и по-малко от 30 за окачването на опела, астрите по пътищата не са 10 пъти по-малко от голфовете, сам си прави изводите.

специално на голф 4 и а3 не можеш да ме убедиш че са с по-чупливи окачвания от астрата, на астрата знаеш ли къде и е компютъра и колко е неприятно да го сменяш по 2-3 пъти имам познат след третия компютър я продаде , че му писна.отделно че 2012 шанса да намериш екотек който да не харчи масло клони към нула.

Потребителски аватар
my heart iS iCe
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот my heart iS iCe » Пет 21 сеп 2012 20:02

Здрасти колега, жалко, че си продал бегачката! Иначе избора ти е труден, поне според мен! От тези автомобили изброени от тебе, аз бих избрал това което ми харесва! Разбира се винаги има място и за компромис! А именно ОПЕЛ-а за мен си е кола, която се е доказала, евтини части (Смисъл не са без пари, но са по-евтини от Ауди), имаме една служеба Опел Астра 1.8 16винтила, та масло си яде, не идва ред да се смени! Но се кара душманската!
Аудито на мен ми харесва много, кипричко е, интерьора е един път за мен, от всички коли вътрешно и външно Аудито е най-красиво, ако не те притеснява скъпата подръжка, и алуминиевите носачи, скачай в него! Все пак ни е братче!
За Голф 4-ка нямам личен опит, само съм се возил, и колата си беше доста запазена Дизел 90 коня 1.9! Вътре не се слушаше как работи мотора, поне до 3 хил уборота! Но возията беше зле, незнам дали заради пътищата или заради самата кола!
Това е моето виждане, но не си споменал дали подръжката на колата ти е едно от най-важните неща!
Ако не те притеснява! Взимай Аудито! Това разбирасе е мое мнение! :drinking:

Потребителски аватар
predat0r
Автомобил: Mercedes-Benz W203
Двигател: C270CDI

Мнениеот predat0r » Пет 21 сеп 2012 20:08

Имам познат полицейска астра 1.6 16V.. Неговата бая масло си лапа.. Лично съм му доливал масло MOBIL 15w40... Долях му 700мл.. Нямаше навъртяни 1000км пак му погледнахме маслото и пак беше понижило нивото.. По двигателя няма никакви течове.. И пича си кара супер културно не е йурка в обороти.... Незнам всички ли са такива или неговия двигател калпав... По табло беше на 140 000км... Уж реални със сервизна история.. :beer

Потребителски аватар
mitko85
Автомобил: E91
Двигател: M47

Мнениеот mitko85 » Пет 21 сеп 2012 20:32

quattro^^ написа:
mitko85 написа:Тази астра и за мен е доста сполучлива, стига да попаднеш на читав мотор. Работя в магазин за авточасти, в склада има 300 тампона за окачването на голфа и по-малко от 30 за окачването на опела, астрите по пътищата не са 10 пъти по-малко от голфовете, сам си прави изводите.

специално на голф 4 и а3 не можеш да ме убедиш че са с по-чупливи окачвания от астрата, на астрата знаеш ли къде и е компютъра и колко е неприятно да го сменяш по 2-3 пъти имам познат след третия компютър я продаде , че му писна.отделно че 2012 шанса да намериш екотек който да не харчи масло клони към нула.

Аз и не се опитвам да те убеждавам в каквото и да било, фактите говорят сами. А за твоя приятел можеше още от втория път да се сетите, че може би проблема не е бил в компютъра.

Потребителски аватар
stefan4o
Автомобил: VW Jetta
Двигател: PN 1990+KR 1987
Контакти:

Мнениеот stefan4o » Пет 21 сеп 2012 21:32

my heart iS iCe написа:Аудито на мен ми харесва много, кипричко е, интерьора е един път за мен, от всички коли вътрешно и външно Аудито е най-красиво, ако не те притеснява скъпата подръжка, и алуминиевите носачи, скачай в него! Все пак ни е братче!

Колега, стига си ги смука от пръстите тези писаници:
1. Ауди А3 няма "алуминиеви" носачи, с един носач е на страна.
2. На кое отгоре Астра ще вози по-меко от Голф? Седалките ли са й по-меки или окачването й е по-различно като концепция? И в двата автомобила съм се возил не намирам особена разлика, че да кажа "тая вози по-добре".

Потребителски аватар
TedoM
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот TedoM » Пет 21 сеп 2012 21:47

Астра Г - 2.0 16V 136кс един приятел има такава, наистина хубава кола. Не е скъпа за поддръжка. Ако искаш мога ти дам ника на моя приятел тук във форума да ти каже каквото искаш да знаеш за колата. Като момчето си прави сам колата. Бивш работник в Булвария(автомонтьор) ;)
Голф 4 - 1.8Т 20V 150кс според мен най-добрият бензинов мотор на Г4.
Ауди А3 - 1.8Т или 1.3Т (поне мисля, чебеше 1.3Т или е 1.4Т) Майка ми има такава само, че е дизел. Много е малка сравнение с астрата или голфа. Попринцип голяма част от колата е като голфа.

Потребителски аватар
Ivan_GT
Автомобил: BMW E39
Двигател: M52B20 98

Мнениеот Ivan_GT » Пет 21 сеп 2012 22:12

Добре де ако толкова държиш на опел защо не е Вектра Б,поне е с по-добра возия от астрата,малко по-широчка е и с по-красив интериор.

Потребителски аватар
golfmaniak666
Автомобил: Golf 4 TDI
Двигател: AHL

Мнениеот golfmaniak666 » Пет 21 сеп 2012 22:43

Имал съм Вектра.искам нещо по различно.

Потребителски аватар
quattro^^
Автомобил: audi a6 c5
Двигател: AJL

Мнениеот quattro^^ » Пет 21 сеп 2012 22:51

mitko85 написа:
quattro^^ написа:

Аз и не се опитвам да те убеждавам в каквото и да било, фактите говорят сами. А за твоя приятел можеше още от втория път да се сетите, че може би проблема не е бил в компютъра.

знам че не е просто от опел са кухи лейки и слагат такъв важен елемент в калника :screwy това го казах точно с цел да подчертая колко недобре измислени коли правят, евтини са за поддръжка ама гниеха старите по-новите си имат други дефекти...перфектна кола няма все пак де

lion_heart002
Автомобил: Rio UB Corolla E110 GS450H
Двигател: D4FC 4ZZFE 2GR-FSE

Мнениеот lion_heart002 » Пет 21 сеп 2012 23:55

Опел ли? Не се занимавай с глупости! Поне са ми пред очите всеки ден,(в кралството)няма по-бързо трошаща се,евтина,обезценяваща се и дървена барака от това чудо! Дори и премиум моделите им,като сигнума примерно,който също си го имам вкъщи са си пълно дърво.Единственото хубаво нещо му е под предния капак v6 3.0 TDI,и той пак е на исузу,ами не на Опел! По моргите е пълно с тях и са 2003-а,2005-а година коли,виж голф 3 още има по улиците,че даже и двойки и единички.А пък колко корси C с блокирали мотори вече съм виждал,просто не е за разправяне... И все пак ако си решил да си хвърлиш парите на улицата,никой не може да те спре.Купи си Ауди,в краен случай Голф,база за сравнения между Опел,VW и AUDI просто няма,не може и никога да има.

Върни се в “Избор и покупка на автомобил”